Kategorie
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Papriky a chilli
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
- RajčataVíce než 150 odrůd
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinySemena, cibulky i sazenice
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Semena na klíčky
- Pomůcky k pěstování
- Hnojiva, speciální substráty
- Ochrana nejen rostlin
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
-
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
-
-
-
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
BIO Hořčice Wasabina - Brassica juncea - bio...
BIO Mrkev raná Touchon - Daucus carota - bio...
Chilli Prairie Fire - Capsicum annuum - semena - 6 ks
Chilli Prairie Fire je nízký košatý keřík, který dosahuje výšky pouze 15–30 cm, lze jej tedy pěstovat v květináči.
Keřík je posety malými papričkami, které dozrávají od žluté a zelené do tmavě červené barvy. Rostou vzpřímeně a mají délku 1–2 cm. Papričky mají svěží a pálivou chuť.
Chilli Prairie Fire se řadí mezi středně pálivé papričky, obsah SHU je přibližně 70 000 jednotek.
Tato odrůda se hodí nejen k přímé konzumaci, ale také k tepelným úpravám či k nakládání.
Vegetační doba je přibližně 60 dní.
Jak si vypěstovat chilli?
- S předpěstováním začněte již od února do března.
- Doba klíčení je 2–3 týdny, u vyšlechtěných odrůd až 6 týdnů při teplotě 24 °C a více.
- Hloubka výsevu je 0,3 cm.
- Substrát doporučujeme speciální pro chilli, vždy předem spařený.
- Ven rostliny přesazujte až po posledních mrazech.
- Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C.
- Stanoviště volíme slunečné, vhodné je také pěstování ve skleníku.
- Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní, provzdušněná, vhodné promísit substrát např. s perlitem.
- Rostlině bude vyhovovat použití mykorhizy, přihnojovat ji můžete vermikompostem, slepičinci či kravským hnojem.
Chilli Korál je ranou odrůdou pálivých papriček o velikosti třešně.
Rostlina dosahuje výšky okolo 50 cm na venkovním záhonu, ve skleníku může být i vyšší.
Plody o průměru 2–2,5 cm mají kulatý tvar a zrají ze zelené do oranžové barvy, mohou se sklízet obě barevné varianty.
Jedná se o středně pálivou odrůdu, SHU se pohybuje okolo 30 000 jednotek.
Chilli se s oblibou používá k sušení, nakládání i k jiné kuchyňské úpravě.
Paprika kozí roh Beros raná až poloraná odrůda s mírně až středně pálivou chutí. Hodí pro pěstování na poli.
Plody mají ve zralosti červenou barvu a délku až 20 cm. Celá rostlina roste do výšky 80–90 cm. Plody lze sušit a nakládat.
Vegetační doba je 70–90 dní.
Paprika Poseidon je raná odrůda papriky typu kozí roh, která je vhodná pro pěstování ve skleníku nebo na venkovním záhoně.
Plody mají po dozrání sytě červenou barvu a jsou mírně pálivé.
Rostlina dorůstá do výšky 100–150 cm.
Hodí se ke konzervaci či na vaření do omáček, polévek a k masu.
Chilli Mushroom červené je až 120 cm vysoká, středně pálivá odrůda chilli, která původně pochází z oblasti Karibiku.
Odrůda plodí vynikající plody tmavě červené barvy a je vhodná pro dochucování pokrmů.
Obsahuje až 50 000 SHU jednotek.
Chilli Tabasco se řadí mezi středně pálivé odrůdy. Plody jsou žlutozelené, později se zbarvují do červena. Plody jsou 2–4 cm dlouhé.
Odrůda je vhodná k pěstování ve skleníku či v květináči na slunečném místě.
Odrůda Chilli Tabasco je známá především tím, že se používá do populárního Tabasca.
Rostlina dosahuje výšky okolo 40 cm. Obsahuje 30 000–50 000 SHU.
Vegetační doba je přibližně 80 dní.
Chilli Aji Amarillo je teplomilnou středně pálivou chilli papričkou, jejíž SHU je kolem 40 000 jednotek. Odrůda je původem z Jižní Ameriky.
Rostlina roste košatě a dosahuje výšky 40–80 cm. Plodí silnostěnné papričky, které dozrávají z tmavě zelené do sytě oranžové barvy.
Tato odrůda má v kuchyni široké využití, nejvíce se využívá v peruánské kuchyni.
Vegetační doba je přibližně 90 dnů.
Chilli Kajenský pepř Thick je vysoce výnosnou odrůdou Kajenského pepře. Vyznačuje se především svými až 15 centimetrů dlouhými tenkostěnnými plody, které se zbarvují v době plné zralosti do červené barvy.
Plody jsou středně pálivé a aromatické. Plody odrůdy jsou sušeny a drceny na tzv. kajenský pepř.
Obsahuje přibližně 35 000–55 000 SHU jednotek.
Bio Chilli kajenský pepř pochází původně z Jižní Ameriky. Dnes se kajenský pepř používá po celém světě jako koření.
Rostlina dosahuje výšky mezi 40–50 cm. Tato odrůda se hodí pro pěstování jak ve skleníku, tak i ve velkých pěstebních nádobách.
Plody jsou cca 10–15 cm dlouhé s lehce zatočeným tvarem a mají sytě červenou barvu. Díky velmi pevné slupce a správnému skladování vydrží papričky dlouho čerstvé. Odrůda je středně pálivá. Pálivost je 30 000–50 000 SHU jednotek.
Kromě dochucování pokrmů má kajenský pepř i léčivé účinky. Ulevuje při bolestivých stavech, podporuje trávení a působí proti bakteriím.
Doba zrání je přibližně 90 dní.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.