Kategorie
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Papriky a chilli
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
- RajčataVíce než 150 odrůd
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinySemena, cibulky i sazenice
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Semena na klíčky
- Pomůcky k pěstování
- Hnojiva, speciální substráty
- Ochrana nejen rostlin
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
-
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
-
-
-
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
BIO Hořčice Wasabina - Brassica juncea - bio...
BIO Mrkev raná Touchon - Daucus carota - bio...
Pór Odrín F1 - Allium porrum - semena - 70 ks
Pór Odrín je zimní odrůdou pórku. Jedná se o hybridní odrůdu, u které probíhá sklizeň od října do března.
Rostlina je nižšího, ale za to velmi robustního vzrůstu.
Výhodou této odrůdy je, že velmi dobře a rychle roste i při nízkých teplotách. Navíc má silný kořenový systém a je odolná vůči vykvétání.
Pórek je vhodný jak k přímé konzumaci, tak i pro teplenou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, ty obsahují velké množství vitamínů a minerálů. Hodí se také při dietních režimech, jelikož má minimální kalorickou hodnotu.
Vegetační doba je 100–140 dní.
Jak si vypěstovat pór?
- Semena si lze předpěstovat už v průběhu zimy, přímé výsevy pak můžeme provádět od března do dubna.
- Hloubka výsevu je 0,5 cm.
- Doba klíčení je 2–3 týdny.
- Optimální teplota ke klíčení je 15–20 °C.
- Je nutné počítat s delší vegetační dobou až 200 dní.
- Stanoviště volíme slunečné.
- Půda by měla být dostatečně hluboká, lehká a dostatečně zásobená živinami.
- Zálivka by měla být pravidelná a vydatná, vhodné je také přihnojovat plnými hnojivy.
- Pórek lze přes zimu nechat záhoně a postupně ho spotřebovávat.
Pór zimní Titus je vysoce výnosná odrůda póru, kterou lze sklízet na podzim, a to od září do listopadu.
Konzumní část dosahuje délky kolem 20–25 cm. Dlouhé, modrozelené listy rostou vzpřímeně.
Hodí se jak pro přímou konzumaci, tak i pro tepelnou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, které obsahují velké množství vitamínů a minerálů.
Pór Titus je mrazuvzdorný do teploty -12 °C.
Pór pravý Starozagorski Kamuš je poloraná odrůda póru, kterou lze sklízet od srpna do října.
Dlouhý vybělený stvol dosahuje délky až 50 cm.
Hodí se jak pro přímou konzumaci, tak i pro tepelnou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, které obsahují velké množství vitamínů a minerálů.
Díky minimální kalorické hodnotě je pórek vyhledávanou potravinou při dietách.
Vegetační doba je okolo 175 dní.
Pór Herbstriesen 2 je poloranou odrůdou póru, která je vhodná pro podzimní i zimní pěstování.
Lodyha je středně zelená, silná a rovná, u kořene se nerozšiřuje do cibule. Dosahuje do výšky 25–30 cm.
Pór není náročný na čištění a hodí se také ke skladování.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která zajišťuje prvotřídní kvalitu.
BIO Pór Hannibal je pozdní odrůdou robustního póru s dlouhými kořeny lesklé zelené barvy.
Hodí se do polévek, omáček, k masu apod.
Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a vlákniny. Působí antibakteriálně a má blahodárný vliv na cévní, trávicí a nervovou soustavu.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Pór pravý Golem je poloranou odrůdou póru, který je určený jak pro letní, tak i podzimní sklizeň.
Má středně dlouhé zelené listy a konzumní část má délku okolo 35 cm.
Hodí se jak pro konzumaci v čerstvém stavu, tak i pro tepelnou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, které navíc obsahují velké množství vitamínů a minerálů.
Pórek je navíc oblíbený pro svou nízkou kalorickou hodnotu, proto je často konzumován při dietních režimech.
Letní pór Bystrýn je ranou hybridní odrůdou póru, která se vyznačuje dlouhou konzumní částí.
Tato odrůda je velmi odolná vůči poléhání a vysokým teplotám. Pór lze rychlit pod netkanou textilií.
Odrůda je vhodná pro polní pěstování a sklizeň od léta až do podzimu.
Hodí se jak pro přímou konzumaci, tak i pro tepelnou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, které obsahují velké množství vitamínů a minerálů.
Díky minimální kalorické hodnotě je pórek vyhledávanou potravinou při dietách.
Vegetační doba je okolo 75 dní.
BIO Pór Freezo je tmavě zelená zimní odrůda, která se hodí i k pěstování během zimy a ke sklizni na jaře, je mrazuvzdorná. Konzumní část je asi 17 cm dlouhá.
Pórek je vynikající zelenina, která se hodí do polévek, omáček, k masu apod. Je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu, působí antibakteriálně a má blahodárný vliv na cévní, trávicí a nervovou soustavu.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Pór Carentan je pozdní zimní druh póru, který dorůstá středně dlouhé délky.
Jedná se o mrazuvzdornou odrůdu, která je vysoce výnosná.
Má vynikající chuť, která skvěle doplní rozličné pokrmy.