![BIO Jitrocel kopinatý - Plantago lanceolata - bio semena - 80 ks](https://a.zesemen.cz/14003-cart_default/bio-jitrocel-kopinaty-plantago-lanceolata-bio-semena-80-ks.jpg)
BIO Jitrocel kopinatý - Plantago lanceolata -...
![BIO Slunečnice Primrose - Helianthus annuus - bio semena - 10 ks](https://b.zesemen.cz/15282-cart_default/bio-slunecnice-primrose-helianthus-annuus-bio-semena-10-ks.jpg)
BIO Slunečnice Primrose - Helianthus annuus -...
![Kakaové boby - nepražené - BIO kvalita - 200 g](https://c.zesemen.cz/15125-cart_default/kakaove-boby-neprazene-bio-kvalita-200-g.jpg)
Téměr 300 odrůd semen, wow!
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Téměr 300 odrůd semen, wow!
Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.
Tatsoi, známý též jako Rosetten Pak Choi, je zajímavou odrůdou asijské listové zeleniny.
Má tmavozelené zakulacené listy, které mají jemnou strukturu i chuť. Jsou soustředěny do husté růžice a sklízí se celé.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která je navíc odolná vůči chorobám.
Tatsoi lze připravovat stejně jako špenát a konzumovat v syrovém či tepelně upraveném stavu.
Jak si vypěstovat tatsoi?
Řebčík Uva vulpis je velmi atraktivní druh řebčíku, který se řadí mezi drobnokvěté odrůdy.
Rostlina je 30–50 cm vysoká. Kvete na jaře krásnými žlutými květy zvonkovitého tvaru, které se vybarvují do sivých fialových odstínů.
Kvete od dubna do května.
Celá rostlina a převážně cibule je jedovatá!
Velikost cibulky: 6/+
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/763-bio-salat
Salát hlávkový Nel se hodí k přímé spotřebě. Tento druh jarního salátu je velmi výnosný,chuťově vynikající.
Můžeme ho vysadit několik roků po sobě. Je vhodný k rychlení.
Dbáme na dostatek slunce při pěstování.
Kopr vonný pěstujeme pro jeho silně aromatickou vůni. Můžeme ho dávat přímo do pokrmů, je vhodný ke konzervaci nebo k sušení.
Jedlou částí jsou listy kopru, které se řežou s mladou, 15–20 cm velkou rostlinkou. Pokud chceme kopr použít pro nakládání zeleniny, sbíráme listy v květnu.
Vyséváme postupně, abychom docílili dlouhodobého používání čerstvého kopru.
Řepa Bulls Blood, nebo také býčí krev, je původní odrůdou řepy, jejíž pěstování bylo známo již v roce 1840-
Má kulovité, tmavě červené bulvy a tmavě zelené listy.
Má velmi výraznou a sladkou chuť. Konzumovat lze i mladé listy, které lze použít do salátů nebo jako přílohu k jídlu.
Tento kultivar se někdy pěstuje také jako pro okrasné účely.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/243-salat
Kdo by si nechtěl pochutnat na salátech pocházejících ze západního pobřeží Ameriky.
Tato směs byla vybrána speciálně s ohledem na vzhled, rychlost růstu a na nejlepší chuťové kombinace. Mix je vhodný do zahrad, na pergoly či balkóny.
Ve směsi nechybí chutě typické pro tuto oblast, tedy:Řeřicha, Červená ruská kapusta, Červený mangold, Roketa či Špenát.
Obsah balení cca 20 ks
Rukola setá se pomalu zabydluje v našich jídelníčcích. Tato rostlina se může pěstovat jak v bytě, tak i na balkóně v případě, že není k dispozici zahrádka.
Rukola je velmi bohatá na vitamíny a tak není špatné ji použít do salátů nebo jen tak na chleba.
Šrucha zlatá je často mylně považována za plevel, ale v lidovém léčitelství a kuchyni má spoustu využití. Původem je rostlina z oblasti Ameriky.
Obsahuje vysoké množství vitamínů a dalších prospěšných látek, které pomáhají snížit horečku, zlepšit trávení a snížit hladinu cholesterolu.
V kuchyni se šrucha s oblibou používá do zeleninových salátů.
Rostlinu lze pěstovat i v truhlíku za oknem. Pokud semena včas vysejete, můžete se v létě těšit z krásných žlutých květů.
Křez úzkolistý Grazia je vytrvalou listovou zeleninou, která u nás není příliš známá. Často se jí přezdívá divoká roketa či Wild Rocket.
Dosahuje výšky 50 cm, která má tenké lístky a kvete žlutými květy. Chuť křezu je velmi pikantní.
Rostlina je mrazuvzdorná a proto je vhodná k celoročnímu pěstování na venkovním záhoně.
Japonský salát Mibuna je pěstitelsky nenáročná listová zelenina.
Má lehce pikantní chuť a používá se zejména ve studené, ale i teplé kuchyni.
Semena mibuny lze vysévat na záhon opakovaně. Hodí se také k celoročnímu pěstování v truhlíku na parapetu.
Vegetační doba je přibližně 40 dní.
Choi Sum Fubbi patří mezi speciální odrůdy čínského zelí, které svou chutí připomíná chřest.
Jedná se o pěstitelsky nenáročnou listovou zeleninu, kterou je potřeba pouze sklidit, než začne kvést.
Hojně se používá v asijské kuchyni jako přísada do salátů či jiných pokrmů.
Chryzantéma se pěstuje především jako zdroj vitamínů, hlavně provitamínu A a kvůli jiným minerálním látkám.
V asijské kuchyni se používá již od nepaměti, v české kuchyni není tak známá. Upravujeme jí jako špenát nebo salát.
Z květů můžeme uvařit čaj proti bolesti v krku či hlavy.
Doba zrání je přibližně 50 dní.
BIO Hořčice černá je také známá jako brukev černá. Původem je z Jižní Evropy, ale i v našich podmínkách snadno a často zplaňuje.
Rostlina dosahuje výšky kolem 100 cm a kvete od června do července květy žluté barvy.
Mladé lístky hořčice lze přidávat do čerstvých salátů.
Hořčice černá je oblíbená zejména pro své léčivé účinky. Její semena obsahují speciální silice, které pomáhají čistit pokožku, posilují trávicí systém a povzbuzují prokrvení.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Namenia je zajímavou asijskou zeleninou, vhodnou i pro rychlení. Jedná se o velmi výnosnou a chutnou řapíkatou zeleninu, která se vyznačuje rychlým růstem.
Šťavnaté a křupavé listy se v kuchyni používají podobně jako špenát.
Hodí se pro konzumaci v syrovém stavu.
Salát chřestový Celtuce je pěstitelsky nenáročnou zeleninou, původem z oblasti Asie.
Konzumovat lze jak úzké špičaté kadeřavé listy, tak i křehké ztloustlé košťály.
Košťály se sklízí před květem a připravují se podobně jako chřest. Navíc jsou velmi chutné i za syrova.
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Téměr 300 odrůd semen, wow!
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Téměr 300 odrůd semen, wow!
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se