Kategorie
- Semena na klíčky
- Podzimní cibulovinyPrávě probíhá předprodej
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinyMacešky různých barev
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
BIO Pelyněk pravý - Artemisia absinthum - bio...
BIO Chrpa červená - Centaurea cyanus - bio...
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.
Oregano řecké - Origanum hirtum - semena - 0,03 g
Oregano řecké je vytrvalou bylinkou, která má drobné lístky. Tento kultivar má pikantnější a intenzivnější chuť.
Rostlina dosahuje výšky 30–40 cm a kvete drobnými bílými květy. Ty po celou sezónu lákají medonosný hmyz.
Hojně se používá jako koření do masitých jídel. Z oregana lze připravit také odvar, který povzbuzuje chuť k jídlu a zlepšuje trávení.
Jedná se o mrazuvzdornou rostlinu.
Semena oregana jsou velice drobná.
Balení o hmotnosti 0,03 g obsahuje přibližně 250 ks semen.
Jak si vypěstovat oregano?
- Výsev semen je možný přímo na stanoviště, ale doba klíčení je delší.
- Doporučujeme semena předpěstovat brzy zjara.
- Mezi sazeničkami ponechte dostatečný prostor, rostlina má tendenci se značně rozrůstat.
- Stanoviště volíme suché a slunečné.
- Pěstování je možný i ve skalce.
- Sklizeň probíhá 2x ročně (v době květu a na podzim).
- Množení je možné dělením trsů.
Bazalka skořicová je jednoletou bylinkou, pro kterou jsou typické fialové květy.
Rostlina dosahuje výšky do 30 cm a kvete od června do září.
Velké listy mají pomerančovo skořicové aroma a nasládlejší chuť. Skvěle se hodí při přípravu salátů a kompotů.
Rajče Indigo Rose je tyčková odrůda obsahující přírodní antioxidant antokyanin, který nalezneme například v borůvkách.
Rostlinu je vhodné pěstovat venku na záhonu nebo ve skleníku.
Vytváří chutné, středně velké a šťavnaté plody fialovočervené barvy o hmotnosti až 80 g. Jejich tvar je ploše kulovitý.
Je potřeba sklízet již zralé plody, které se poznají tak, že neosluněná strana plodu bude jasně červená a celkově budou rajčátka na omak poddajná.
Rajčata Indigo Rose se hodí pro tepelné zpracování.
Šalvěj muškátová patří původně mez dvouletky, ale pěstuje se jako trvalka. Velmi ceněna je pro své léčivé účinky, kdy se používá k léčbě nachlazení, trávicích potíží a při onemocnění ledvin.
Rostlina dosahuje výšky 100 cm a prvním rokem vytváří listovou růžici a druhým rokem kvete od června do srpna bílorůžovými květy.
Obsahuje velké množství aromatických látek, její silice se přidávají do parfémů, mýdel a dalších kosmetických přípravků.
Máta klasnatá je vytrvalou bylinkou, která je v současné době rozšířená po celém území mírného pásma.
Rostlina dosahuje výšky 60 cm a kvete od července až do září drobnými květy fialové barvy.
Má velmi příjemnou vůni a chuť, která skvěle dochutí různé pokrmy. Lze ji použít také jako dekoraci dezertů, salátů a jiných jídel.
Máta se v léčitelství používá k léčbě žaludečních potíží či k uvolnění křečí.
Semena jsou velmi drobná.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/11-rajcata
Tento druh rajčete je známy svým srdíčkovitým tvarem, ale i svojí sladkou šťávovitou chutí.
Rajče ruské obsahuje jen velmi málo semínek a váží kolem 250 gramů.
Jedná se o tyčkovou odrůdu.
Libeček lékařský je vytrvalá bylinka, která má nezastupitelné místo v kuchyni.
Rostlina dosahuje výšky až 200 cm.
Používá se jak v čerstvé, tak i sušené formě. Libeček je oblíbený zejména k dochování omáček a polévek.
Kořen libečku se používá i v léčitelství, kdy pomáhá při zánětu močových cest.
BIO Řeřicha Kresso je rychle rostoucí listovou zeleninou, která se dále vyznačuje velmi vysokým výnosem.
Pěstování je možné i doma, na balkóně či na venkovním záhoně. Tam se však musí rostlině dopřát o něco více času ke zdárnému růstu.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/290-rericha
Nejoblíbenější je řeřicha ve Francii, kde by sice její český název sotva vyslovili, za to však vědí, jak moc dobře se hodí k pečení, řízkům, steakům nebo k pokrmům spolu s cibulkou. Řeřicha obsahuje obrovské množství vitamínu C.
Ideální podmínky má řeřicha poblíž potoků řek a dalších vodních ploch, kde je také často vysévána.
V balíčku o hmotnosti 0.5 g najdete 1200 ks semen.
Řecké oregáno, známé také jako dobromysl Kréta, je středně vysokou bylinkou. Jak již sám název napovídá, rostlina pochází přímo z řeckého ostrova Kréta.
Jedná se o mrazuvzdornou rostlinu, která dosahuje výšky okolo 50 cm. Na dřevnatých stoncích rostou zelené listy s jemnými chloupky.
Kvete drobnými bílými květy od července až do září.
Oregáno je hojně využívané koření a to zejména do masitých jídel. Odvar z této byliny navíc povzbuzuje chuť k jídlu a zlepšuje trávení.
Semena v balení jsou velmi drobná.
Dobromysl obecná je aromatická rostlina, dorůstající do výšky 60 cm. Kvete růžovými až fialovými kvítky.
Dobromysl se s oblibou využívá při přípravě italských a řeckých jídel.
Kromě vynikající chuti pozitivně působí na psychiku, má protizánětlivé účinky a je silným přírodním antibiotikem.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Oregano Kirigami je dekorativní okrasná rostlina se silně vonnými květy, které lákají medonosný hmyz.
Tato rostlina nižšího vzrůstu je velice košatá a v pěstitelských nádobách poroste převisle.
Oregano Kirigami je nenáročné na pěstování a dorůstá do výšky 20–25 cm. Obrůstá zelenými listy s fialovými listeny na konci a kvete jasně růžovými květy.
Skvěle se hodí do okenních truhlíků či balkonových nádob, jelikož dobře snáší suchá a slunná stanoviště.
Dobromysl, nazývaný také jako oregano, je silně aromatickou rostlinou. V přírodě se přirozeně vyskytuje na slinných stanovištích od Evropy až po Jižní Čínu.
Pro kultivar Aromata jsou typické výrazné červené stonky, které se dále větví až v horní části rostliny. Celkově rostlina dosahuje výšky okolo 30 cm, v době květu až 40 cm.
Má světle zelené listy, které jsou na začátku zbarvené do bronzova. Světle růžové květy se objevují od června až do srpna.
Rostlinu lze pěstovat v trvalkových záhonech, přírodních zahradách nebo v truhlíku na terase či balkoně.
Oregano je velmi oblíbeným kořením, které se hojně využívá v kuchyni pro přípravu rozličných jídel.
Kromě dochuchování má i léčivé schopnosti. Má protizánětlivé účinky, je silným přírodním antibiotikem a působí pozitivně na psychiku. Oregánový olej se používá k léčbě různých zdravotních potíží. Navíc má silné detoxikační účinky.
BIO řecké oregano je trvalka s drobnými lístky a výškou okolo 30–40 cm.
Kvete bílýmí kvítky, které lákají včely a motýly.
Rostlina se používá jako koření, zejména do masitých jídel. Vyznačuje se intenzivní a pikantní chutí.
Rostlina je mrazuvzdorná.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Tento netradiční divoký druh oregána roste především ve Středomoří. Své využití najde v kuchyni a to především do jídel z čerstvých rajčat.
Voní po tymiánu, majoránce a oregánu. Pěstujeme ho jako pokojovou rostlinu po celý rok.
Semena jsou velmi drobná.
Dobromysl obecná je silně aromatickou bylinkou, která se s oblibou využívá v italských a řeckých jídel.
Rostlina dosahuje výšky až 60 cm a kvete krásnými růžovými až fialovými květy.
Bylinka pozitivně působí na psychiku, má protizánětlivé účinky, je silným přírodním antibiotikem, má detoxikační účinky a působí proti volným radikálům.
Oregano Paula je vytrvalá mrazuvzdorná bylina se silnou vůní a aromatickou chutí.
Nejčastěji ji využíváme jako koření k masu. Je stálicí v italské a francouzské kuchyni.
Odvar z oregana pak zlepšuje trávení. Oproti běžnému oreganu má intenzivnější a pikantnější chuť.
Semena jsou velmi drobná.