×

Kategorie

×

Měsíček lékařský - květ - Calendula officinalis - 70 g

Měsíček lékařský je léčivá rostlina původem z jihu Evropy a Orientu.

Pěstuje se jako letnička, používaná pro výsadbu na záhony a k řezu květů.

Měsíček lékařský má vliv na celkové osvěžení těla. Blahodárný vliv byl zaznamenán na pokožku – má hojivé účinky. 

Masti se aplikují na špatně se hojící rány, záněty nehtového lůžka, bércové vředy a jsou výbornou prevencí zánětů bradavek při kojení.

Měsíček lékařský je nápomocný normalizaci respiračního aparátu.

Číst víceShow less
109 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
4000138
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si připravit bylinný čaj?

  • Tradiční užití: Dvě čajové lžičky přelijeme 250 ml horké vody a necháme 15 minut louhovat.
  • Květy měsíčku nikdy nevaříme!
  • Užíváme 2× denně.
  • Mast: Ve vodní lázni rozpustíme 250 ml kokosového tuku a vložíme cca 10 g květu. Necháme macerovat přibližně 2 hodiny, dokud všechny látky nepřejdou do masti.
  • Pak přecedíme přes punčochu a necháme ztuhnout v požadovaných dózách. Získáme prvotřídní měsíčkovou mast.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu.

Číst víceShow less
Detaily produktu
4000138

Parametry

Druh obsahu
Květy
Související produkty
218 Kč s DPH

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/knihy

Zahrada plná života od německé autorky Ursully Kopp přináší čtenářům spoustu informací, jak na zahradu přilákat užitečné živočichy a jak je využít ve svůj prospěch.

Kniha obsahuje velké množství ilustrací a rad, jak vybudovat zahradu blízkou přírodě, jak pomoci ptákům hnízdit či jaký hmyzí hotel je opravdu ten pravý.

V knize dále naleznete portréty nejdůležitějších zahradních pomocníků i s popisem.

121 Kč s DPH

Klíčky ředkve obsahují velké množství zdraví prospěšných látek, např. vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních kyselin. Klíčky lze využit do každého zdravého jídelníčku a RAW kuchyně.

Tyto prospěšné látky pomáhají při detoxikaci organismu a podporují redukci váhy.

Klíčky této výborné zeleniny jsou vhodné nejen k přímé konzumaci, ale je možné je také využít jako ozdobu pečiva, ke zpestření salátů nebo jako přísadu do polévek, pomazánek či smoothie.

Balení obsahuje 200 gramů BIO semen ředkve čínské růžové (Raphanus sativus), které mají jemně pikantní chuťKlíčky lze pěstovat celoročně.

Produkty jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU (CZ-BIO-002).

216 Kč s DPH

Kniha poukazuje na to, že i ve městě, stranou od všedního ruchu, se dají najít skutečně zdravé poklady z říše rostlin.

Několik autorů vám představí volně rostoucí jedlé rostliny, které rostou nejen v přírodě, ale také na zastavěných plochách.

Kniha Jedlé město představuje rady a tipy, kdy sbírat byliny, česat jednotlivé plody a jak vše následně zpracovat.

Budete překvapeni, kolik bylinek, které mnozí z nás považují za plevel, je více výživných a zdravých než populární superpotraviny.

334 Kč s DPH

Jak vytvořit přírodní biozahradu třeba i na balkóně? Kniha Zkuste to doma sami nabízí 111 projektů a nápadů jak toho dosáhnout.

Jedná se o ekologické postupy, které využívají skladbu rostlin jako prevenci před různými živočišnými škůdci nebo plísněmi.

Vysvětlí vám pěstování vlastní zeleniny, ovoce a bylin, naučíte se ekologicky využívat vše z domácího prostředí.

750 Kč s DPH

Nevíte si rady jak potěšit své blízkéDárkový poukaz v hodnotě 750 Kč jistě ocení malí i velcí zahradníci.

Po zaplacení vám následující pracovní den dorazí tato krásná dárková poukázka, kterou můžete darovat elektronicky nebo si ji třeba vytisknout a dopsat k ní vlastnoruční věnování.

Jakékoli zboží ze sortimentu zesemen.cz zakoupené společně s dárkovou poukázkou vám dopravíme zcela zdarma.

Platnost voucheru je rok od data zakoupení.

120 Kč s DPH

Klíčky čočky obsahují velké množství zdraví prospěšných látek, např. vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních kyselin. Klíčky lze využit do každého zdravého jídelníčku a RAW kuchyně.

Tyto prospěšné látky napomáhají detoxikovat organismus a podporují také redukci váhy.

Klíčky této výborné luštěniny jsou vhodné nejen k přímé konzumaci, ale je možné je také využít jako ozdobu pečiva, ke zpestření salátů nebo jako přísadu do polévek či pomazánek.

Balení obsahuje 200 gramů BIO semen čočky jedlé (Lens esculenta), které mají výbornou svěží chuť. Klíčky lze pěstovat celoročně.

Produkty jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU (CZ-BIO-002).

80 Kč s DPH

Klíčky hrášku obsahují velké množství zdraví prospěšných látek, např. bílkoviny, vitamíny, minerály a stopové prvky. Klíčky lze využit do každého zdravého jídelníčku a RAW kuchyně.

Tyto prospěšné látky podporují metabolismus a působí proti překyselení žaludku. Také zlepšují paměť a působí jako mírné afrodisiakum s povzbuzujícími účinky. Využívají se také jako prevence proti rakovině.

Klíčky této výborné luštěniny jsou vhodné nejen k přímé konzumaci, ale je možné je také využít jako ozdobu pečiva, ke zpestření salátů nebo jako přísadu do polévek či pomazánek.

Balení obsahuje 200 gramů BIO semen hrachu setého (Pisum sativum), který má výbornou nasládlou chuť.

Produkty jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU (CZ-BIO-002).

489 Kč s DPH

Klíčící miska zaručuje jednoduché pěstování klíčků různých druhů semen. Klíčky obsahují velké množství vitamínů, minerálů a enzymů.

Je možné využívat najednou libovolný počet misek, klíčit současně různé druhy semen nebo začít pěstovat semena postupně a na jednotlivých miskách klíčit výhonky v různých fázích zralosti.

Po 2 až 7 dnech můžeme klíčky konzumovat.

8 ostatní produkty ze stejné kategorie:
151 Kč s DPH

Graviola je malý, vzpřímený neopadavý strom dorůstající výšky 5–6 m, s velkými, oválnými a hladkými, tmavě zelenými listy.

Pochází z tropických oblastí Jižní Ameriky.

Pěstována je i v některých částech Afriky a jižní Asii.

177 Kč s DPH

Tulsi je tradiční himalájský čaj, který obsahuje bazalku svatou. Tento čaj by neměl chybět v každé domácí lékárně.

Čaj se skládá ze speciálně namíchané bylinné směsi, která pomáhá při nachlazení, obtížném polykání nebo bolestech v krku. Užívá se také jako podpůrná léčba při zápalu plic či astmatu.

Složení: Ocimum sanctum, zingiber officinale, glycyrrhiza glabra, cinnamomum tamala, elettaria cardamomum, syzygium aromaticum

Hmotnost: 100 g originální certifikované směsi ájurvédských bylin

189 Kč s DPH
BIO prášek z borovicových pupenů je připravován z mladých konců borovicových větviček, ručně sbíraných v estonských lesích.
Následně jsou usušeny lyofilizací, tedy mrazem při sníženém tlaku. Tato metoda je velmi šetrná a pomáhá uchovat v produktech všechny obsažené živiny.
Díky BIO borovicovým výhonkům podpoříte správnou funkci dýchacího systému, což oceníte jak při běžných virózách, tak při alergiích nebo astmatu.
Balení obsahuje 30 g mletých borovicových pupenů z borovice lesní (Pynus sylvestris) v BIO kvalitě.
Produkty jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU (CZ-BIO-002).
120 Kč s DPH

Spirulina je zelená řasa, která se pěstuje ve vysoce kvalitní vodě. Pomocí kontrolovaných a šetrných procesů si tak zachovává všechny prospěšné látky.

Stejně jako chlorella, se o spirulina řadí mezi zelené superpotraviny. Prášek obsahuje velké množství vitamínůminerálůaktivních enzymů a více než 50 % bílkovin.

Při dlouhodobém užívání spirulina podporuje přirozenou obranyschopnostvitalitu a pomáhá udržet optimální množství krevního cukru. Proto se často používá jako podpůrný prostředek při dietách a detoxech.

Doporučujeme prášek konzumovat nalačno, dosáhnete tak maximálního účinku. Můžete ho také rozmíchat ve vodě, zeleninové šťávě, jogurtu nebo ho přidat do studeného jídla.

Jedná se o čistě přírodní produkt v BIO kvalitě, který je vhodný i pro vegetariány a vegany.

Produkty jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU (CZ-BIO-002).

134 Kč s DPH

Kakaové boby jsou celé a nepražené plody kakaovníku. Pocházejí z Peru – producenta nejkvalitnějších kakaových bobů na světě.

Kakaové boby jsou na příklad dobrým zdrojem hořčíku, který podporuje nervovou soustavu, síry, která zlepšuje vzhled kůže a vlasů, železa a manganu nezbytných pro krvetvorbu, chromu, který reguluje metabolismus cukrůzinku podporujícího imunitní systém a mědi, jež podporuje krvetvorbu a imunitu.

Jsou aromatické a jejich chuť je příjemně čokoládová s jemnými ovocnými a kouřovými tóny a mírnou hořkostí, to vše beze stop sladkosti.

Konzumují se stejně jako oříšky, neškodí zubům a v menší míře jsou vhodné i pro děti. Rozdrcené boby lze použít k ochucení teplých i studených pokrmů.

Produkty jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

99 Kč s DPH

Již od pradávna jsou známé pozitivní účinky lípy při léčbě nachlazení. Tento čaj by tedy neměl chybět v každé domácí lékarně.

Kromě toho vás lipový čaj jistě osloví svou znamenitou chutí. Nálev má příjemnou nasládlou chuť a je vhodný k popíjení během celého dne. 

Složení: Lípa květ 100 %

Hmotnost: 55 g

128 Kč s DPH

Ostropestřec mariánský neboli mariánský bodlák je jednoletá či dvouletá rostlina, která má mnoho blahodárných účinků na lidský organismus.

Podporuje správnou funkci jater, trávení a působí jako antioxidant.

Pomáhá k normální hladině cukru v krvi i normální činnosti srdce. Pozitivně působí a podporuje obranyschopnost a odolnost organismu.

90 Kč s DPH

Le Touareg je typický africko-arabský nápoj skládající se z kvalitního pravého zeleného čaje Gunpowder a marocké máty.

Jedná se o čaj, který má v tamním společenském životě zásadní postavení a je podáván na uvítanou.

Větší podíl gunpowderu dodává Le Touaregu povzbuzující účinky a poskytuje nálev barvy zelené až tmavě nažloutlé. 

Chuť je díky marocké mátě svěžípříjemně mátová

Marocká máta působí blahodárně na zažívací trakt, proto je vhodné pít tento čaj po jídle.

Čaj pravý zelený ochucený.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se