×

Kategorie

Kořenová zelenina

Kořenová zelenina patří k nejstarším v Česku pěstovaným druhům zeleniny. Je bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny, éterických olejů a jiných pro člověka důležitých látek. Vypěstujte si proto vlastní mrkev, petržel nebo například celer.

Číst více
  • Mrkev

    Mrkev

    <p><strong>Mrkev</strong> je jednou z nejpoužívanějších a nejpěstovanějších kořenových zelenin vůbec. Naše nabídka semen je široká, je libo oranžovou, bílou, žlutou nebo třeba kulatou či krmnou? V české kuchyni je mrkev hojně využívaná do polévek, omáček i dalších pokrmů.</p>
  • Celer

    Celer

    <p><strong>Bulvový celer</strong> se používá do polévek nebo omáček. Připravit z něj lze také zdravý salát nebo celerové hranolky. </p> <p>Oproti tomu <strong>řapíkatý celer</strong> se v české kuchyni zatím tolik nepoužívá, hodí se do zeleninových salátů, výborně se také odšťavňuje.</p>
  • Petržel

    Petržel

    <p><strong>Petržel</strong> se používá hlavně do polévek, lze z ní ale udělat i nálev k léčbě močového ústrojí. <strong>Zužitkovat lze všechny její části</strong>. Určitě vás překvapí, že petržel obsahuje více vitamínu C než třeba pomeranč.</p>
  • Ředkvička

    Ředkvička

    <p><strong>Ředkvičky</strong> jsou pro náš organismus velmi prospěšné. Pomáhají při nachlazení a jsou zdrojem mnoha výživných látek. Vypěstujte si klasické, ale i netradiční odrůdy. V naší nabídce jich najdete mnoho.</p>
  • Řepa

    Řepa

    <p>Vylíčit všechny blahodárné účinky <strong>řepy</strong> na lidský organismus by mohlo trvat celé hodiny. Zkuste se přesvědčit sami a vypěstovat si tuto užitečnou zeleninu. Nabízíme ji v mnoha variantách, od klasické červené, po žíhanou či žlutou.</p>
  • Ředkev

    Ředkev

    <p>Tato příbuzná českých ředkviček se zatím jen velmi pomalu dostává do českých kuchyní. <strong>Ředkve</strong> mají různé barvy a tvary, využijete je jak do studených, tak teplých pokrmů. Jako většina zeleniny <strong>obsahují hodně vlákniny a vitamínů</strong>.</p>
  • Pastiňák

    Pastiňák

    <p><strong>Pastiňák</strong> chutná jako mrkev a vypadá jako petržel. Jeho <strong>pěstování je jednoduché,</strong> semena klíčí i 21 dní a sází se začátkem jara. Využití v kuchyni je rozmanité - dá se péct v troubě, nebo z něj udělat pyré.</p>
  • Ostatní

    Ostatní

    <p>V této kategorii najdete například semena <strong>černého kořene</strong>, který se používá jak v kuchyni, tak v léčitelství. Ale třeba také aromatický <strong>tuřín</strong>.</p>
Zobrazení 1-20 z 74 položek

Nastavení

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se