Kategorie
- Semena na klíčky
- Podzimní cibulovinyPrávě probíhá předprodej
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinyMacešky různých barev
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
BIO Pelyněk pravý - Artemisia absinthum - bio...
BIO Chrpa červená - Centaurea cyanus - bio...
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.
Indický Angrešt - Phyllanthus emblica - semena - 8 ks
Indický Angrešt, známý také jako Amalaki, je nízký stromek či keř, původem ze subtropické oblasti Indie.
Má žluté květy, ze kterých se následně vytváří žlutozelené plody, připomínající tvarem i chutí angrešt.
Plody mají vysoký obsah vitamínu C a pomáhají zvyšovat imunitu, snižují hladinu cukru a cholesterolu v krvi.
Jak si vypěstovat indický angrešt?
- Před samotným výsevem je nutné semena namočit na 24 hodin do vlažné vody.
- Hloubka výsevu je 0,5–1 cm.
- Optimální teplota ke klíčení je 22–26 °C.
- Doba klíčení je 4–8 týdnů.
- Stanoviště volíme slunečné, ideálně s rozptýleným světlem a teplotou okolo 25 °C.
- Půda by měla být lehká, písčitohlinitá a dobře propustná.
- Rostlina toleruje i chudé půdy a sucho.
- Rostlinu na zimu přemístíme do místnosti s teplotou do 20 °C a omezíme zálivku.
Mrkev Nantaise je ranou, robustní odrůdou mrkve.
Jedná se o odrůdu výjimečné chuti, která je vhodná k přímé konzumaci, k dlouhodobému skladování či konzervaci.
Má hladké, válcovité kořeny s délkou 15–20 cm, které mají oranžovočervenou barvu.
Graviola neboli anona ostnitá s lat. názvem Annona muricata je stále zelený keřík, který má své využití hlavně v léčitelství.
Rostlina graviola pochází z Jižní Ameriky, u nás se pěstuje jako pokojová rostlina.
Plodí velice chutné plody, které mají chuť směsi banánů a jahod.
Semena jsou jedovatá, proto se musejí před konzumaci plodů odstranit.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/11-rajcata
Rajče Legenda je dobrá volba při pěstování raných rajčat, protože tuto odrůdu jen zřídka napadá nějaká nemoc.
Rajče Legenda je kulaté, lesklé, červené a sladké rajče. Je vhodné jak k přímé konzumaci, tak i k tepelnému zpracování.
Jedná se o tyčkovou odrůdu.
Zelí hlávkové pozdní má špičatou hlávku, vysoký obsah cukru a je vhodné ke zpracování kyselého zelí.
Jeho hlava váží od 3 do 5 kg.
Řepa salátová kulatá je polopozdní odrůdou červené řepy, která se vyznačuje velmi vysokou výnosností. Odrůda je navíc odolná vůči chorobám.
Hodí se pro konzumaci v syrovém stavu, tepelnou úpravu či konzervaci.
Obsahuje velké množství vitamínů B, C a provitamínu A, dále pak minerálů, antioxidantů a stopových prvků.
Petržel kořenová olomoucká je pozdní odrůdou petržele, která je odolná vůči chorobám.
Kuželovitý kořen je přibližně 23 cm dlouhý a má ostré zakončení. Dužina má smetanově bílou barvu a velmi aromatickou chuť.
Skvěle se hodí do omáček, polévek a dalších jídel. Tento kultivar je navíc dobře skladovatelný.
Vegetační doba je přibližně 200 dní.
Semena jsou mořená.
Tomel japonský, známý spíše jako kaki, je dřevinou pocházející z Asie.
Dřevina se vyznačuje velmi dekorativním vzhledem. Má lesklé zelené listy a nenápadné květy, ze kterých se vytváří sytě oranžové plody o velikosti 5 cm.
Plody jsou velmi lahodné a sladké, lehce připomíná chuť meruněk a vůní vanilku. Kaki obsahuje velké množství vitamínu C.
Salámový strom, neboli kigelia, je zajímavou dřevinou původem z Afriky. V našich klimatických podmínkách se pěstuje jako pokojová rostlina v květináči.
Dřevina dorůstá do výšky až 15 m a vytváří až 15 cm velké purpurové květy. Následně vytváří válcovité lusky o váze až 12 kg, které však nejsou jedlé, ale poskytují potravu zvířatům. Pro člověka jsou plody jedovaté.
Kigelia má nezastupitelnou roli v tradičním léčitelství, jelikož se o ní tvrdí, že dokáže vyléčit téměř všechny nemoci.
Morušovník černý je opadavý strom, původem z jihozápadu Asie. P
Dřevina dosahuje výšky 10 m a kvete od května do června.
Plodí přibližně 2–4 cm dlouhé plody tmavě fialové až černé barvy. Ty mají velmi příjemnou sladkokyselou chuť.
Jedná se o mrazuvzdornou rostlinu, které však vyhovují spíše teplejší oblasti.
Kudranie patří mezi ovocnou dřevinu, která je původem z východní Asie. Ve své domovině dosahuje výšky okolo 6 m, u nás je to kolem 3 m.
V našich klimatických podmínkách se pěstuje v teplých oblastech i venku.
Plodí drobné aromatické ovoce, které je nápadně podobné malinám. Má červenou barvu a vynikající chuť.
Plody obsahují velké množství antioxidantů a hojně se využívají v tradiční medicíně.
Rostlina je mrazuvzdorná až do -24 °C.
Oslizák líbezný je dřevinou původem z Indie, kde se vyskytuje na suchých místech do nadmořských výšek až 1200 m. Výhodou je, že dřevina toleruje vysoké teploty v létě a v zimě i krátkodobý pokles teplot pod bod mrazu.
Dorůstá do výšky 8–12 m, v našich podmínkách je to však maximálně 3 m. Hodí se k řezu i tvarování jako bonsaj.
Od dubna do července se objevují krémové květy. Aby došlo k tvorbě květu je nutné dřevině zajistit delší období sucha. Následující rok pak plodí kulovité či oválné plody, které jsou v době zralosti žluté až žlutohnědé. Jejich dužina je žlutý až oranžová. Mají specifickou vůni i chuť.
Dřevina se využívá i v lidovém léčitelství ke stabilizaci trávicího systému, snižuje překyselení organismu a působí protizánětlivě.
Dřín obecný, neboli také dřín jarní, je listnatým stromem či keřem vyskytující se v teplých regionech České republiky.
Dosahuje výšky až 7 m a je oblíbený díky svému mimořádně pevnému dřevu.
Oboupohlavní květy žluté barvy se objevují ještě před rašení listů v průběhu března a dubna. Listy jsou na vrchní straně zářivě zelené a lesklé, zatímco spodní strana je bledší.
Plodem jsou červené, lesklé peckovice s hnědožlutou peckou uvnitř. Jsou označované jako dřínky a jsou poživatelné. Typická je pro mě trpkosladká chuť a velké množství vitamínu C. Plody se používají k výrobě zavařenin, sirupů, kompotů, džemů a v minulosti sloužily i pro léčebné účely.
Jedná se o velmi dekorativní dřevinu, která má také nezastupitelné místo v lidovém léčitelství, kde se využívají jak plody a listy, tak i kůra. Na Slovensku se z plodů vyrábí tradiční alkoholický nápoj drienkovica.
Bilimbi je stálezelený strom původem z oblasti jihovýchodní Asie. Rostlině vyhovuje tropické podnebí, proto se v našich klimatických podmínkách pěstuje jako pokojová rostlina.
Kvete fialovými květy a vytváří podlouhlé plody, které se podobají okurce. Jejich chuť je poměrně kyselá, proto se nehodí k přímé konzumaci.
Tato tropická rostlina se pěstuje především díky svým plodům. Jejich chuť se podobá chuti banánu a karamelu.
V našich klimatických podmínkách jí pěstujeme jako pokojovou rostlinu, přes léto je vhodné jí dát ven. Ozdobí i každou zimní zahradu.
Čerimoja má oválné, sytě zelené listy. Její květy jsou krémově zbarvené.