Kategorie
- Semena na klíčky
- Podzimní cibulovinyPrávě probíhá předprodej
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinyMacešky různých barev
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
BIO Pelyněk pravý - Artemisia absinthum - bio...
BIO Chrpa červená - Centaurea cyanus - bio...
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.
Japonský salát Mibuna - Brassica rapa - semena - 40 ks
Japonský salát Mibuna je pěstitelsky nenáročná listová zelenina.
Má lehce pikantní chuť a používá se zejména ve studené, ale i teplé kuchyni.
Semena mibuny lze vysévat na záhon opakovaně. Hodí se také k celoročnímu pěstování v truhlíku na parapetu.
Vegetační doba je přibližně 40 dní.
Jak si vypěstovat mibunu?
- Semena lze předpěstovat v průběhu března.
- Sazenice se mohou přesadit na venkovní záhon v průběhu dubna.
- Hloubka výsevu je 3 mm.
- Ideální spon je 30 x 50 cm.
- Stanoviště volíme slunečně či polostinné.
- K růstu rostlině postačí i těžké a méně výživné půdy.
- Nutná je pravidelná zálivka.
- Sklizeň listů je možná přibližně 2 měsíce od výsevu.
Řepa Bulls Blood, nebo také býčí krev, je původní odrůdou řepy, jejíž pěstování bylo známo již v roce 1840-
Má kulovité, tmavě červené bulvy a tmavě zelené listy.
Má velmi výraznou a sladkou chuť. Konzumovat lze i mladé listy, které lze použít do salátů nebo jako přílohu k jídlu.
Tento kultivar se někdy pěstuje také jako pro okrasné účely.
Šrucha zlatá je často mylně považována za plevel, ale v lidovém léčitelství a kuchyni má spoustu využití. Původem je rostlina z oblasti Ameriky.
Obsahuje vysoké množství vitamínů a dalších prospěšných látek, které pomáhají snížit horečku, zlepšit trávení a snížit hladinu cholesterolu.
V kuchyni se šrucha s oblibou používá do zeleninových salátů.
Rostlinu lze pěstovat i v truhlíku za oknem. Pokud semena včas vysejete, můžete se v létě těšit z krásných žlutých květů.
Chilli Jalapeno pochází z Mexika. Je nejvíce rozšířenou papričkou v USA. Plody Jalapeno se nejvíce používají do mexické omáčky zvané Chilpotle.
Papričky jsou 5 až 8 cm dlouhé a jejich plody patří mezi mírně pálivé. V plné zralosti mají červenou barvu.
Rostlina dosahuje výšky kolem 70 cm a je vhodná i k pěstování doma.
Obsahuje 2 500–6 000 SHU jednotek.
Proskurník lékařský je bylinkou původem z oblasti Středomoří a Střední Asie. V našem podnebí se vyskytuje pouze v teplejších oblastech.
Rostlina dosahuje výšky 70–180 cm a má bílorůžové květy, které se objevují od července do září.
Proskurník se v léčitelství používá k léčbě kašle, zažívacích potíží nebo při nespavosti. Navíc přispívá ke zmírnění projevů lupénky.
Mizuna neboli japonská hořčice je asijskou listovou zeleninou, která je původem z Japonska.
Vyznačuje se bujným růstem, rychlou regenerací a výškou kolem 45 cm. Na rostlině se mohou objevovat květy, které je dobré v průběhu pěstování vyštipovat, aby nedocházelo ke snižování kvality rostliny.
Mizuna má jemně pikantní chuť, které se skvěle hodí do čerstvých salátů. V kuchyni ji lze zpracovat podobně jako špenát.
Tato listová zelenina dále vyniká vysokým obsahem karotenoidů a další vitamínů a minerálů.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/200-papriky
Extrémně pálivá odrůda Thajského chilli. Plodí plody o velikosti 3 až 5 cm. Nejprpve jsou zelené, poté se zabarví do červena. Atraktivnost této rostliny způsobuje fakt, že v jednu dobu je rostlina pokryta plody červené i zelené barvy zároveň!
Úzké Chilli papričky Thai Hot se používají především do pokrmů z Asie.
Dosahují pálivosti 100 000–300 000 SHU.
Santal bílý je původem z oblasti Asie, kde dosahuje výšky až několika metrů.
Pěstuje se zejména pro své tvrdé dřevo a také kvůli vonným silicím, které se používají v kosmetickém průmyslu.
Olej ze santalu má dezinfekční účinky.
Bazalka pravá červená je aromatická rostlina, typická svými načervenalými listy a růžovými květy.
Květy se objevují od července až do září.
Rostlina se nejčastěji pěstuje jako bylinka využívaná v kuchyni, kde její aroma nejlépe vynikne v masitých pokrmech či omáčkách.
Chryzantéma se pěstuje především jako zdroj vitamínů, hlavně provitamínu A a kvůli jiným minerálním látkám.
V asijské kuchyni se používá již od nepaměti, v české kuchyni není tak známá. Upravujeme jí jako špenát nebo salát.
Z květů můžeme uvařit čaj proti bolesti v krku či hlavy.
Doba zrání je přibližně 50 dní.
Tatsoi, známý též jako Rosetten Pak Choi, je zajímavou odrůdou asijské listové zeleniny.
Má tmavozelené zakulacené listy, které mají jemnou strukturu i chuť. Jsou soustředěny do husté růžice a sklízí se celé.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která je navíc odolná vůči chorobám.
Tatsoi lze připravovat stejně jako špenát a konzumovat v syrovém či tepelně upraveném stavu.
BIO Hořčice černá je také známá jako brukev černá. Původem je z Jižní Evropy, ale i v našich podmínkách snadno a často zplaňuje.
Rostlina dosahuje výšky kolem 100 cm a kvete od června do července květy žluté barvy.
Mladé lístky hořčice lze přidávat do čerstvých salátů.
Hořčice černá je oblíbená zejména pro své léčivé účinky. Její semena obsahují speciální silice, které pomáhají čistit pokožku, posilují trávicí systém a povzbuzují prokrvení.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Choi Sum Fubbi patří mezi speciální odrůdy čínského zelí, které svou chutí připomíná chřest.
Jedná se o pěstitelsky nenáročnou listovou zeleninu, kterou je potřeba pouze sklidit, než začne kvést.
Hojně se používá v asijské kuchyni jako přísada do salátů či jiných pokrmů.
Namenia je zajímavou asijskou zeleninou, vhodnou i pro rychlení. Jedná se o velmi výnosnou a chutnou řapíkatou zeleninu, která se vyznačuje rychlým růstem.
Šťavnaté a křupavé listy se v kuchyni používají podobně jako špenát.
Hodí se pro konzumaci v syrovém stavu.
Salát chřestový Celtuce je pěstitelsky nenáročnou zeleninou, původem z oblasti Asie.
Konzumovat lze jak úzké špičaté kadeřavé listy, tak i křehké ztloustlé košťály.
Košťály se sklízí před květem a připravují se podobně jako chřest. Navíc jsou velmi chutné i za syrova.