Kategorie
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Papriky a chilli
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
- RajčataVíce než 150 odrůd
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinySemena, cibulky i sazenice
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Semena na klíčky
- Pomůcky k pěstování
- Hnojiva, speciální substráty
- Ochrana nejen rostlin
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
-
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
-
-
-
BIO Červená ředkvička - bio semena na klíčení -...
Sada na klíčení - BIO Řeřicha - 1 ks
BIO Ostrá směs - bio semena na klíčení - 40 g
Chryzantéma jedlá - Chrysanthemum coronarium - semena - 400 ks
Chryzantéma se pěstuje především jako zdroj vitamínů, hlavně provitamínu A a kvůli jiným minerálním látkám.
V asijské kuchyni se používá již od nepaměti, v české kuchyni není tak známá. Upravujeme jí jako špenát nebo salát.
Z květů můžeme uvařit čaj proti bolesti v krku či hlavy.
Doba zrání je přibližně 50 dní.
Jak si vypěstovat chryzantému?
- Semena se vysévají přímo na stanoviště od jara do pozdního léta.
- Ideální spon je 30 x 40 cm.
- Jedná se o nenáročnou a velmi odolnou rostlinu.
- Rostlina vyžaduje dostatečně vlhkou půdu.
- První sklizeň probíhá přibližně po 5 týdnech, kdy rostlina dosahuje výšky 5–10 cm.
- Pěstování je možné i celoročně v domácím prostředí.
BIO Hořčice černá je také známá jako brukev černá. Původem je z Jižní Evropy, ale i v našich podmínkách snadno a často zplaňuje.
Rostlina dosahuje výšky kolem 100 cm a kvete od června do července květy žluté barvy.
Mladé lístky hořčice lze přidávat do čerstvých salátů.
Hořčice černá je oblíbená zejména pro své léčivé účinky. Její semena obsahují speciální silice, které pomáhají čistit pokožku, posilují trávicí systém a povzbuzují prokrvení.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Namenia je zajímavou asijskou zeleninou, vhodnou i pro rychlení. Jedná se o velmi výnosnou a chutnou řapíkatou zeleninu, která se vyznačuje rychlým růstem.
Šťavnaté a křupavé listy se v kuchyni používají podobně jako špenát.
Hodí se pro konzumaci v syrovém stavu.
Salát chřestový Celtuce je pěstitelsky nenáročnou zeleninou, původem z oblasti Asie.
Konzumovat lze jak úzké špičaté kadeřavé listy, tak i křehké ztloustlé košťály.
Košťály se sklízí před květem a připravují se podobně jako chřest. Navíc jsou velmi chutné i za syrova.
Tatsoi, známý též jako Rosetten Pak Choi, je zajímavou odrůdou asijské listové zeleniny.
Má tmavozelené zakulacené listy, které mají jemnou strukturu i chuť. Jsou soustředěny do husté růžice a sklízí se celé.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která je navíc odolná vůči chorobám.
Tatsoi lze připravovat stejně jako špenát a konzumovat v syrovém či tepelně upraveném stavu.
Choi Sum Fubbi patří mezi speciální odrůdy čínského zelí, které svou chutí připomíná chřest.
Jedná se o pěstitelsky nenáročnou listovou zeleninu, kterou je potřeba pouze sklidit, než začne kvést.
Hojně se používá v asijské kuchyni jako přísada do salátů či jiných pokrmů.
Japonský salát Mibuna je pěstitelsky nenáročná listová zelenina.
Má lehce pikantní chuť a používá se zejména ve studené, ale i teplé kuchyni.
Semena mibuny lze vysévat na záhon opakovaně. Hodí se také k celoročnímu pěstování v truhlíku na parapetu.
Vegetační doba je přibližně 40 dní.
Salát chřestový Celtuce je pěstitelsky nenáročnou zeleninou, původem z oblasti Asie.
Konzumovat lze jak úzké špičaté kadeřavé listy, tak i křehké ztloustlé košťály.
Košťály se sklízí před květem a připravují se podobně jako chřest. Navíc jsou velmi chutné i za syrova.
Namenia je zajímavou asijskou zeleninou, vhodnou i pro rychlení. Jedná se o velmi výnosnou a chutnou řapíkatou zeleninu, která se vyznačuje rychlým růstem.
Šťavnaté a křupavé listy se v kuchyni používají podobně jako špenát.
Hodí se pro konzumaci v syrovém stavu.
Choi Sum Fubbi patří mezi speciální odrůdy čínského zelí, které svou chutí připomíná chřest.
Jedná se o pěstitelsky nenáročnou listovou zeleninu, kterou je potřeba pouze sklidit, než začne kvést.
Hojně se používá v asijské kuchyni jako přísada do salátů či jiných pokrmů.
BIO Hořčice černá je také známá jako brukev černá. Původem je z Jižní Evropy, ale i v našich podmínkách snadno a často zplaňuje.
Rostlina dosahuje výšky kolem 100 cm a kvete od června do července květy žluté barvy.
Mladé lístky hořčice lze přidávat do čerstvých salátů.
Hořčice černá je oblíbená zejména pro své léčivé účinky. Její semena obsahují speciální silice, které pomáhají čistit pokožku, posilují trávicí systém a povzbuzují prokrvení.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Japonský salát Mibuna je pěstitelsky nenáročná listová zelenina.
Má lehce pikantní chuť a používá se zejména ve studené, ale i teplé kuchyni.
Semena mibuny lze vysévat na záhon opakovaně. Hodí se také k celoročnímu pěstování v truhlíku na parapetu.
Vegetační doba je přibližně 40 dní.
Tatsoi, známý též jako Rosetten Pak Choi, je zajímavou odrůdou asijské listové zeleniny.
Má tmavozelené zakulacené listy, které mají jemnou strukturu i chuť. Jsou soustředěny do husté růžice a sklízí se celé.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která je navíc odolná vůči chorobám.
Tatsoi lze připravovat stejně jako špenát a konzumovat v syrovém či tepelně upraveném stavu.