×

Kategorie

Hořčice bílá - semena - 400 g

Hořčice bílá je osivo, které se hodí k zelenému hnojení. Díky hořčici zvýšíme obsah humusu v půdě a zlepšíme fyzikální vlastnosti půdy.

Dále se zvýší mikrobiologické aktivity včetně fytosanitárního účinku a zajistí odplevení půdy. Tím pádem se zlepší úroda. Hodí k biologickému hnojení, protože osivo je nemořené.

Velikost balení: 400 g

Číst víceShow less
77 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
7000126
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak použít zelené hnojení?

  • Výsev probíhá od března do září.
  • Hloubka výsevu je 2–3 cm.
  • Ideální spon je 15 x 30 cm
  • Když jsou rostlinky vysoké cca 10 cm, je nutné je vyjednotit.
  • Hořčice není náročná na pěstování.
  • Stanoviště volíme teplé a slunečné.
  • Půda by měla být hlinitopísčitá, propustná s obsahem vápna.
  • Zálivka by měla být přiměřená, tato rostlinka nemá ráda přílišnou vlhkost.
  • Hnojení není nutné.
  • Pro zvýšení výnosu můžete přihnojovat dusíkatými či fosforečnými hnojivy.
Číst víceShow less
Detaily produktu
7000126
Související produkty
172 Kč s DPH

Past na slimáky je bezpečnou, účinnou a ekologicky nezávadnou pastí, která chrání rostliny na zahradách a záhonech proti slimákům a hlemýžďům.

Past má nenápadný design a je šetrná k životnímu prostředí. Navíc je bezpečná a nezávadná pro domácí zvířata nebo divokou zvěř.

V balení naleznete 2 ks pasti.

178 Kč s DPH

Sprej slouží k odpuzování krtků a hrabošů z podzemních chodeb a to velmi inovativním způsobem. Celý obsah nádoby se uvolní jediným stiskem, následně aerosol vyplní kompletní systém tunelů a zachytí se na jejich stěnách.

Přípravek obsahuje aktivní složky rostlinného původu, které ekologickou cestou odpuzují podzemní škůdce.

Plné účinnosti se dosáhne do 24 hodin od aplikace. Sprej je účinný minimálně 2 týdny.

Produkty od firmy BROS z řady Zelená síla na likvidaci hmyzu jsou složeny pouze z účinných látek rostlinného původu.

502 Kč s DPH

Křemenitý prášek ve spreji je praktický pomocník v boji s obtížným hmyzem

Využijete ho ve vnitřních prostorách – doma, v práci, v autě atd. 

Účinnou látkou je oxid křemičitý, který působí proti škůdcům, ale je maximálně bezpečný pro lidi a pro zvířata. 

Působí proti štěnicím, blechám, mravencům, roztočům či dalšímu lezoucímu hmyzu. 

Velikost balení: 500 ml

138 Kč s DPH

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/ochrana-nejen-rostlin/slimaci-krtci-mysi

Jedná se o ochranný přípravek používaný v boji proti všem druhům slimáků a plzáků ve formě granulí. Přípravek je vhodný k ochraně zeleniny a okrasných rostlin. Slimáci je aktivně vyhledávají a konzumují.

Obsahují látky Lore a Bitrex, které odpuzují psy.

Balení o hmotnosti 250 g vystačí přibližně na 350 m2 plochy. 

338 Kč s DPH

Neudosan proti škůdcům je ochranný prostředek firmy Neudorff určený k ochraně okrasných rostlin, zeleniny, bobulovin, jahodníků či dřevin proti škůdcům jako jsou mšice, molice a svilušky.

Přípravek je možno používat i v uzavřených prostorech. 

117 Kč s DPH

Prostředek spolehlivě ničí mravence biologicky šetrným způsobem. Je vyroben z potravinářských surovin a je šetrný k přírodě. 

Přípravek je velmi rychlý s dlouhodobým účinkem. Hodí se k používání do domácností, na okrasné trávníky, do skleníků či fóliovníků.

Lze aplikovat formou postřiku či zálivky do hnízd. 

8 ostatní produkty ze stejné kategorie:
Novinka
103 Kč s DPH

Jetel bílý patří mezi ideální rostlinu pro zelené hnojení. Jedná se o mrazuvzdornou rostlina, která díky svým silným a bohatě větveným kořenům vylepšuje strukturu a provzdušňuje půdu.

Rostlina je nízko rostoucí a je vhodná jako podsev mezi zeleninu nebo pod ovocné stromy a keře bobulovin. Na takovém místě velmi snadno udržuje kobercový porost, který přitahuje medonosný hmyz.

Hustě olistěné nadzemní výhony velmi rychle vytvářejí stinný prostor, což potlačuje růst plevelů.

235 Kč s DPH

Zelené hnojení Serradella je velmi atraktivní rostlina, která podporuje zdraví a plodnost půdy. Díky tomu získáte vyšší výnos a lepší kvalitu plodin včetně zeleniny a květin.

Je vhodná také jako předplodina pro rostliny, které vyžadují vysokou potřebu dusíku.

Serradella má bohatý kořenový systém, který dokáže velmi efektivně provzdušňovat půdu. Na kořenech se navíc vytvářejí uzlíky s bakteriemi, které vážou atmosférický dusík a díky tomu obohacují půdu.

Jedná se o velmi cenný zdroj bílkovin, který je významný pro krmné účely různých druhů domácích a hospodářských zvířat. 

Navíc se rostliny pyšní krásným květenstvím v odstínech bílé a růžové. Oživíte tím nejen svou zahradu, ale podpoříte i zdraví a výživu hospodářských zvířat.

194 Kč s DPH

Krmná řepa Eckdorot je zajímavou odrůdou, která se vyznačuje přímým růstem, což ve výsledku usnadňuje sklizeň.

Velké a šťavnaté bulvy s jemnou strukturou mají typický cylindrický tvar a tmavou barvu. Jedná se o ideální živočišné krmivo.

Výsev se provádí ideálně v dubna a sklizeň by měla probíhat před nástupem prvních mrazů.

Hodí se také pro použití jako zelené hnojivo k obohacení půdy o organickou hmotu a živiny. Rostlina může být po sklizni nebo před plným dozráním zaorána do půdy, kde se následně rozloží a zlepší její úrodnost.

80 Kč s DPH

Len modrý jako zelené hnojení je velmi významným přínosem pro strukturu půdy. Jedná se o historicky ceněnou kulturní plodinu, která je známá svými květy a semeny, které jsou zdrojem kvalitního oleje. Dále byla využívána vlákna, která se používala pro výrobu textilních materiálů.

Díky rozsáhlému kořenovému systému dokáže len efektivně zlepšit provzdušnění a propustnost půdy.

Naopak nadzemní části rostlin poskytují stín, ochraňují půdu před vysycháním a po jejích zaorání se přeměňují na bohatý humus. Ten je zásadním prvkem pro život půdních mikroorganismů, podporuje plodnost půdy a má schopnost udržovat vodu a živiny díky formování humusových komplexů.

251 Kč s DPH

Zelené hnojení Terralife je vysoce efektivní směsí pro správnou podporu pěstování brambor. Tato směs byla navržena tak, aby optimalizovala pokrytí půdy a její vitalitu.

Jedná se o rychle rostoucí směs, která brání půdu před nadměrným vysycháním. Dále podporuje pronikání kořenového systému a pomáhá zvyšovat organickou rozmanitost v půdě.

Hnojivo obsahuje specifické rostliny, jako je lupina hořká, díky kterým představuje jedinečnou ochranu proti virům, které mohou brambory napadat. Příkladem je virus chřestýše tabákového, který je způsobuje skvrnitost železa na bramborách, což může zapříčinit významné ztráty v úrodě. Lupina hořká je také známá repelentními vlastnostmi, které omezují napadení těmito viry.

Další důležitou rostlinou ve směsi je letní vikev. Ten má pozitivní vliv na půdní mikroflóru, zejména na bakterie, které jsou nezbytné pro zdravý růst rostlin. Navíc stimuluje přirozené procesy v půdě a tím přispívá k ochraně rostlin před patogenními bakteriemi.

S příchodem zimy směs přirozeně odumírá a velmi snadno podlehne mrazům. To umožňuje její jednoduchá zapracování do půdy na jaře. Díky tomu zajistíte, že půda zůstane bohatá na živiny a připravená pro další pěstování brambor.

320 Kč s DPH

Svazenka je díky své kompatibilitě s libovolnými plodinami vhodnou pro vysetí před jakoukoliv další zahradnickou kulturou bez obav z negativních interakcí.

Podporuje zdraví a zlepšení struktury zahradní půdy, což pozitivně ovlivňuje výnosy i kvalitu pěstovaných plodin, včetně zeleniny a květin.

Bohaté, jemně modré květy se objevují od června do září. Jedná se o významný zdroj potravy pro medonosný hmyz.

228 Kč s DPH

Směs luskovin od Kiepenkerl obsahuje semena, která mají rychlou klíčivost, a tak v krátkém časovém období efektivně pokryjí půdu hustým porostem.

Jedná se o tzv. leguminózní rostliny, jako jsou hrách, peluška nebo bob, které jsou speciálně vybrány pro proces zeleného hnojení.

Klíčovým přínosem této směsi je tvorba symbiotických vztahů s půdními bakteriemi na kořenech rostlin. Díky tomu dochází k fixaci dusíku a jeho akumulaci v půdě.

Směs se skvěle hodí jako předplodina pro pěstování náročnějších druhů zeleniny, které pro svůj růst vyžadují vysoký obsah dusíku v půdě.

Balení o hmotnosti 1 kg vystačí na pokrytí plochy 50 m2.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se