×

Kategorie

×

Medonosná směs - Forestina Grass - luční směs - 500 g

Osivo Medonosná louka je kvalitní travní osivo výrobce Forestina. Je tvořeno směsí trav a bylin, bývá s oblibou využíváno k zatravnění lehce udržovatelných míst.

Medonosná louka je nositelem významné krajinotvorné a estetické hodnoty. 

Obsažené druhy rostou pomaleji, proto lze předpokládat nižší počet sečení během vegetačního období než u klasických travních porostů.

Díky druhové různorodosti podporuje diverzitu rostlinných i živočišných druhů, kteří zde nalézají svá útočiště.

Číst víceShow less
306 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
5000338
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat květinovou louku?

  • Ideální termín pro výsev je v období duben–červen.
  • Před výsevem odstraňte původní porost, půdu prokypřete a srovnejte pozemek.
  • Výsev proveďte do hloubky 1–1,5 cm
  • Po výsevu udržujte pozemek vlhký.
  • Semena jednotlivých druhů lučních květin klíčí pomalu a v průběhu celého roku, tedy nerovnoměrně.
  • Potřebují dostatečné teplo a zálivku (až na výjimky).
  • Počáteční růst rostlin je pomalý, kvetou většinou až druhým rokem od výsevu.
  • Vzrostlou louku je potřeba poté pravidelně sekat a to již první rok výsevu. Sečením a odstraněním posečené hmoty se uvolní prostor na slunci i pomaleji rostoucím druhům rostlin nebo rostlinám, které vyklíčily později. Sečením se podporuje druhová pestrost lučních květů.
  • Porost sečte 1x ročně na výšku 4–5 cm
  • Složení: pohanka obecná ZITA (25 %), jetel luční Margot (10 %), vojtěška setá Magda (12 %), kostřava luční Rožnovská (10 %), bojínek luční Levočský (10 %), svazenka vratičolistá Boratus (10 %), jetel alexandrijský Faraon (3 %), jetel plazivý Apolo (5 %), mák setý Opál (1 %), hořčice bílá Severka (5 %), jetel nachový Opolska (9 %).
  • V případě, že během roku dojdou některé komponenty, budou nahrazeny lepšími či podobnými. 
Číst víceShow less
Detaily produktu
5000338

Parametry

Výsev / výsadba
Duben
Květen
Červen
Doba květu
Květen
Červen
Červenec
Barva květu
Růžová
Vegetační doba
Trvalky
Pěstování
Venku
Mrazuvzdornost
Ano
Velikost balení
500 g
Travní směs
Okrasná
Výrobce
Forestina
Související produkty
223 Kč s DPH

Hoštické trávníkové hnojivo EXPERT je čistě přírodní organické hnojivo, které je určeno pro celoroční výživu všech typů trávníků.

Přípravek je vyrobený z guána, fermentovaného drůbežího trusu a dalších organických materiálů, např. melasy. Obsahuje základní živiny NPK a stopové prvky z použitelných surovin.

Výhodou hnojiva je, že neobsahuje průmyslově vyráběné složky, proto jej můžeme použít při pěstování plodin v BIO režimu.

Hnojivo působí příznivě na písčitých a na živiny chudých půdách. Obsahuje vyšší množství draslíku a je vhodný ho použít na podzimní hnojení.

Balení 2,5 kg vystačí cca na 25–31 m2 plochy.

259 Kč s DPH

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/travniky-travni-smesi/hnojivo-na-travniky

Rostlinný přípravek Turfcomp je tzv. travní kondicionér s obsahem přírodního hnojiva, mykorhizních hub a absorpčních granulí, které uchovávají půdní vlhkost.

Mykorhizní houby jsou pomocným přípravkem určeným k zapravení do půdy, který podporuje rozvoj kořenového systému, odolnost a výživu rostlin pěstovaných v substrátu s jejich obsahem. Mykorhizní houby jsou prospěšná mikroskopická vlákna napojující se na kořeny rostlin. Mykorhiza napomůže rostlinám k efektivnějšímu a dlouhodobějšímu příjmu živin a vody. Lze tak přírodně dosáhnout krásnějšího vzhledulepší hustoty a vitality trávníku.

Přípravek navíc zlepšuje uchycení, růst a zvyšuje odolnost trávníku vůči suchu a stresu. Pomáhá také zpevňovat půdní povrch a brání vzniku eroze.

Velikost balení: 750 g

Sleva 20%
87 Kč s DPH 109 Kč

Pachový přípravek proti krtkům je prostředek k humánnímu omezení výskytu krtků a jiných zvířat v oblastech, kde jsou nežádoucí.

Přípravek v podobě pachových sáčků umístíte do všech krtin, které se nachází na vaší zahrádce. 

Krtky odpuzuje právě jejich pach a v jeho blízkosti nevydrží dlouho

Obsah balení je 2 ks pachových sáčků.

178 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití jak v zahradě, tak v zemědělské výrobě. Je vhodné pro všechny plodiny a kultury (ovoce, zelenina, okrasné rostliny) s výjimkou rostlin vápnostřežných (azalky, rododendrony, brusinky, kanadské borůvky a jiné). 

Pro rychlý účinek provádíme přihnojování v průběhu vegetace postřikem na list.

Pro zmírnění účinku kyselosti je využíván zvláště na kyselých půdách, kde se jeho vlastnosti projeví nejlépe. Velice vhodný je na hnojení všech druhů trávníků. Obsažený vápník má velice příznivý vliv na potlačení tvorby mechu

Velikost balení: 2,5 kg

249 Kč s DPH

EXPERT 3v1 je ve vodě rozpustné krystalické hnojivo s obsahem hlavních živin, hořčíku a železa. Je určené pro hnojení všech typů travnatých ploch.

Přípravek podporuje správný růst, regeneraci a zdravý vzhled hnojené plochy, navíc z této plochy také napomáhá odstranit mech a podporuje rozklad travní plsti.

Přípravek je aplikován ve formě zálivky, která zajišťuje okamžité vstřebání živin listovou plochou a následně kořenovým systémem hnojených trávníků. 

Velikost balení: 1 kg

126 Kč s DPH

BoPon Mech stop, kvalitní vícesložkové minerální travní hnojivo s vyšším obsahem dusíku, podporuje zdravý růst hnojených trávníků a zamezujeme na nich růstu mechu.

Přípravek je vhodný pro hnojení všech typů trávníků.

Velikost balení: 1 kg

237 Kč s DPH

Travin je kombinované granulované hnojivo pro výživu trávníku a udržování bez plevele.

Přípravek obsahuje vyvážené množství draslíku, dusíku, fosforu, hořčíku a stopových prvků s optimálním množstvím 2 herbicidů. Rozpustné látky, obsažené v přípravku TRAVIN, výživné látky a herbicidy se postupně uvolňují mírnými vodními srážkami a do rostlin pronikají hlavně prostřednictvím kořenů. 

Minerální složka zaručuje velmi dobrou výživu trávníku. Přítomnost zeolitového substrátu vzhledem ke svým absorbčním schopnostem zaručuje rovnoměrné a pravidelné přijímání živin a ochranářských látek v dané lokalitě, dále zlepšuje vodní režim, struktury půdy a optimalizuje PH.

Hnojivo postačí na 27 m2.

8 ostatní produkty ze stejné kategorie:
321 Kč s DPH

Kopretinová louka je oblíbenou travní směsí obsahující 36 druhů lučních květin a trav.

Jedná se o pěstitelsky nenáročnou louku, která je navíc odolná vůči nepříznivým vlivům. Díky tomu se hodí k pěstování na všech stanovištích.

Kopretiny vykvétají 2 x až 3 x do roka. 

Balení 40 g vystačí na 20 až 40 m2 plochy. 

97 Kč s DPH

Toto osivo tvoří pouze semena lučních květin

Neobsahuje žádné traviny. Je vhodné především na dosévání méně pestrých luk a mezerovitých trávníků.

Protože přírodní luční květiny mají pomalý počáteční vývoj a jsou konkurenčně méně zdatné než trávy, je třeba dosévat jen na holá místa nebo do rozhrabaných krtin. Dosévat lze postupně během celého roku. První květy se objevují ve druhém roce.

Plošný výsev do zapojeného trávníku nebývá úspěšný.

Také je možný samostatný výsev pro založení květnatého lučního záhonu bez trav.

Balení vystačí na 5–10 m2.

547 Kč s DPH

Tato speciálně vytvořená směs divokých rostlin a bylin je připravena tak, aby vytvářela dokonalé květnaté porosty a zároveň byla vyhledávaným domovem pro motýly, včely a další užitečný hmyz. 

Celková výška porostu dosahuje max. 40–50 cm. 

Jedná se o velmi kvalitní osivo květin, trav a bylin, díky kterým tato louka i překrásně voní.

Květinová louka Profi Line Nature hraje všemi barvami a neuvěřitelně zkrášlí Vaše zahrady, stráně, louky i záhony před chalupou.

Balení vystačí na 30 m2.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se