×

Kategorie

Mexický mák - Argemone mexicana - semena - 20 ks

Mexický mák, známý jako pleskanka mexická, je nenáročnou letničkou, původem z oblasti Střední a Jižní Ameriky. Přirozeně se vyskytuje na suchých, nehostinných stanovištích, kde je méně kvalitní půda. Často bývá vysazována cíleně za účelem zúrodnění málo výživné půdy.

Rostlina dosahuje výšky 40–80 cm a kvete žlutými květy.

Tato odrůda neobsahuje morfium ani opium, ovšem ve svých přirozených podmínkách může, smísením s ostatními rostlinami, vytvářet látky, které navozují mírně omamné stavy.

Mexický mák se doporučuje pěstovat v méně úrodných půdách nebo v pěstebních nádobách, protože vypouští do půdy látky, které mohou růst ostatních rostlin potlačit.

Číst víceShow less
67 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1001836
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat mexický mák? 

  • Výsev semen probíhá celoročně.
  • Doba klíčení je 2–6 týdnů.
  • Optimální teplota ke klíčení je 20–23 °C.
  • Stanoviště volíme slunečné či polostinné.
  • Půda by měla být propustná a hlinitopísčitá.
  • Zálivku volíme mírnou.
Číst víceShow less
Detaily produktu
1001836

Parametry

Stanoviště
Polostinné
Slunečné
Výsev / výsadba
Celoročně
Výška
60 - 80 cm
Doba květu
Srpen
Červenec
Barva květu
Žlutá
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Vegetační doba
Letničky
Pěstování
Venku
Související produkty
88 Kč s DPH

Revus je fungicidní postřik, který slouží k ochraně brambor proti plísni bramborové a ochraně chmele proti plísni chmelové.

Obsahuje účinnou látku, která má preventivní účinek, díky tomu dochází k potlačení klíčení spor. Přípravek má částečně kurativní účinek, který zastavuje růst houbového mycelia.

Nejlepších výsledků se dosahuje při ochraně v raném stadiu vývoje choroby.

Balení 10 ml vystačí na 200 m2 plochy.

244 Kč s DPH

Přípravek Altela je určen především k ošetření brambor, jahod, zeleniny, ovocných stromů a vinné révy.

Jedná se o pasivní pomocný přípravek, který pomáhá zamezit vzniku a rozvoji bakteriálních a houbových chorob rostlin.

Obsahuje přírodní enzymy, neživé bakterie a rostliny extrakty, které vytvářejí na povrchu rostliny nevhodné prostředí pro patogenní organismy. Navíc přípravek obsahuje některé stopové prvky, jako je zinek a mangan. Tyto prvky pomáhají aktivovat obranné mechanismy rostlin.

Přípravek Altela je vhodný pro ekologické zemědělství, bio farmu i bio zahradu. Na přípravek se nevztahuje žádná ochranná lhůta.

140 Kč s DPH

Podzimní krystalické hnojivo značky Forestina mineral je speciální hnojící přípravek s vyváženým obsahem mikroprvků, živin a zvýšeným obsahem draslíku.

Hnojivo je určeno pro hnojení vytrvalých rostlin před jejich zazimováním. Přípravek neobsahuje vápník, díky čemuž nezasoluje půdu hnojených rostlin. 

Velikost balení: 400 g

42 Kč s DPH

Mospilan proti mšicím a molicím je vysoce účinný ochranný přípravek ve formě ve vodě rozpustného prášku, používaný k ochraně rostlin před různými škůdci.

U tohoto přípravku jsou také prokázány pozitivní účinky v bojit proti mandelince bramborové. 

Balení 2,4 g vystačí k přípravě až 12 l aplikační kapaliny a ošetření až 200 m2 plochy.

145 Kč s DPH

Lignohumát je přírodní produkt s optimálním obsahem fulvových látek a huminových kyselin. Vedle toho obsahuje celou řadu mikroprvků v dobře přijímatelné chelátové formě (železo, mangan, měď, zinek, molybden, bor a kobalt). Vzhledem k tomuto složení působí lignohumát velice příznivě na celkový stav rostlin.

Působí:

  • na lepší zakořeňování sazenic,
  • na rozvoj kořenového systému,
  • na zlepšení využití živin z hnojiv,
  • na lepší zdravotní stav rostlin - odolnost proti stresům a nemocem,
  • na větší nasazení květů a bohatou úrodu.

Lignohumát lze aplikovat na všechny rostliny zálivkou nebo postřikem na list.

Vedle toho lze lignohumát použít i k namáčení semen, cibulek a kořenů sazenic.

Velikost balení: 500 ml

159 Kč s DPH

BIOOL prostředek podporující zdravotní stav rostlin. Má výrazné vedlejší účinky proti škůdcům (mšicím, molicím, puklicím, sviluškám, třásněnkám a dalším).

Je vyroben z potravinářských surovin – z 55 % obsahuje řepkový olej.

Koncentrát o objemu 200 ml vystačí  na cca 20 l postřiku.

8 ostatní produkty ze stejné kategorie:
52 Kč s DPH

Mák východní Checkers je okrasná a zemědělská rostlina. Pro obsah opia v makovicovém mléku je v mnoha zemí zakázanou rostlinou.

Rostlina kvete jednoduchými květy během června a července. Tento druh máku patří mezi vyšší odrůdy a dosahuje výšky až 90 cm.

Květy máku jsou bílé s růžovým nádechem a s výraznými tmavými skvrnami uprostřed. Listy mají šedozelenou barvu a jsou na nich jemné chloupky.

U nás v České republice se mák využívá v potravinářské výrobě, v zahraničních zemích je využíván pro farmaceutický průmysl.

Mák je velmi oblíbenou rostlinou, jelikož obsahuje velké množství železavápníku a zinku. Nezralé makovice obsahují vysoký obsah sedativa kodeinu.

45 Kč s DPH

Mák setý Danish Flag je zajímavá dvoubarevná odrůda, která dorůstá výšky okolo 75–80 cm. Červenobílé květy se zkadeřenými okraji se objevují od července do srpna.

Jedná se o velmi významnou zemědělskou rostlinu, která se u nás využívá v potravinářské výrobě. V zahraničí je mák využíván pro farmaceutický průmysl.

Mák je velmi oblíbenou rostlinou, jelikož obsahuje velké množství železavápníku a zinku.

Nezralé makovice obsahují vysoký obsah sedativa kodeinu. Pro obsah opia v makovicovém mléku je v mnoha zemí zakázanou rostlinou.

36 Kč s DPH

Mák Scarlet Peony je plnokvětá odrůda máku, kterou si zamilujete na první pohled. Její výrazné červené květy rozzáří vaši zahradu v průběhu celého léta

Rostlina patří mezi letničky, které nevyžadují téměř žádnou péči. Kombinovat ji můžete s bílými či žlutými máky. 

Výška rostliny je přibližně 90 cm

Mák Scarlet Peony je vhodný také k řezu do vázy. 

35 Kč s DPH

Okrasný mák Lilac Pompon okrasná letnička, která se vyznačuje netradičními řasenými květy.

Rostlina kvete od července do září a dosahuje výšky 70–100 cm. Květy máku jsou světle fialové a růžové barvy s bílým nádechem. Květy jsou hluboce vyřezané a díky tomu vytváří efekt třásní.

U nás v České republice se mák využívá v potravinářské výrobě, v zahraničních zemích je využíván pro farmaceutický průmysl.

Mák je velmi oblíbenou rostlinou, jelikož obsahuje velké množství železavápníku a zinku. Nezralé makovice obsahují vysoký obsah sedativa kodeinu. Pro obsah opia v makovicovém mléku je v mnoha zemí zakázanou rostlinou.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se