Kategorie
- Semena na klíčky
- Podzimní cibulovinyPrávě probíhá předprodej
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinyMacešky různých barev
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
BIO Pelyněk pravý - Artemisia absinthum - bio...
BIO Chrpa červená - Centaurea cyanus - bio...
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.
Tymián obecný - Thymus vulgaris - semena - 300 ks
Tato velmi populární až 40 cm vysoká trvalka používá jak čerstvá, tak i sušená jako samostatné koření nebo do směsí, kam se tymián přidává.
Sklízíme nať, kterou dvakrát až třikrát do roka před úplným rozkvětem seřízneme.
V kuchyni jím dochucujeme nádivky, polévky, omáčky, drůbeží maso i ryby.
Jak si vypěstovat tymián?
- Semena se vysévají od poloviny února, pěstovat tymián lze doma nebo ve skleníku.
- Doba klíčení je 2–6 týdnů.
- Optimální teplota ke klíčení je nad 20 °C.
- Sazenice se vysazují ven v polovině května.
- Stanoviště volíme teplé a slunečné.
- Půda by měla být propustná a písčitá s dostatkem vápníku.
- Rostlinu lze přihnojovat plným hnojivem.
- Tymián se sklízí před rozkvětem a suší se ve stínu při teplotě do 40 °C.
- Jedná se o vytrvalou bylinu, kterou je nutné na zimu přemístit do světlé a chladné místnosti s teplotou 12–16 °C.
Tymián Anglická zima je bylinkou, pro kterou je typická výrazná vůně.
Hodí se skvěle v kuchyni do omáček a polévek.
Tymián lze pěstovat i v květináči.
Šalvěj zářivá je letnička s výrazně zářivými květy červené barvy.
Jedná se o rostlinu kompaktního a nízkého vzrůstu, která nepřesahuje výšku 30 cm.
Tento kultivar je vhodný pro výsev na větší plochy, popřípadě do truhlíků
Yzop lékařský je vytrvalou léčivou rostlinou, která má pozitivní účinky na lidský organismus.
Dosahuje výšky až 100 cm a kvete drobnými květy modré barvy.
Bylinný odvar z yzopu se používá při zánětech dýchacích cest a problémech s kašlem.
Nať rostliny lze použít jako koření k dochucování polévek a omáček.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/12-redkvicka
Ředkvička červenobílá je velice chutný druh ředkviček. Má kulaté, červenobílé plody.
Preferuje stanoviště na slunci, stálou zálivku, nakypřenou půdu.
Výsev provádíme na jaře, v létě i na podzim.
Bazalka pravá Genovese, neboli také bazalka janovská, je jednoletá bylinka, která má v kuchyni nezastupitelné místo.
Jedno se o rostlinu kompaktního vzrůstu, která se vyznačuje velkými a tmavě zelenými listy.
Své využití nalezla bazalka nejen v kuchyni při přípravě pokrmů, ale také v lidovém léčitelství. Pomáhá při zažívacích obtížích nebo při problémech se spánkem.
Rozmarýn lékařský je vytrvalou bylinkou, která je velmi důležitou součástí tzv. provensálského koření.
Jedná se o stálezelený keř, jehož mladé lístky se používají jako koření do salátů a masitých pokrmů.
Tato bylinka má výrazné antibakteriální a antivirové účinky. Čaj z rozmarýnu se používá při bolestech hlavy, pro zvýšení nízkého tlaku a pomáhá při chronických potížích trávicího traktu.
Majoránka divoká je trvalka původem ze Středomoří, kterou pěstujeme především pro její vůni květů a lístků.
Své využití najde v kuchyni při vaření či do čajů. Jsou kázány její antibakteriální účinky.
Hodí se na okenní parapet, aby byla při vaření vždy na blízku.
Bazalka skořicová je jednoletou bylinkou, pro kterou jsou typické fialové květy.
Rostlina dosahuje výšky do 30 cm a kvete od června do září.
Velké listy mají pomerančovo skořicové aroma a nasládlejší chuť. Skvěle se hodí při přípravu salátů a kompotů.
Tymián francouzský letní je vhodný k domácímu pěstování.
Vyznačuje se lepší chutí a nižším vzrůstem.
Má růžovými až fialovými květy, úzké lístky a šedou tinkturu.
Tento kultivar je citlivý na mráz.
BIO Tymián je velmi známé a oblíbené koření, které se v kuchyni používá do různých pokrmů.
Rostlina dosahuje výšky kolem 35 cm a kvete od června do září.
Jedná se o mrazuvzdornou rostlinu.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Tymián Orangelo je vytrvalá bylina, která má tradiční tymiánové aroma, navíc doplněné o pomerančové podtóny.
Rostlina tvoří nízké půdokryvné keříky, které mohou v květináčích dosahovat výšky 15–20 cm. Volně v záhoně tymián dorůstá výšky 20–25 cm a šířky 30–35 cm.
Tymián se hodí k dochucování pokrmů, nápojů a svým vzhledem oživí i každý okrasný záhonek.
Tymián Anglická zima je bylinkou, pro kterou je typická výrazná vůně.
Hodí se skvěle v kuchyni do omáček a polévek.
Tymián lze pěstovat i v květináči.