×
Co vás zajímá?

Knihy pro pěstování na malém prostoru

Chcete si sklidit čerstvou zeleninu či ovoce, ale k dispozici máte pouze malý prostor na zahradě nebo dokonce jenom balkon či terasu? Nezoufejte, čerstvou zeleninu a ovoce lze vypěstovat i na malém prostoru. Pomoc vám s tím může stále více oblíbené vertikální pěstování. Při správné kombinaci a využití vašeho prostoru můžete poté sklízet ovoce i zeleninu dlouhou dobu. Přesvědčte se o tom v jedné z těchto knih.

Vertikální zeleninové zahrádky

V knize naleznete seznam a fotografie různých druhů zeleniny, které si můžete vypěstovat na malém prostoru. Kniha podrobně popisuje několik návodů, jak například využít zábradlí, balkón, staré bedny nebo košíky pro pěstování a to vše navíc v souladu s přírodou.

Kromě toho se seznámíte s různými pěstebními materiály a technikami a v neposlední řadě se dozvíte, jaký je rozdíl mezi jednotlivými pěstebními substráty.

Jak na vyvýšené záhony

Jak na snadné zahradničení na malém prostoru? Tato kniha vás provede realizací vyvýšeného záhonu, který můžete vybudovat na i na terase či balkoně.

Poradí vám jaký materiál vybrat a co do připraveného záhonu vysít či vysadit. Na výběr máte z různých druhů květin, zeleniny, bylinek a dokonce i zakrslých dřevin. Kromě toho naleznete v knize i nákresy a tipy osvědčených vyvýšených záhonů

    Vyvýšené záhony na balkoně

    Malý prostor na balkoně vás odrazuje od pěstování zeleniny? Chyba! I na takto malém prostoru můžete vypěstovat spoustu čerstvé zeleniny či ovoce. O tom vás sama přesvědčí autorka této knihy. Ta na svém vlastním balkoně pěstuje více něž 50 druhů ovoce, zeleniny a bylinek.

    Autorka přináší podrobný popis, kam správně umístit vyvýšené záhony, co v nich pěstovat a jak nejlépe o rostliny pečovat. V knize nechybí ani ukázky vyvýšených záhonů, které si můžete snadno vyrobit.

    Podobné články

    Menu

    Menu

    Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

    Přihlásit se