×
Co vás zajímá?

Jaké květiny pořídit do pokojů malých pěstitelů?

Chtějí si vaše děti také opečovávat nějakou rostlinku? Pořiďte jim do dětského pokoje některou z níže uvedených.

Uvádíme výběr těch, které nejsou pro děti nebezpečné. Při výběru také samozřejmě záleží na věku dítěte a prostoru, který máte k dispozici. Školáci se již mohou o rostliny starat sami, naučíte-li je správné péči. Občas na ně ale dohlédněte, například zkontrolujte zálivku. Oblíbené rostliny nejen pro svou nenáročnou, ale také díky zajímavým tvarům jsou sukulenty a masožravky.

Druhy

Špirlice je původem ze Severní Ameriky. Rostlina vyžaduje plné slunce a vyšší vlhkost. Zajímavostí je, že láká hmyz na nektar, v kterém je poté utopí.

Mucholapka loví drobné živočichy prudkým pohybem pasti. Rostlina vyžaduje vlhký vzduch a hodně slunce. 

Láčkovky lapají drobný hmyz. Jsou to jedny z nejznámějších masožravých rostlin, jehož rod sčítá více než 120 druhů. K domácímu pěstování se jich však hodí jen pár. Potřebují dostatek světla a vysokou vzdušnou vlhkost.

Africká fialka patří mezi rostliny, které bez obav můžete umístit do dětského pokoje. Jen pozor, ať je děti často nepřelijí. Dětská srdce si získají krásnými barevnými květy.

Dračinec pruhovaný je také známý jako Lucky Bamboo. Péče o něj je nenáročná, dá se pěstovat jak hydroponicky, tak v květináči.

Gerbera miluje světlo a přímé slunce, proto potřebuje i pravidelnou zálivku. vyniká velkými květy v sytých barvách.

Zelenec je vhodný i pro naprosté pěstitele začátečníky, protože nepotřebuje téměř žádnou péči. Má schopnost čistit vzduch.

Begonie je jedna z nejznámějších ozdobných rostlin, nádherně kvete, přitom je velmi nenáročná na pěstování a určitě nepatří jen do truhlíků na balkon.

Lithops připomíná živý kámen a má nádherné květy. Jejich pěstování není náročné, několik měsíců se dokonce vůbec nezalévá, ale než začne kvést, trvá to.

Pokojový cypřišek krásně voní příjemnou citronovou vůní. Dokáže rozkládat škodliviny v ovzduší, a to i chemikálie, jako je formaldehyd uvolňující se z nábytku a koberců; nevadí ani alergikům.

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se