×

Kategorie

×

BIO Okurka nakládačka Hokus - Cucumis sativus - bio semena - 10 ks

BIO

Okurka Hokus je vhodná odrůda pro pěstování ve venkovním záhoně. Pokud ji dopřejete dobré pěstební podmínky bude se značně rozrůstat. 

Kromě dobré výnosnosti se vyznačuje také rezistencí vůči chorobám okurek. 

Plody se výborně hodí k nakládání, ale můžete je konzumovat také v čerstvém stavu. 

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

Číst víceShow less
85 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1003833
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat okurku?

  • Semena okurek si předpěstujeme od dubna doma nebo v teplém skleníku.
  • Substrát volíme výživný a zálivku pouze mírnou
  • Semena vysejeme do hloubky 1–1,5 cm
  • Pro klíčení je potřeba vysoká teplota kolem 22 °C a dostatek světla.
  • Klíčení trvá přibližně 1–2 týdny nebo déle.
  • Na konečné venkovní stanoviště vysazujeme rostliny ve druhé polovině května, kdy již nehrozí ranní mrazíky.
  • Okurky lze také dočasně překrýt proti prochladnutí netkanou textilií.
  • Stanoviště volíme slunečné či polostinné a dostatečně teplé
  • Půda by měla být lehká a humózní s dostatkem živin.
  • Doporučujeme okurky vyvazovat, aby nebyly napadené plísněmi.
  • Ideální spon by měl být 30 x 90 cm, ale může se lišit dle jednotlivých odrůd.
  • Na počátku kvetení můžeme okurky přihnojit ledkem či drůbežím trusem.
  • Nakládané okurky sklízíme každý druhý den. Pokud se nechají přerůst, rostlina přestane plodit.
  • Okurky nelze opakovaně pěstovat ve stejné půdě.
  • Vhodnou předplodinou je řepa, hrách, fazole nebo cibule, nevhodnými plodinami jsou jahody či brambory.
Číst víceShow less
Detaily produktu
1003833

Parametry

Stanoviště
Polostinné
Výsev / výsadba
Duben
Barva odrůdy
Zelená
BIO kvalita
Ano
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Ranost odrůdy
Raná
Vegetační doba
Letničky
Pěstování
Venku
Mrazuvzdornost
Ne
BIO zelenina
BIO okurky
Odrůda okurky
Nakladačka 
Polní 

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se