×
Co vás zajímá?

Knihy pro milovníky zahrady

Věděli jste, že sklízet a sbírat divoce rostoucí rostliny lze i ve městě? Rostou téměř všude a mnoho z nich je považováno za obtížný a nežádoucí plevel, ale je tomu skutečně tak? Na našem webu naleznete nabídku různě zaměřených knih, z kterých jsme vybrali dvě a ty vám blíže představíme.

Plevel na talíři

Není plevel jako plevel. Přesvědčit se můžete v této knize, která zábavnou formou vysvětluje, jak se zbavit plevele či jak si na něm báječně pochutnat.

Autorka v knize uvádí 28 rostlin, u kterých radí, jak se jich zbavit pletím, jaké triky na ně platí a jak zlikvidovat plevel ze zahrady. Kromě negativních vlastností plevele zde uvádí, jak jej lze zužitkovat například v kuchyni. V knize je uvedeno více než 50 receptů z divokých rostlin. Naleznete zde recept na palačinky s merlíkem a gorgonzolou, kopřivové karbanátky, rizoto s jetelem lučním nebo špagety s chmelovými špičkami. Originalita receptům nechybí a autorka dokazuje, že i plevel má na talíři své místo. Možná až sami ochutnáte divoké rostliny, nebudete je už za plevel považovat.

Jedlé město

Kaštany, moruše, kdoule, muchovník, rakytník, kopřiva, česnáček či medvědí česnek – tyto a dalších 28 rostlin jsou popsány v této knize. 

V knize jsou představeny volně rostoucí jedlé rostliny, se kterými se můžete setkat nejen v přírodě, ale také na zastavěných plochách. Dozvíte se, že volně rostoucí ovoce a plané bylinky mají větší obsah zdraví prospěšných látek než jiné a známé superpotraviny. Jsou zde uvedeny nejen praktické rady a tipy, kdy probíhá sběr bylinek či česání plodů, ale také jak vše následně zpracovat. Kniha Jedlé město obsahuju přes 100 jednoduchých receptů, jak naložit s rostlinami a jejich plody.

Kniha dále poukazuje na výhody sběru planých rostlin. Při takovém sběru není nutná dlouhá přeprava ani plastové obaly, navíc rostliny obsahují mnohem více důležitých látek než běžná zelenina z obchodu a nic za ni neplatíte.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se