Kategorie
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Papriky a chilli
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
- RajčataVíce než 150 odrůd
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinySemena, cibulky i sazenice
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Semena na klíčky
- Pomůcky k pěstování
- Hnojiva, speciální substráty
- Ochrana nejen rostlin
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
-
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
-
-
-
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
BIO Hořčice Wasabina - Brassica juncea - bio...
BIO Mrkev raná Touchon - Daucus carota - bio...
Chilli Peter - Capsicum annuum - semena - 5 ks
Chilli Peter je středně pálivou odrůdou, která obsahuje 10 000–25 000 SHU.
Plody v době zralosti mají červenou barvu a jsou dlouhé až 12 cm. Celkově rostlina dosahuje výšky 60–80 cm.
Vegetační doba je 80–90 dní.
Jak si vypěstovat chilli?
- S předpěstováním začněte již od února do března.
- Doba klíčení je 2–3 týdny, u vyšlechtěných odrůd až 6 týdnů při teplotě 24 °C a více.
- Hloubka výsevu je 0,3 cm.
- Substrát doporučujeme speciální pro chilli, vždy předem spařený.
- Ven rostliny přesazujte až po posledních mrazech.
- Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C.
- Stanoviště volíme slunečné, vhodné je také pěstování ve skleníku.
- Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní, provzdušněná, vhodné promísit substrát např. s perlitem.
- Rostlině bude vyhovovat použití mykorhizy, přihnojovat ji můžete vermikompostem, slepičinci či kravským hnojem.
Hoštické hnojivo pro rajčata a papriky je přírodní hnojící přípravek obohacený o guáno, které pochází z trusu mořských ptáků žijících na pobřeží Jižní Ameriky. Hnojivo se těší své oblibě nejen pro snadnou aplikaci, ale také skvělé účinky pozorované na hnojených rajčatech a paprikách.
Přípravek podporuje růst, odolnost a výnosnost hnojených rostlin.
Velikost balení: 500 ml
AG Biomin je biominerální hnojivo, jehož významnou složkou je rohovina.
Je oblíbeným organominerálním přípravkem obohaceným o mletou rohovinu. Napomáhá prodloužit vegetační období a výnosnost hnojených rostlin.
Tento hnojící přípravek je určený pro hnojení rajčat, paprik, okurek a dýní.
Postřikový insekticidní přípravek z výtažku tropické rostliny Azadiracha indica proti volně žijícím savým a žravým škůdcům.
Působí na mšice, housenky (bělásci, píďalky, můra zelná atd.), třásněnky, smutnice, mandelinky bramborové, mšice jabloňové a další druhy mšic.
Chilli Satan's Kiss patří mezi oblíbenou, rychle rostoucí odrůdu, která se vyznačuje malými plody typu cherry. Původem je z Itálie, kde ji známá pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.
Tato keříčkovitá rostlina se hodí k pěstování ve skleníku nebo na balkoně či terase. Dorůstá do výšky až 90 cm.
Jedná se o středně pálivou odrůdu, jejíž SHU je okolo 50 000 jednotek. Většinou však své pálivosti ztrácí vařením či jinou tepelnou úpravou.
Vegetační doba je cca 90 dnů.
Chilli Aji Amarillo je teplomilnou středně pálivou chilli papričkou, jejíž SHU je kolem 40 000 jednotek. Odrůda je původem z Jižní Ameriky.
Rostlina roste košatě a dosahuje výšky 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které dozrávají z tmavě zelené do sytě oranžové barvy.
Tato odrůda má v kuchyni široké využití, nejvíce se využívá v peruánské kuchyni.
Vegetační doba je přibližně 90 dnů.
Chilli Korál je ranou odrůdou pálivých papriček o velikosti třešně.
Rostlina dosahuje výšky okolo 50 cm na venkovním záhonu, ve skleníku může být i vyšší.
Plody o průměru 2–2,5 cm mají kulatý tvar a zrají ze zelené do oranžové barvy, mohou se sklízet obě barevné varianty.
Jedná se o středně pálivou odrůdu, SHU se pohybuje okolo 30 000 jednotek.
Chilli se s oblibou používá k sušení, nakládání i k jiné kuchyňské úpravě.
Chilli Lemon Drop je ve své domovině Peru známá jako Kellu Uchu nebo Hot Lemon.
Rostlina dosahuje výšky 80 cm a pro své vysoké nároky na teplotu ji doporučujeme pěstovat doma.
Papričky jsou jasně žluté barvy o velikosti zhruba 7 cm dlouhé a štíhlé. Svou vůní a chutí připomínají citróny.
Jedná se o středně pálivou odrůdu, SHU je 15 000–30 000 jednotek.
Chilli Lemon Drop vyniká svou nevšední chutí a je s oblibou používáno při vaření, k dekoraci pokrmů nebo také k sušení.
Chilli Prairie Fire je nízký košatý keřík, který dosahuje výšky pouze 15–30 cm, lze jej tedy pěstovat v květináči.
Keřík je posety malými papričkami, které dozrávají od žluté a zelené do tmavě červené barvy. Rostou vzpřímeně a mají délku 1–2 cm. Papričky mají svěží a pálivou chuť.
Chilli Prairie Fire se řadí mezi středně pálivé papričky, obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.
Tato odrůda se hodí nejen k přímé konzumaci, ale také k tepelným úpravám či k nakládání.
Vegetační doba je přibližně 60 dní.
Chilli Aji Amarillo je teplomilnou středně pálivou chilli papričkou, jejíž SHU je kolem 40 000 jednotek. Odrůda je původem z Jižní Ameriky.
Rostlina roste košatě a dosahuje výšky 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které dozrávají z tmavě zelené do sytě oranžové barvy.
Tato odrůda má v kuchyni široké využití, nejvíce se využívá v peruánské kuchyni.
Vegetační doba je přibližně 90 dnů.
Chilli Kajenský pepř Thick je vysoce výnosnou odrůdou Kajenského pepře. Vyznačuje se především svými až 15 centimetrů dlouhými tenkostěnnými plody, které se zbarvují v době plné zralosti do červené barvy.
Plody jsou středně pálivé a aromatické. Plody odrůdy jsou sušeny a drceny na tzv. kajenský pepř.
Obsahuje přibližně 35 000–55 000 SHU jednotek.
Chilli Mushroom pochází z USA. Rostlina dosahuje výšky kolem 60–80 cm s malými, světle zelenými listy.
Papričky jsou žluté barvy o velikosti zhruba 4 x 4 cm. Svým tvarem připomínají houby a jsou tenkostěnné.
Jedná se o středně pálivou odrůdu. SHU je 15 000–30 000 jednotek.
Chilli Mushroom vyniká delikátní chutí a je s oblinou používáno k dochucení omáček, grilovaných pokrmů nebo si je můžete usušit.
Paprika Pálivec je mírně pálivou odrůdou, která se vyznačuje delšími plody s kulatým tvarem na řezu.
Odrůda má typicky tmavě zelené plody a vyšší vzrůst rostliny.
Zajímavostí plodů je, že samotná špička je sladká, zatímco směrem k semeníku se pálivost stěny papriky postupně zvyšuje.
Papriky se hodí pro sterilizaci či k přímé spotřebě, a to ve fázi botanické zralosti.
Pálivost této odrůdy je 800–1 000 jednotek SHU.
Paprika Harriet je raná odrůda papriky typu kozí roh. Plody jsou vhodné zejména k přímé konzervaci.
Odrůda se hodí pro studené rychlení i polní pěstování.
Odrůda patří mezi středně pálivé, SHU je 10 000–30 000 jednotek.
Bio Chilli kajenský pepř pochází původně z Jižní Ameriky. Dnes se kajenský pepř používá po celém světě jako koření.
Rostlina dosahuje výšky mezi 40–50 cm. Tato odrůda se hodí pro pěstování jak ve skleníku, tak i ve velkých pěstebních nádobách.
Plody jsou cca 10–15 cm dlouhé s lehce zatočeným tvarem a mají sytě červenou barvu. Díky velmi pevné slupce a správnému skladování vydrží papričky dlouho čerstvé. Odrůda je středně pálivá. Pálivost je 30 000–50 000 SHU jednotek.
Kromě dochucování pokrmů má kajenský pepř i léčivé účinky. Ulevuje při bolestivých stavech, podporuje trávení a působí proti bakteriím.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Chilli Krishna Jolokia je odrůda chilli pocházející z Indie. Plody jsou tmavě červené až černé.
Řadí se mezi středně pálivé odrůdy s 30 000 SHU jednotek.
Výška rostliny je až 100 cm.
Doba zrání trvá přibližně 90 dní.
Chilli Satan's Kiss patří mezi oblíbenou, rychle rostoucí odrůdu, která se vyznačuje malými plody typu cherry. Původem je z Itálie, kde ji známá pod názvy Baccio Ciliegia Piccante nebo chilli Satana.
Tato keříčkovitá rostlina se hodí k pěstování ve skleníku nebo na balkoně či terase. Dorůstá do výšky až 90 cm.
Jedná se o středně pálivou odrůdu, jejíž SHU je okolo 50 000 jednotek. Většinou však své pálivosti ztrácí vařením či jinou tepelnou úpravou.
Vegetační doba je cca 90 dnů.