Kategorie
- Semena na klíčky
- Podzimní cibulovinyPrávě probíhá předprodej
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinyMacešky různých barev
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
BIO Pelyněk pravý - Artemisia absinthum - bio...
BIO Chrpa červená - Centaurea cyanus - bio...
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.
Bazalka Fino verde - Ocymum basilicum - semena - 50 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu naleznete zde: https://www.zesemen.cz/446-bazalka
Bazalka Fino verde je především známá svým použitím do omáčky Pesto, samozřejmě i do jiných omáček. Již si nemusíte tuto Bazalku kupovat v supermarketech, ale můžete si jí otrhat z Vašeho parapetu.
Má menší a tlustší lístky, proto je její aroma více koncentrované. Toto aroma je sladké, kořenité. Roste do výše 50 cm.
Jak si vypěstovat bazalku?
- Výsev provádíme celoročně, ideálně březen, duben v domácích podmínkách.
- Semena jemně zatlačíme na substrát, pravidelně zaléváme, nepřeléváme.
- Klíčení začne během 2 - 3 týdnů při teplotě 18 - 25°C. Doba klíčení může být i delší.
- Ven přesazujeme na slunečné, teplé a dobře chráněné stanoviště po vytvoření prvních 4 - 6 listů.
- Rostlina není mrazuvzdorná, nemá ráda chladné a vlhké prostředí.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/103-rosnatka
Drosera burmaii je velice zajímavá jednoletá rostlina, která pochází ze (sub)tropů. Chytá kořist na své listy, kde jsou tzv. Tentakule (četné žláznaté trichomy).
Jedná se o jeden z nejrychlejších druhů, co se týka rychlosti pohybu tentakul. Pohyb můžeme sledovat okem, pokud je rostlina v teplém prostředí.
Semena jsou velmi drobná.
Je třeba semena skladovat v lednici, a to při maximální teplotě 10 stupňů.
Bazalka posvátná červená Holy Red má červené zbarvení, pronikavou vůni a roste 40 cm do výše.
Své uplatnění má nejen v kuchyni, ale i v lékařství, kdy šťáva z listů pomáhá ke snižování horečky.
Angínovník čínský je okrasnou rostlinou, která je původem z východní Asie.
Žlutooranžové tygrované květy jsou ceněny nejen svým původem, ale i léčivými účinky.
Z rostliny lze použít jak čerstvé listy, tak i sušený oddenek a semena.
Rostlina pozitivně působí při léčbě zánětů horních cest dýchacích, rozpouští hlen, využívá se při dalších virových onemocněních, horečce, revmatismu apod.
Rostlina je mrazuvzdorná až do -20 °C.
Bazalka Piccolina je drobnolistá odrůda bazalky pravé vhodná k pěstování v truhlících a květináčích na okenních parapetech a na balkonech i terasách.
Rostlina dosahuje výšky 25–35 cm.
Je vhodná k dochucování nejrůznějších pokrmů studené i teplé kuchyně (saláty, pizzy, grilované ryby, masa, italské omáčky,..).
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/354-lotosy
Lotos indický s latinským názvem Nelumbo nucifera je krásná bahenní rostlina, která nám může svoji jedinečností zpestřit náš parapet, jezírko či zimní zahradu.
POZOR - nepleťme si jí s leknínem!
Baobab grandidieri pochází z Madagaskaru, kde dorůstá do výšky až 25 metrů. Přirozeně se vyskytuje v suchých tropických lesích. V současnosti se řadí mezi ohrožené druhy.
Tato opadavá dřevina vytváří jedlé plody, které obsahují vitamín C. Ze semen plodů se následně získává olej.
Tymián francouzský letní je vhodný k domácímu pěstování.
Vyznačuje se lepší chutí a nižším vzrůstem.
Má růžovými až fialovými květy, úzké lístky a šedou tinkturu.
Tento kultivar je citlivý na mráz.
Tato velmi populární až 40 cm vysoká trvalka používá jak čerstvá, tak i sušená jako samostatné koření nebo do směsí, kam se tymián přidává.
Sklízíme nať, kterou dvakrát až třikrát do roka před úplným rozkvětem seřízneme.
V kuchyni jím dochucujeme nádivky, polévky, omáčky, drůbeží maso i ryby.