×

Kategorie

Chilli Krishna jolokia - Capsicum annuum - semena - 7 ks

Chilli Krishna Jolokia je odrůda chilli pocházející z Indie. Plody jsou tmavě červené až černé.

Řadí se mezi středně pálivé odrůdy s 30 000 SHU jednotek.

Výška rostliny je až 100 cm

Doba zrání trvá přibližně 90 dní.

Číst víceShow less
122 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1000937
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat chilli?

  • S předpěstováním začněte již od února do března.
  • Doba klíčení je 2–3 týdny, u vyšlechtěných odrůd až 6 týdnů při teplotě 24 °C a více.
  • Hloubka výsevu je 0,3 cm.
  • Substrát doporučujeme speciální pro chilli, vždy předem spařený.
  • Ven rostliny přesazujte až po posledních mrazech.
  • Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C.
  • Stanoviště volíme slunečné, vhodné je také pěstování ve skleníku.
  • Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní, provzdušněná, vhodné promísit substrát např. s perlitem.
  • Rostlině bude vyhovovat použití mykorhizy, přihnojovat ji můžete vermikompostem, slepičinci či kravským hnojem.
Číst víceShow less
Detaily produktu
1000937

Parametry

Stanoviště
Slunečné
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Výška
80 - 100 cm
Barva odrůdy
Černá
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Únor
Říjen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Vegetační doba
Letničky
Pěstování
Venku
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Středně pálivé
8 ostatní produkty ze stejné kategorie:
54 Kč s DPH

Chilli Aji Amarillo je teplomilnou středně pálivou chilli papričkou, jejíž SHU je kolem 40 000 jednotek. Odrůda je původem z Jižní Ameriky.

Rostlina roste košatě a dosahuje výšky 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které dozrávají z tmavě zelené do sytě oranžové barvy.

Tato odrůda má v kuchyni široké využití, nejvíce se využívá v peruánské kuchyni.

Vegetační doba je přibližně 90 dnů.

46 Kč s DPH

Paprika Pálivec je mírně pálivou odrůdou, která se vyznačuje delšími plody s kulatým tvarem na řezu.

Odrůda má typicky tmavě zelené plody a vyšší vzrůst rostliny.

Zajímavostí plodů je, že samotná špička je sladká, zatímco směrem k semeníku se pálivost stěny papriky postupně zvyšuje.

Papriky se hodí pro sterilizaci či k přímé spotřebě, a to ve fázi botanické zralosti.

Pálivost této odrůdy je 800–1 000 jednotek SHU

75 Kč s DPH

Kajenský pepř pochází původně z Jižní Ameriky. Dnes se používá po celém světě jako koření.

Plody sytě červené barvy jsou cca 10 cm dlouhé. Rostlina roste do výšky 60 cm. Díky svému nízkému vzrůstu se hodí pro pěstování ve velkých květináčích.

Rostlina plodí papričky, které se používají pro dochucování pokrmů nebo pro své léčivé účinky

Odrůda je středně pálivá a velice aromatická. Pálivost je 30 000–50 000 SHU jednotek.

Vegetační doba je přibližně 90 dní.

112 Kč s DPH

Chilli Kajenský pepř Thick je vysoce výnosnou odrůdou Kajenského pepře. Vyznačuje se především svými až 15 centimetrů dlouhými tenkostěnnými plody, které se zbarvují v době plné zralosti do červené barvy.

Plody jsou středně pálivé a aromatické. Plody odrůdy jsou sušeny a drceny na tzv. kajenský pepř. 

Obsahuje přibližně 35 000–55 000 SHU jednotek.

112 Kč s DPH

Chilli Mushroom pochází z USA. Rostlina dosahuje výšky kolem 60–80 cm s malými, světle zelenými listy

Papričky jsou žluté barvy o velikosti zhruba 4 x 4 cm. Svým tvarem připomínají houby a jsou tenkostěnné.

Jedná se o středně pálivou odrůdu. SHU je 15 000–30 000 jednotek.

Chilli Mushroom vyniká delikátní chutí a je s oblinou používáno k dochucení omáček, grilovaných pokrmů nebo si je můžete usušit.

104 Kč s DPH

Bio Chilli kajenský pepř pochází původně z Jižní Ameriky. Dnes se kajenský pepř používá po celém světě jako koření.

Rostlina dosahuje výšky mezi 40–50 cm. Tato odrůda se hodí pro pěstování jak ve skleníku, tak i ve velkých pěstebních nádobách.

Plody jsou cca 10–15 cm dlouhé s lehce zatočeným tvarem a mají sytě červenou barvu. Díky velmi pevné slupce a správnému skladování vydrží papričky dlouho čerstvé. Odrůda je středně pálivá. Pálivost je 30 000–50 000 SHU jednotek.

Kromě dochucování pokrmů má kajenský pepř i léčivé účinky. Ulevuje při bolestivých stavech, podporuje trávení a působí proti bakteriím.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se