×

Kategorie

Ectovit - mykorhiza pro stromy - Symbiom - 100 g

Rostlinný přípravek Ectovit využívá pozitivních bio stimulačních a bio hnojivových účinků půdní houby Trichoderma harzianum ve spojení s mykorhizou.

Mykorhizní houby jsou pomocným přípravkem určeným k zapravení do půdy, který podporuje rozvoj kořenového systému, odolnost a výživu rostlin pěstovaných v substrátu s jejich obsahem. Mykorhizní houby jsou prospěšná mikroskopická vlákna napojující se na kořeny rostlin. Mykorhiza napomůže rostlinám k efektivnějšímu a dlouhodobějšímu příjmu živin a vody. Lze tak přírodně dosáhnout větších výnosů, krásnějších květů a celkově lepší vitality rostlin.

Přípravek je vhodný pro pěstování ve volné půdě, skleníku nebo fóliovníku.

Určen pro většinu jehličnanů a některé listnaté stromy, například borovici, smrk, jedli, modřín, cedr, dub, buk, lípu nebo habr.

Velikost balení: 100 g

Číst víceShow less
244 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
7000713
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak použít mykorhizu pro stromy?

  • 100 g přípravku smíchejte s 1,5 l vody.
  • Do vzniklé kašovité směsi namočte těsně před výsadbou celý kořenový systém rostliny.
  • Pokud nelze kořeny namáčet, tak směs nalijte přímo na kořeny nebo do výsadbové jamky.
  • Je důležité, aby mykorhiza přišla do styku s kořeny rostlin.
  • Balení 100 g vystačí na 30 semenáčků nebo 3 větší stromy v závislosti na velikosti kořenového systému.
  • Rostliny nelze přípravkem předávkovat.
  • Ectovit neobsahuje geneticky upravené organismy, ani nezanechává škodlivé zbytky v půdě.
  • Přesný způsob užití naleznete na obalu přípravku.
  • Složení: 4 druhy ECM hub na tekutém nosiči, 2 druhy ECM hub na rašelinovém nosiči s obsahem přírodních látek, částice hydrogelu.
    Číst víceShow less
    Detaily produktu
    7000713

    Parametry

    Použití
    Stromy
    Druh hnojiva
    Pevné
    Výrobce
    Symbiom
    Související produkty
    225 Kč s DPH

    Čistě přírodní hnojivo Conavit bylo speciálně vyvinuto k organickému pěstování rostlin, jelikož nezanechává žádné škodlivé zbytky v půdě a neznečišťuje vodní toky.

    Ve spojení s mykorhozními houbami funguje toto hnojivo nejlépe – získávají z něj živiny, které se postupně uvolňují a podporují růst a vitalitu rostlin po celou vegetaci.

    Výhodou tohoto pevného hnojiva je, že nemůže být vyplaveno vodou jako ostatní rozpustná chemická hnojiva.

    Určeno pro všechny druhy rostlin.

    Velikost balení: 150 g

    103 Kč s DPH

    Páska je určená k přivazování stromků, sazenic rajčat a jiných rostlin.

    Po stranách je perforovaná tak, aby se dala libovolně zkrátit a spojit.

    Použitý materiál je stabilizován proti UV záření, čímž se podstatně zvyšuje životnost pásky.

    133 Kč s DPH

    Minerální hnojivo pro okrasné dřeviny značky Agro je vícesložkový hnojící přípravek určený pro hnojení všech listnatých i jehličnatých stromů a keřů. 

    Hnojivo působí po dobu až 2 měsíců, po které dokáže hnojené rostlině dodávat potřebné živiny a minerály. Výhodou tohoto hnojiva je, že působí rychle a zároveň dlouhodobě. Minerální složka zajistí nárůst zelené hmoty. Zároveň reguluje vodní režim rostlin.

    Velikost balení: 1 kg

    166 Kč s DPH

    Kristalon na okrasné dřeviny s mikroprvky je krystalické hnojivo, které je ve vodě rozpustné. Obsahuje živiny, které jsou potřebné ke zdravému vývinu rostlin.

    Toto pevné hnojivo zajistí hnojeným rostlinám dobrou koncici, zdravý vzhled, rovnoměrný růst a zabraňuje žloutnutí listů.

    Je vhodné na okrasné dřeviny, keře a růže.

    113 Kč s DPH

    Silva Tabs pro okrasné dřeviny je velmi oblíbený hnojící přípravek určený pro hnojení všech druhů okrasných dřevin. Hnojivo se velmi pomalu rozpouští (až 12 měsíců) a postupně tak rostlině uvolňuje potřebné množství živin.

    Přípravek si získal svou oblibu nejen pro své výtečné hnojící výsledky, ale také pro svou snadnou aplikaci (potřebný počet hnojících tablet se zatlačí 10–15 cm do zeminy v blízkosti hnojené rostliny). 

    Velikost balení: 250 g

    105 Kč s DPH

    Univerzální zahradnické vápno značky BoPon se užívá k ochraně stromů a keřů v období mrazů a k odkyselování půdy.

    Vápněním stromů a keřů v období mrazů předcházíme vzniku trhlin, které mají za následek náchylnost poškozených rostlin k napadení škůdci a infekcemi. 

    Velikost balení: 1 kg

    145 Kč s DPH

    Mulčovací textilie Kontex, pevná netkaná textilie proti plevelům v okrasných výsadbách, podporuje zdravý růst kořenového systému rostlin a bývá používána především k mulčování.

    Černá, tmavá barva textilie výborně splývá s mulčovací půdou či kůrou.

    Velikost textilie je 1,6 m x 5 m.

    8 ostatní produkty ze stejné kategorie:
    191 Kč s DPH

    Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorhizní symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a prospěšnými půdními houbami. Vytvořená mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin (zejména fosforu a draslíku) a jejich efektivnější dodání rostlinám. Tím zajišťuje rostlinám lepší a vyrovnaný růst, bohatší a zdravější kořenový systém, větší nasazení květů a tvorbu plodů a vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.

    Přípravek obsahuje vybrané rody endomykorhizních hub, inertní nosič a podpůrné složky, které zajišťují dobrý rozvoj symbiózy a růst rostliny, než se vytvoří funkční síť mykorhizního mycelia v půdě. 

    Přípravek je vhodný pro pěstování rajčat, paprik,okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně, fazole a hrách.

    Není vhodný pro brukvovité (brokolice, květák, zelí, kapusta) a merlíkovité (špenát, řepa) rostliny.

    Velikost balení: 150 g

    231 Kč s DPH

    Mykorhiza pro balkonové květiny je vynikajícím přípravkem vyžadujícím kontakt s kořenovým systémem hnojené rostliny. Přípravek podporuje rozvoje kořenového systému rostliny, její odolnost, vyšší výnosnost a u kvetoucích rostlin také větší násadu květů sytějších barev.

    Přípravek je vhodné použít na muškáty, verbeny, petúniefuchsie a další. 

    Velikost balení: 150 g

    567 Kč s DPH

    Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorhizní symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a prospěšnými půdními houbami. Vytvořená mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin (zejména fosforu a draslíku) a jejich efektivnější dodání rostlinám. Tím zajišťuje rostlinám lepší a vyrovnaný růst, bohatší a zdravější kořenový systém, větší nasazení květů a tvorbu plodů a vyšší odolnost proti abiotickým vlivům. Přípravek obsahuje vybrané rody endomykorhizních hub, inertní nosič a podpůrné složky, které zajišťují dobrý rozvoj symbiózy a růst rostliny, než se vytvoří funkční síť mykorhizního mycelia v půdě. 

    Přípravek je vhodný pro pěstování rajčat, paprik,okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně, fazole a hrách.

    Není vhodný pro brukvovité (brokolice, květák, zelí, kapusta) a merlíkovité (špenát, řepa) rostliny.

    Velikost balení: 750 g

    211 Kč s DPH

    Mykorhizní houby jsou pomocným přípravkem určeným k zapravení do půdy, který podporuje rozvoj kořenového systému, odolnost a výživu rostlin pěstovaných v substrátu s jejich obsahem. Mykorhizní houby jsou prospěšná mikroskopická vlákna napojující se na kořeny rostlin.

    Tato vlákna napomáhají rostlinu vyživovat a vážou na sebe oxid uhličitý obsažený v půdě. Přípravek je vhodný pro použití na všechny typy bylinek, jako je levandule, bazalka, tymián a podobně.

    Velikost balení: 150 g

    219 Kč s DPH

    Mykorhiza pro plodovou zeleninu je vynikající přípravek určený k podpoře rozvoje kořenového systému a zdravého růstu hnojených rostlin.

    Přípravek podporuje výnosnost a odolnost hnojené rostliny, prodlužují její vegetační dobu a plody hnojených rostlin mají sytější barvy a lepší chuť.

    Přípravek není určen k pěstování brukvovitých a merlíkovitých rostlin. 

    Hmotnost balení: 150 g

    298 Kč s DPH

    Rostlinný přípravek Rhodovit využívá pozitivních bio stimulačních a bio hnojivových účinků půdní houby Trichoderma harzianum ve spojení s mykorhizou.

    Mykorhizní houby jsou pomocným přípravkem určeným k zapravení do půdy, který podporuje rozvoj kořenového systému, odolnost a výživu rostlin pěstovaných v substrátu s jejich obsahem. Mykorhizní houby jsou prospěšná mikroskopická vlákna napojující se na kořeny rostlin. Mykorhiza napomůže rostlinám k efektivnějšímu a dlouhodobějšímu příjmu živin a vody. Lze tak přírodně dosáhnout větších výnosů, krásnějších květů a celkově lepší vitality rostlin.

    Přípravek je vhodný pro pěstování ve volné půdě, skleníku nebo fóliovníku.

    Určen pro vřesovité rostliny, tedy rododendrony, azalky, vřesy, borůvky a brusinky

    Velikost balení: 100 g

    840 Kč s DPH

    Rostlinný přípravek Turfcomp je tzv. travní kondicionér s obsahem přírodního hnojiva, mykorhizních hub a absorpčních granulí, které uchovávají půdní vlhkost.

    Mykorhizní houby jsou pomocným přípravkem určeným k zapravení do půdy, který podporuje rozvoj kořenového systému, odolnost a výživu rostlin pěstovaných v substrátu s jejich obsahem. Mykorhizní houby jsou prospěšná mikroskopická vlákna napojující se na kořeny rostlin. Mykorhiza napomůže rostlinám k efektivnějšímu a dlouhodobějšímu příjmu živin a vody. Lze tak přírodně dosáhnout krásnějšího vzhledulepší hustoty a vitality trávníku.

    Přípravek navíc zlepšuje uchycení, růst a zvyšuje odolnost trávníku vůči suchu a stresu. Pomáhá také zpevňovat půdní povrch a brání vzniku eroze.

    Velikost balení: 3000 g

    Podobné články

    Menu

    Menu

    Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

    Přihlásit se