×
Co vás zajímá?

Letní výsevy

Přidat k oblíbeným

Léto už je v plném proudu a nastává ideální čas na výsev zeleniny pro druhou polovinu sezóny.

Ani horké dny by neměli bránit v práci na zahrádce či balkóně. V červenci se již většinou sklízí úroda z dřívějších výsevů, ale prázdné záhony nabízejí novou příležitost. Vypěstujte si zeleninu s krátkou vegetační dobou, která vás potěší koncem léta. Dopřejete si tak podzimní sklizeň a vaše zahrádky nebudou prázdné.

Začátek července je ideální čas na výsev semen listové zeleniny, která má vesměs krátkou vegetační dobou, protože nevytváří plody ani semena. Vysít můžete např. hlávkový salát, řeřichu či čekanku (endivie). Z košťálové zeleniny by na zahrádce neměl chybět fenykl nebo čínské zelí. Nezapomeňte také na cibulovou zeleninu. V červenci lze totiž vysít semena pažitky nebo póru.

Uprostřed července se ještě vysévají semena kedlubny, květáku či brokolice.

Ke konci měsíce je vhodná doba na výsev špenátu a jarní cibulky. Čas máte také na výsev některých druhů mrkve, především těch, které mají menší kořeny.

V parných letních měsících dopřejte novým rostlinkám dostatečnou zálivku, ale pozor na přemokření, některé rostliny to nemají rády. Nezapomínejte také na hnojení. Podpoříte nejen vitalitu a růst rostlinek, ale také si zajistíte hojnou úrodu.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se