Kategorie
- Semena na klíčky
- Podzimní cibulovinyPrávě probíhá předprodej
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinyMacešky různých barev
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
BIO Pelyněk pravý - Artemisia absinthum - bio...
BIO Chrpa červená - Centaurea cyanus - bio...
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.
Choi Sum Fubbi - Brassica parachinensis - semena - 100 ks
Choi Sum Fubbi patří mezi speciální odrůdy čínského zelí, které svou chutí připomíná chřest.
Jedná se o pěstitelsky nenáročnou listovou zeleninu, kterou je potřeba pouze sklidit, než začne kvést.
Hojně se používá v asijské kuchyni jako přísada do salátů či jiných pokrmů.
Jak si vypěstovat choi sum?
- Semena se vysévají od dubna až do začátku srpna.
- Hloubka výsevu je do 1 cm.
- Optimální teplota ke klíčení je 15–22 °C.
- Doba klíčení je 10–15 dní.
- Stanoviště volíme slunečné či polostinné.
- Půda by měla být dobře propustná a lehká.
Kmín kořenný je dvouletou rostlinou, která má specifické aroma a je velmi ceněna pro své léčivé účinky.
Rostliny dosahuje výšky 30–100 cm.
Z rostliny se využívají mladé lístky a výhonky, které se skvěle hodí do zeleninových salátů. Dále je možné použít kořen, které se dá marinovat, nebo semínka jako koření.
Rostlina pozitivně ovlivňuje trávení, podporuje činnost jater a žlučníku, obnovuje střevní mikroflóru, aktivuje proudění lymfy a pomáhá s astmatem.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/243-salat
Salát hlávkový červený je vhodný pro letní úrodu. Ke svému netradičnímu hnědému zabarvení listů potřebuje dostatek slunce. Doporučujeme tedy semena vysévat na stanoviště na slunci.
Salátová hlávka dozraje za několik týdnů. Výsev provádíme mezi dubnem a létem rovnou přímo ven. Hlávky sklízíme od června do října.
Paprika Granova je pozdní odrůdou sladké papriky, která se vyznačuje velmi dobrou odolností. Díky tomu ji lze pěstovat i na venkovním záhoně.
Jedná se o vysoce výnosnou odrůdu s typickými kvadratickými plody se silnou masitou stěnou. Plody dozrávají přes zelenou, žlutooranžovou až do sytě červené barvy.
Sklizeň probíhá v době, kdy jsou papriky velké cca 8 cm. Chuť je velmi šťavnatá a jemně aromatická.
Vegetační doba je přibližně 170 dní (140 dní do technické zralosti).
Divizna velkokvětá je dvouletá léčivá rostlina, pro kterou je typický vysoký a robustní vzrůst.
Rostlina dosahuje výšky 100–200 cm a kvete od července do září žlutými květy. Ty jsou velkým lákadlem medonosného hmyzu, což podporuje biodiverzitu zahrad.
Divizna je známe zejména pro své léčivé účinky, využívá se při nachlazení, má protizánětlivé účinky a je vhodná při poraněních kůže či revmatických bolestech.
Semena jsou velmi drobná.
Pozor, semena divizny jsou prudce jedovatá.
Hrachor vonný růžový je oblíbená pnoucí letnička.
Odkvetlé růžové květy je nutné pravidelně odstraňovat, podpoříte tím vnik nových květenství.
Rostlina je vhodná k řezu do vázy, kde vydrží až 7 dní.
Semena hrachoru jsou jedovatá.
Tato směs letniček nádherně rozzáří i vaší skalku.
Letničky rostou maximálně 15 až 40 cm vysoko.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/zelenina/zelenina-semena/plodova-zelenina/rajcata/kerickova-rajcata
Rajče Salus, poloraná až polopozdní keříčková odrůda vhodná především pro polní pěstování, vytváří krásně červené oválné plody s hmotností až 60 gramů. Plody mají vyšší obsah vitamínů A a D a bývají používány při výrobě kečupů.
Jedná se o keříčkovou odrůdu.
Balení obsahuje cca 75 ks semen.
Řepík lékařský je vytrvalou rostlinou, která je známá pro své léčivé účinky.
Rostlina dosahuje výšky 60–100 cm a kvete od července do září květy žluté barvy.
Kromě okrasné funkce má i protizánětlivé účinky a často se používá v čajových směsích při žaludečních potížích.
Chryzantéma se pěstuje především jako zdroj vitamínů, hlavně provitamínu A a kvůli jiným minerálním látkám.
V asijské kuchyni se používá již od nepaměti, v české kuchyni není tak známá. Upravujeme jí jako špenát nebo salát.
Z květů můžeme uvařit čaj proti bolesti v krku či hlavy.
Doba zrání je přibližně 50 dní.
Namenia je zajímavou asijskou zeleninou, vhodnou i pro rychlení. Jedná se o velmi výnosnou a chutnou řapíkatou zeleninu, která se vyznačuje rychlým růstem.
Šťavnaté a křupavé listy se v kuchyni používají podobně jako špenát.
Hodí se pro konzumaci v syrovém stavu.
Tatsoi, známý též jako Rosetten Pak Choi, je zajímavou odrůdou asijské listové zeleniny.
Má tmavozelené zakulacené listy, které mají jemnou strukturu i chuť. Jsou soustředěny do husté růžice a sklízí se celé.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která je navíc odolná vůči chorobám.
Tatsoi lze připravovat stejně jako špenát a konzumovat v syrovém či tepelně upraveném stavu.
Japonský salát Mibuna je pěstitelsky nenáročná listová zelenina.
Má lehce pikantní chuť a používá se zejména ve studené, ale i teplé kuchyni.
Semena mibuny lze vysévat na záhon opakovaně. Hodí se také k celoročnímu pěstování v truhlíku na parapetu.
Vegetační doba je přibližně 40 dní.
BIO Hořčice černá je také známá jako brukev černá. Původem je z Jižní Evropy, ale i v našich podmínkách snadno a často zplaňuje.
Rostlina dosahuje výšky kolem 100 cm a kvete od června do července květy žluté barvy.
Mladé lístky hořčice lze přidávat do čerstvých salátů.
Hořčice černá je oblíbená zejména pro své léčivé účinky. Její semena obsahují speciální silice, které pomáhají čistit pokožku, posilují trávicí systém a povzbuzují prokrvení.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Salát chřestový Celtuce je pěstitelsky nenáročnou zeleninou, původem z oblasti Asie.
Konzumovat lze jak úzké špičaté kadeřavé listy, tak i křehké ztloustlé košťály.
Košťály se sklízí před květem a připravují se podobně jako chřest. Navíc jsou velmi chutné i za syrova.