×
Co vás zajímá?

Pěstování s dětmi

Ideální příležitostí, jak prohloubit vztah dětí k přírodě je prostřednictvím pěstování rostlin přímo ze semínka. Pro zachování dětského nadšení doporučujeme vybírat semínka rostlin, která mají poměrně rychlý růst – děti tak budou s nadšením pozorovat jednotlivé fáze klíčení a následného růstu, až po konečný výsledek v podobě chutných plodů, ze kterých budou mít o to větší radost.

Pro tento způsob pěstování bohatě postačí kousek zahrádky, balkón nebo větší parapetní truhlík či květináč. Rozhodně tedy není potřeba velkých prostor. Místo samozřejmě záleží na vašich možnostech a rostlinách, které si pro pěstování vyberete.

Jaká semínka tedy vybrat?

Pro pěstování s dětmi doporučujeme zejména rychle rostoucí luskoviny, konkrétně pak například některou odrůdu ze sladkých cukrových hrášků, které děti naprosto zbožňují. Z kořenové zeleniny pak určitě sáhněte po ředkvičce, která s dostatečnou závlahou dětem vyroste přímo před očima. Z listové zeleniny pak určitě vyzkoušejte některý ze salátů, špenát či řeřichu. Z naší ovocné nabídky pak doporučujeme jahody, jejichž plody děti jistě ocení.

Kromě ovoce a zeleniny si děti užijí i pěstování nádherných okrasných rostlin. Z této kategorie vám doporučujeme například slunečnici, jejíž semena jsou poměrně velká a děti tak její výsev zvládnou samy, jen pod vaším dohledem. V truhlíku za oknem či doma v květináči lze pěstovat i bylinky – děti je tak budou mít neustále na očích. Vyzkoušejte například výbornou bazalku, voňavou meduňku či léčivou levanduli.

V nabídce příslušenství pod tímto článkem můžete svým malým zahradníkům a zahradnicím vybrat některou z pomůcek pro pěstování. Nezbývá než popřát hodně úspěchů! 

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se