×

Kategorie

Perila křovitá - sušený list - Perilla frutescens - 60 g

Perila křovitá je jednoletá léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých.

Její vůně vzdáleně připomíná citronelovou trávu. Lze ji využít i v kuchyni k dochucení pokrmů např. místo koriandru.

Sběrnou částí pro fytoterapeutické účely je list, který se užívá vnitřně formou odvaru.

Perila křovitá přispívá k udržení normálních funkcí dýchacího systému a má vliv na produkci cytokinů a specifických protilátek.

Číst víceShow less
177 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
4000143
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si připravit bylinný čaj?

  • Jednu polévkovou lžíci sušeného listu přelijeme 750 ml studené vody a přivedeme k varu.
  • Na mírném ohni pod pokličkou povaříme 10 min., poté scedíme.
  • Takto připravený odvar rozdělíme do tří dávek, které užijeme během dne.
  • Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.
  • Jedná se o doplněk stravy.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu.

Číst víceShow less
Detaily produktu
4000143

Parametry

Druh obsahu
Listy
Související produkty
121 Kč s DPH

Klíčky ředkve obsahují velké množství zdraví prospěšných látek, např. vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních kyselin. Klíčky lze využit do každého zdravého jídelníčku a RAW kuchyně.

Tyto prospěšné látky pomáhají při detoxikaci organismu a podporují redukci váhy.

Klíčky této výborné zeleniny jsou vhodné nejen k přímé konzumaci, ale je možné je také využít jako ozdobu pečiva, ke zpestření salátů nebo jako přísadu do polévek, pomazánek či smoothie.

Balení obsahuje 200 gramů BIO semen ředkve čínské růžové (Raphanus sativus), které mají jemně pikantní chuťKlíčky lze pěstovat celoročně.

Produkty jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU (CZ-BIO-002).

435 Kč s DPH

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/knihy

V základním kurzu biologického zahradničení ukazuje Autor knihy Peter Berg, jak si na vlastní zahradě můžete udržitelným způsobem vypěstovat zdravou zeleninu, ovoce i bylinky.

Díky tomuto kurzu získáte povědomí o zahradničení v souznění s přírodou, budete moci od jara do podzimu poznávat svou užitkovou zahradu a zjistíte, jak o ni můžete biologicky pečovat.

327 Kč s DPH

Putování autorky Marie Šulákové po českých ekologických farmách, kdy následně své poznatky a příběhy sepsala do této knihy.

Naleznete zde pozitivní přístup, který vám rozhovory s majiteli farem a ekostatků prostřednictvím stránek předají.

216 Kč s DPH

Kniha poukazuje na to, že i ve městě, stranou od všedního ruchu, se dají najít skutečně zdravé poklady z říše rostlin.

Několik autorů vám představí volně rostoucí jedlé rostliny, které rostou nejen v přírodě, ale také na zastavěných plochách.

Kniha Jedlé město představuje rady a tipy, kdy sbírat byliny, česat jednotlivé plody a jak vše následně zpracovat.

Budete překvapeni, kolik bylinek, které mnozí z nás považují za plevel, je více výživných a zdravých než populární superpotraviny.

334 Kč s DPH

Jak vytvořit přírodní biozahradu třeba i na balkóně? Kniha Zkuste to doma sami nabízí 111 projektů a nápadů jak toho dosáhnout.

Jedná se o ekologické postupy, které využívají skladbu rostlin jako prevenci před různými živočišnými škůdci nebo plísněmi.

Vysvětlí vám pěstování vlastní zeleniny, ovoce a bylin, naučíte se ekologicky využívat vše z domácího prostředí.

750 Kč s DPH

Nevíte si rady jak potěšit své blízkéDárkový poukaz v hodnotě 750 Kč jistě ocení malí i velcí zahradníci.

Po zaplacení vám následující pracovní den dorazí tato krásná dárková poukázka, kterou můžete darovat elektronicky nebo si ji třeba vytisknout a dopsat k ní vlastnoruční věnování.

Jakékoli zboží ze sortimentu zesemen.cz zakoupené společně s dárkovou poukázkou vám dopravíme zcela zdarma.

Platnost voucheru je rok od data zakoupení.

80 Kč s DPH

Klíčky hrášku obsahují velké množství zdraví prospěšných látek, např. bílkoviny, vitamíny, minerály a stopové prvky. Klíčky lze využit do každého zdravého jídelníčku a RAW kuchyně.

Tyto prospěšné látky podporují metabolismus a působí proti překyselení žaludku. Také zlepšují paměť a působí jako mírné afrodisiakum s povzbuzujícími účinky. Využívají se také jako prevence proti rakovině.

Klíčky této výborné luštěniny jsou vhodné nejen k přímé konzumaci, ale je možné je také využít jako ozdobu pečiva, ke zpestření salátů nebo jako přísadu do polévek či pomazánek.

Balení obsahuje 200 gramů BIO semen hrachu setého (Pisum sativum), který má výbornou nasládlou chuť.

Produkty jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU (CZ-BIO-002).

489 Kč s DPH

Klíčící miska zaručuje jednoduché pěstování klíčků různých druhů semen. Klíčky obsahují velké množství vitamínů, minerálů a enzymů.

Je možné využívat najednou libovolný počet misek, klíčit současně různé druhy semen nebo začít pěstovat semena postupně a na jednotlivých miskách klíčit výhonky v různých fázích zralosti.

Po 2 až 7 dnech můžeme klíčky konzumovat.

8 ostatní produkty ze stejné kategorie:
128 Kč s DPH

Ostropestřec mariánský neboli mariánský bodlák je jednoletá či dvouletá rostlina, která má mnoho blahodárných účinků na lidský organismus.

Podporuje správnou funkci jater, trávení a působí jako antioxidant.

Pomáhá k normální hladině cukru v krvi i normální činnosti srdce. Pozitivně působí a podporuje obranyschopnost a odolnost organismu.

77 Kč s DPH

Tento lahodný čaj si můžete dopřát po jídle či kdykoliv během dne. 

Jedinečná směs bylin podpoří váš trávicí systém

Složení: malina list, černý bez květ, jitrocel kopinatý list, fenykl plod, růže okvětí

Hmotnost: 60 g

121 Kč s DPH

Kostival lékařský je vytrvalá bylina dorůstající výšky až 100 cm.

Kvete od května do července. Rostlině vyhovuje vlhčí prostředí s hlinitou, až jílovitou půdou.

Nejčastěji ji nalézáme u potoků i břehů řek, na mokrých loukách či v lesích. Předmětem sběru je kořen, který se užívá zevně. 

147 Kč s DPH

Pokud máte rádi méně tradiční čajové příchutě, pak vyzkoušejte čaj Třešňová maličkost. 

V jeho chuti se snoubí osvěžující chuť třešní a zároveň typická chuť marcipánu. Tato kombinace vytvoří nezapomenutelný zážitek.

Složení: jablko kousky, ibišek květ, šípek slupky, třešně 10 %, cukrová srdce (cukr, mandle, invertní cukr, glukózový cukr, koncentrát citronové šťávy, aroma), aroma, lékořice kořen

Hmotnost: 100 g

73 Kč s DPH

Nápoj z citrónové trávy neboli voňatky citrónové (Cymbopogon citratus) si vychutnáte jak studený, tak i teplý. Chutí připomíná trávu a vůní čerstvé citróny. 

Kromě své vynikající chuti je nápoj velmi vhodný v podzimních či zimních měsících k posílení imunity. Na jaře jej zase využijete jako pomocníka k detoxikaci organismu.

Pokud si chcete vypěstovat citrónovou trávu doma, pak neváhejte a podívejte se na nabídku našich semen

Složení: citronová tráva 100 % 

Hmotnost: 55 g

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

177 Kč s DPH

Bylinný čaj Restart je vhodný pro pravidelné pití v průběhu dne, a to zejména v dobách, kdy jste vystaveni zvýšenému psychickému a fyzickému tlaku. Pití čaje je vhodné i v průběhu jarní sezóny, kdy může zmírnit nežádoucí dopady nadměrného požívání alkoholických nápojů.

Jedná se o revitalizační nápoj, který je složen ze směsi zralého pchu-er čajebobulí goji (kustovnice čínské) a jemně mletého plodu schizandry čínské.

Schizandra čínská má antioxidační vlastnosti, podporuje detoxikační funkci jater a přispívá k udržení jejich zdraví.

Klíčovou složkou směsi je čajovník čínská, který je známý a oblíbený pro své osvěžující účinky na tělo a mysl. Připívá k lepšímu duševnímu a fyzickému výkonu, zlepšuje kognitivní funkce, dodává vitalitu a bdělost a pomáhá překonávat pocit únavy.

Novinka
165 Kč s DPH

Haritaki neboli Terminalia chebula je majestátní opadavý strom s oválnou korunou. Dřevina je původem z jihovýchodní Asie a může dosahovat výšky až 30 metrů. Pro své mnohostranné využití se jedná o velmi ceněnou dřevinu.

Haritaki se často překládá jako ten, který odplavuje. To odráží tradiční využití v podpoře tělesného zdraví. Podporuje přirozenou obranyschopnost těla, a to zejména imunitní systém, udržuje normální funkci trávicího traktu, zažívání, detoxikuje a podporuje jaterní funkci.

Tato zázračná dřevina má dále pozitivní účinky na nervový systém, smyslové orgány a mentální zdraví, včetně redukce stresu. Má antioxidační vlastnosti a tím chrání buňky před oxidačním stresem, podporuje reprodukční zdraví, přispívá k udržení zdravé pokožky a podílí se na správném fungování kardiovaskulárního, respiračního a močového systému.

V neposlední řadě hraje haritaki roli i v metabolizmu glukózy a může tak přispět k udržení optimální hladiny cholesterolu v krvi.

58 Kč s DPH

Chia semena jsou semínka šalvěje hispánské, což je bylina, pocházející ze Střední a Jižní Ameriky. Vypěstovat ji v našich podmínkách je poměrně náročné. 

Semínka se vyznačují vysokou výživovou hodnotou. Jsou vynikající při zdravém stravování a jsou vhodné pro celiaky. Ocení je také sportovci a starší lidé. 

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se