×

Kategorie

Kořenová zelenina

Kořenová zelenina patří k nejstarším v Česku pěstovaným druhům zeleniny. Je bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny, éterických olejů a jiných pro člověka důležitých látek. Vypěstujte si proto vlastní mrkev, petržel nebo například celer.

Číst více
  • Mrkev

    Mrkev

    Mrkev je jednou z nejpoužívanějších a nejpěstovanějších kořenových zelenin vůbec. Naše nabídka semen je široká, je libo oranžovou, bílou, žlutou nebo třeba kulatou či krmnou? V české kuchyni je mrkev hojně využívaná do polévek, omáček i dalších pokrmů.

  • Celer

    Celer

    Bulvový celer se používá do polévek nebo omáček. Připravit z něj lze také zdravý salát nebo celerové hranolky. 

    Oproti tomu řapíkatý celer se v české kuchyni zatím tolik nepoužívá, hodí se do zeleninových salátů, výborně se také odšťavňuje.

  • Petržel

    Petržel

    Petržel se používá hlavně do polévek, lze z ní ale udělat i nálev k léčbě močového ústrojí. Zužitkovat lze všechny její části. Určitě vás překvapí, že petržel obsahuje více vitamínu C než třeba pomeranč.

  • Ředkvička

    Ředkvička

    Ředkvičky jsou pro náš organismus velmi prospěšné. Pomáhají při nachlazení a jsou zdrojem mnoha výživných látek. Vypěstujte si klasické, ale i netradiční odrůdy. V naší nabídce jich najdete mnoho.

  • Řepa

    Řepa

    Vylíčit všechny blahodárné účinky řepy na lidský organismus by mohlo trvat celé hodiny. Zkuste se přesvědčit sami a vypěstovat si tuto užitečnou zeleninu. Nabízíme ji v mnoha variantách, od klasické červené, po žíhanou či žlutou.

  • Ředkev

    Ředkev

    Tato příbuzná českých ředkviček se zatím jen velmi pomalu dostává do českých kuchyní. Ředkve mají různé barvy a tvary, využijete je jak do studených, tak teplých pokrmů. Jako většina zeleniny obsahují hodně vlákniny a vitamínů.

  • Pastiňák

    Pastiňák

    Pastiňák chutná jako mrkev a vypadá jako petržel. Jeho pěstování je jednoduché, semena klíčí i 21 dní a sází se začátkem jara. Využití v kuchyni je rozmanité - dá se péct v troubě, nebo z něj udělat pyré.

  • Černý kořen

    Černý kořen

    Černý kořen je podobný mrkvi či petrželi. Na povrchu bulvy se nacházejí proužky a kořínky. Černý kořen vyžaduje slunné stanoviště s vlhkou písčitohlinitou zeminou s dostatečným přísunem hnojiva. Sběr se provádí v pozdním podzimu před příchodem přízemních mrazíků, které by mohly ovlivnit kvalitu a chuť.

  • Ostatní

    Ostatní

    V této kategorii najdete například semena černého kořene, který se používá jak v kuchyni, tak v léčitelství. Ale třeba také aromatický tuřín.

Zobrazení 1-20 z 84 položek

Nastavení

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se