×

Kategorie

Choi Sum Fubbi - Brassica parachinensis - semena - 100 ks

Choi Sum Fubbi patří mezi speciální odrůdy čínského zelí, které svou chutí připomíná chřest.

Jedná se o pěstitelsky nenáročnou listovou zeleninu, kterou je potřeba pouze sklidit, než začne kvést.

Hojně se používá v asijské kuchyni jako přísada do salátů či jiných pokrmů.

Číst víceShow less
40 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1001702
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat choi sum?

  • Semena se vysévají od dubna až do začátku srpna.
  • Hloubka výsevu je do 1 cm.
  • Optimální teplota ke klíčení je 15–22 °C.
  • Doba klíčení je 10–15 dní.
  • Stanoviště volíme slunečné či polostinné.
  • Půda by měla být dobře propustná a lehká.
Číst víceShow less
Detaily produktu
1001702

Parametry

Stanoviště
Polostinné
Slunečné
Výsev / výsadba
Duben
Květen
Srpen
Červen
Červenec
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Květen
Srpen
Září
Červen
Červenec
Říjen
Ranost odrůdy
Raná
Mrazuvzdornost
Ne
Související produkty
462 Kč s DPH

Nůž VeggieCut od značky Gardena je speciálně vyroben pro sklizeň čerstvé zeleniny.

Rukojeť je ergonomická pro snadnou manipulaci a navíc je z protiskluzového materiálu. Ostrá čepel je z nerezové oceli, což umožňuje přesné a čisté řezy čerstvé zeleniny.

Nůž je vyroben ze zdravotně nezávadných materiálů povolených pro styk s potravinami. Nůž je v případě potřeby možné mýt také v myčce.

Díky praktickému pouzdru, který lze připevnit k opasku, s brouskem můžete mít nůž stále po ruce.

188 Kč s DPH

Přírodní probiotika od značky WEIKI pro zeleninu zajistí bohatší a sladší úrodu a navíc zlepší celkovou vitalitu zeleniny.

Mikroorganismy podporují lepší růst i kvetení a urychlí také dozrávání plodů. Rostlina lépe a více využívá živiny z použitého hnojiva a posílí se jí kořenový systém.

Probiotika pomáhají zelenině lépe snášet stres, urychlí její regeneraci a potlačí patogeny.

Jsou vhodné pro ekologické i konvexní pěstování, bez GMO.

Probiotika jsou vhodné zejména pro ajčata, papriky, okurky, cukety, dýně, lilky, saláty, kedlubny, ředkve, mrkve, celery, petrželky, řeřichy, cibule, červené řepy, květáky, brokolice, zelí i kapusty.

73 Kč s DPH

Vermikompost na zeleninu a bylinky je přírodní hnojivo vyráběné z trusu žížal. Ty ho při trávení nasytí užitečnými mikroorganismy, které uvolňují živiny vázané v půdě.

Hnojivo výrazně zlepšuje vlastnosti půdy, obohacuje ji o živiny, zvyšuje její schopnost zadržovat vodu a omezuje vyluhování živin. Výrobek navíc stimuluje biologický život v půdě.

Výrobek poskytuje optimální podmínky pro vývoj, poskytuje správnou výživu a krásný vzhled rostlin.

Vermikompost se používá na všechny druhy zeleniny a bylinek.

224 Kč s DPH

Lopatka Fiskars Solid je skvělým pomocníkem při výsevu všech druhů osiv.

Z doudílného nástroje je integrováno čtvero náčiní – lžička na osivo, ostrý hrot, rozšiřující lopatka a měřítko s anglickou a metrickou stupnicí, které je dobře čitelné a navíc odolné proti jakémukoliv porušení.

Je velmi lehká, přitom pevná a odolná vůči ohnutí. Díky použitému materiálu FiberComp odolává povětrnostním vlivům a korozi.

119 Kč s DPH

Fytovit je účinným zdrojem přijatelného hořčíku a železa podporujícího zdravý růst rostlin vhodný pro užití na vinnou révu, okrasné rostliny, zeleninu, jahody, ovocné dřeviny a další. Přípravek je účinný proti žloutnutí listů – chloróze.

Při prvotních příznacích žloutnutí listů aplikujeme na postiženou rostlinu postřik připravený smícháním 6 litrů vody s 15 ml přípravku. Ošetření neprovádíme za přímého slunce. 

Velikost balení: 500 ml

92 Kč s DPH

Hnojivo bez přídavku průmyslově vyráběných složek je na čistě přírodní bázi. Obsahuje vedle základních zdrojů živin NPK i přírodní guáno, pocházející z trusu mořských ptáků a další stopové prvky.

Hodí se nejen pro univerzální použiti v cele zahradě, ale obzvláště pro zdravou výživu ovoce a zeleniny. Rovněž je velmi vhodné k základnímu vyhnojeni půdy buď na jaře, nebo při její podzimní přípravě.

Složení: 5 % N + 2 % P2O5+8 % K2O 

Velikost balení: 1 kg

138 Kč s DPH

AG Biomin je biominerální hnojivo, jehož významnou složkou je rohovina. Rohovina je přírodní surovina ceněna hlavně pro svůj obsah organicky vázaného dusíku, který se působením půdních mikroorganismů postupně uvolňuje, tudíž je možno rostlinu využít po delší vegetační období.

Hnojivo je vhodné k pěstování v truhlících i volně v půdě.

Velikost balení: 1 kg

6 ostatní produkty ze stejné kategorie:
40 Kč s DPH

Tatsoi, známý též jako Rosetten Pak Choi, je zajímavou odrůdou asijské listové zeleniny.

tmavozelené zakulacené listy, které mají jemnou strukturu i chuť. Jsou soustředěny do husté růžice a sklízí se celé.

Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která je navíc odolná vůči chorobám.

Tatsoi lze připravovat stejně jako špenát a konzumovat v syrovém či tepelně upraveném stavu.

49 Kč s DPH

BIO Hořčice černá je také známá jako brukev černá. Původem je z Jižní Evropy, ale i v našich podmínkách snadno a často zplaňuje.

Rostlina dosahuje výšky kolem 100 cm a kvete od června do července květy žluté barvy.

Mladé lístky hořčice lze přidávat do čerstvých salátů.

Hořčice černá je oblíbená zejména pro své léčivé účinky. Její semena obsahují speciální silice, které pomáhají čistit pokožku, posilují trávicí systém a povzbuzují prokrvení.

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

43 Kč s DPH

Japonský salát Mibuna je pěstitelsky nenáročná listová zelenina.

lehce pikantní chuť a používá se zejména ve studené, ale i teplé kuchyni.

Semena mibuny lze vysévat na záhon opakovaně. Hodí se také k celoročnímu pěstování v truhlíku na parapetu.

Vegetační doba je přibližně 40 dní.

36 Kč s DPH

Namenia je zajímavou asijskou zeleninou, vhodnou i pro rychlení. Jedná se o velmi výnosnou a chutnou řapíkatou zeleninu, která se vyznačuje rychlým růstem.

Šťavnaté a křupavé listy se v kuchyni používají podobně jako špenát.

Hodí se pro konzumaci v syrovém stavu.

40 Kč s DPH

Chryzantéma se pěstuje především jako zdroj vitamínů, hlavně provitamínu A a kvůli jiným minerálním látkám.

V asijské kuchyni se používá již od nepaměti, v české kuchyni není tak známá. Upravujeme jí jako špenát nebo salát.

Z květů můžeme uvařit čaj proti bolesti v krku či hlavy. 

Doba zrání je přibližně 50 dní.

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se