×

Kategorie

Hořká sůl - Forestina Mineral - 1 kg

Hořká sůl je určená především k hnojení zeleniny, okrasných jehličnanů, ovocných stromů a keřů.

Jedná se o minerální hnojivo, které obsahuje velké množství hořčíku. Díky tomu se u rostlin předchází žloutnutí listů, hnědnutí jehličí či snížení plodnosti.

Balení vystačí až na 100 m2 nebo 100 l zálivky.

Číst víceShow less
86 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
7000789
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak použít hořkou sůl?

  • Přípravek se aplikuje rozhozem a zapravením do půdy na jaře nebo na podzim.
  • Je možný i postřik na list v průběhu vegetace.

Dávkování:

  • Aplikace rozhozem: 10–15 g na m2.
  • Postřikem na list: 5–15 g na 1 l vody.

Další informace a bezpečnostní pokyny jsou uvedené na výrobku.

Číst víceShow less
Detaily produktu
7000789

Parametry

Použití
Okrasné rostliny
Stromy
Zelenina a ovoce
Druh hnojiva
Pevné
Výrobce
Forestina
Související produkty
258 Kč s DPH

Hoštická trojkombinace je přípravek určený k základnímu hnojení na záhonech, ve sklenících a nebo pařeništích. Půdu doplňuje o základní živiny a stopové prvky a navíc zvyšuje podíl humusu.

Tato unikátní směs je složena ze tří čistě přírodních složek – mleté rohoviny, přírodního NPK s guánem a granulovaného kravského hnoje.

Hnojivo je vhodné zejména k pěstování ovoce a zeleniny, ale lze jej použít i na okrasné rostliny a stromy.

188 Kč s DPH

Hoštické guáno je přípravek, který je doplněný o melasu a kakaové slupky. Toto čistě přírodní hnojivo je dodáváno ve formě granulí, které se postupně vstřebávají. Výhodou je delší účinnost a rovnoměrné dávkování.

Guáno vzniká mineralizací ptačího trusu na pobřeží Jižní Ameriky, kde je využíván zdejšími obyvateli jako přírodní hnojivo.

Hnojivo dodává rostlinám potřebné živiny a to po celé vegetační období. Živiny jsou dodávány v takové formě, která je kořenovým systémem rostlin dobře přijímaná. Jelikož se jedná o čistě přírodní složení, nedochází k poškození rostlin nebo zasolení půdy.

Granulované hnojivo lze použít v interiéru nebo na zahradě. Je vhodné k základnímu hnojení na jaře a podzim a k přihnojování rostlin během vegetace.

159 Kč s DPH

Dusíkaté vápno je víceúčelové, pozvolně působící granulované hnojivo, které lze využít k pěstování zeleniny, ovoce, jahod či brambor. 

Rozkládá se beze zbytku a nezanechává v rostlinách žádné škodlivé látky.

Hnojivo je určeno především k dezinfekci půdy před výsadbou, pro obnovu trávníku a k urychlení zrání kompostů.

Likviduje původce houbových chorob, hubí a odpuzuje živočišné škůdce v půdě – slimáky, háďátka, plže, ponravy a jiné. 

Vhodné pro BIO pěstování.

Velikost balení: 1 kg

63 Kč s DPH

Jedná se o přírodní hnojivo vyráběné z trusu žížal. Ty ho při trávení nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě. 

Použitím tohoto hnojiva vylepšíte vlastnosti půdy, její schopnost zadržovat vodu a omezíte vylučování živin. 

Toto hnojivo zajistí rostlině ideální podmínky pro její růst po dlouhou dobu. 

Je určené pro okrasné rostliny a zeleninu. 

Velikost balení: 500 ml

113 Kč s DPH

Hořkou sůl s boraxem doporučujeme používat k odstranění nedostatečné výživy plodin a stromů bórem a hořčíkem. 

Nedostatek bóru způsobuje srdéčkovou hnilobu u řepy, cukrovky či poškození bulev celeru. Jeho nedostatek se projevuje zejména u hrušek kaménčitostí, u jablek hořkou pihovatostí plodu, obecně poškozením a snížením úrody plodů. Nedostatek bóru dále poškozuje vývin letorostů stromů a snižuje odolnost proti houbovým chorobám.

Balení vystačí až na 100 m2 nebo 40 l vody.

Velikost balení: 1 kg

119 Kč s DPH

Fytovit je účinným zdrojem přijatelného hořčíku a železa podporujícího zdravý růst rostlin vhodný pro užití na vinnou révu, okrasné rostliny, zeleninu, jahody, ovocné dřeviny a další. Přípravek je účinný proti žloutnutí listů – chloróze.

Při prvotních příznacích žloutnutí listů aplikujeme na postiženou rostlinu postřik připravený smícháním 6 litrů vody s 15 ml přípravku. Ošetření neprovádíme za přímého slunce. 

Velikost balení: 500 ml

159 Kč s DPH

Guáno je čistě přírodní surovina, vzniklá mineralizací ptačího trusu na pobřeží Jižní Ameriky. Vzhledem ke svému složení je po staletí využívána místními obyvateli v zemědělství jako vynikající přírodní hnojivo. Úpravou do tekutého stavu se Guáno stává vhodným hnojivem pro pěstování rostlin v bytě i venkovním prostoru

Guáno poskytuje rostlinám potřebné živiny po celé vegatační období ve formě, ve které jsou živiny kořenovým systémem dobře přijímány. Protože se jedná o přírodní surovinu, nedochází při správném dávkování k poškození rostlin a zasolení půdy. Půda si tak udržuje svoji vzdušnost a úrodnost.

Velikost balení: 500 ml

96 Kč s DPH

Natura Big Beat, tyčinkové hnojivo s vyšším obsahem dusíku, je určené k hnojení kvetoucích rostlin, bylinek, ovoce a zeleniny. Jedná se o oblíbený přípravek podporující zdravý růst, výnosnost a vitalitu hnojených rostlin.

Přípravek má také skvělé účinky při posilování a regenerování rostlin zasažených savými škůdci.

Balení obsahuje 12 ks tyčinek.

8 ostatní produkty ze stejné kategorie:
185 Kč s DPH

BoPon hnojivo pro venkovní rostliny je oblíbené vícedruhové minerální hnojivo určené pro hnojení všech druhů zahradních květin.

Vysoký obsah draslíku zlepšuje celkový stav rostlin a zvyšuje jejich odolnost vůči mrazu.

Velikost balení: 1 kg

249 Kč s DPH

EXPERT 3v1 je ve vodě rozpustné krystalické hnojivo s obsahem hlavních živin, hořčíku a železa. Je určené pro hnojení všech typů travnatých ploch.

Přípravek podporuje správný růst, regeneraci a zdravý vzhled hnojené plochy, navíc z této plochy také napomáhá odstranit mech a podporuje rozklad travní plsti.

Přípravek je aplikován ve formě zálivky, která zajišťuje okamžité vstřebání živin listovou plochou a následně kořenovým systémem hnojených trávníků. 

Velikost balení: 1 kg

231 Kč s DPH

Mykorhiza pro balkonové květiny je vynikajícím přípravkem vyžadujícím kontakt s kořenovým systémem hnojené rostliny. Přípravek podporuje rozvoje kořenového systému rostliny, její odolnost, vyšší výnosnost a u kvetoucích rostlin také větší násadu květů sytějších barev.

Přípravek je vhodné použít na muškáty, verbeny, petúniefuchsie a další. 

Velikost balení: 150 g

109 Kč s DPH

Stimulátor zdraví rostlin pro semínka je přírodním a ekologickým biaoktivním výrobkem, který nezanechává žádnou chemickou stopu a podporuje zdravý růst rostlin ze semínek.

Přípravek je složen ze směsi půdních bakterií a vybrané mikrovýživy

Díky půdním bakteriím, které pomáhají rozkládat minerály v půdě, jsou rostliny lépe využitelné. Týká se to zejména fosforu, draslíku a železa. 

Bakterie dále pomáhají vytlačovat z půdy patogeny a stimulují odolnost rostlin proti houbovým a plísňovým chorobám.

Díky pravidelnému používání přípravek zesiluje a lépe roste kořenový systém, výhony jsou silnější a delší.

92 Kč s DPH

Hnojivo bez přídavku průmyslově vyráběných složek je na čistě přírodní bázi. Obsahuje vedle základních zdrojů živin NPK i přírodní guáno, pocházející z trusu mořských ptáků a další stopové prvky.

Hodí se nejen pro univerzální použiti v cele zahradě, ale obzvláště pro zdravou výživu ovoce a zeleniny. Rovněž je velmi vhodné k základnímu vyhnojeni půdy buď na jaře, nebo při její podzimní přípravě.

Složení: 5 % N + 2 % P2O5+8 % K2O 

Velikost balení: 1 kg

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se