Kategorie

Newsletter

Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.

BIO Chilli Habanero oranžové - Capsicum chinense - bio semena - 6 ks

BIO Chilli Habanero oranžové je oranžová varianta papriček Habanero. Rostlina dorůstá do výšky 50–100 cm a je velice výnosná. 

Papričky jsou cca 5 cm dlouhé, sytě oranžové a velice pálivé. SHU je 150 000–325 000 jednotek. 

Oblibě se tyto papričky těší zejména v Mexiku a Jižní Americe.

Vegetační doba je přibližně 100 dní.

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

Číst víceShow less
99 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1003827
Přidat na seznam přání
Popis

Jak si vypěstovat chilli?

  • S předpěstováním začněte již od února do března.
  • Doba klíčení je 2–3 týdny, u vyšlechtěných odrůd až 6 týdnů při teplotě 24 °C a více.
  • Hloubka výsevu je 0,3 cm.
  • Substrát doporučujeme speciální pro chilli, vždy předem spařený.
  • Ven rostliny přesazujte až po posledních mrazech.
  • Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C.
  • Stanoviště volíme slunečné, vhodné je také pěstování ve skleníku.
  • Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní, provzdušněná, vhodné promísit substrát např. s perlitem.
  • Rostlině bude vyhovovat použití mykorhizy, přihnojovat ji můžete vermikompostem, slepičinci či kravským hnojem.
Číst víceShow less
Detaily produktu
1003827

Parametry

Stanoviště
Slunečné
Výsev / výsadba
Březen
Únor
Výška
80 - 100 cm
Barva odrůdy
Oranžová
BIO kvalita
Ano
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Září
Říjen
Ranost odrůdy
Polopozdní
Pozdní
Vegetační doba
Letničky
Pěstování
Venku
Mrazuvzdornost
Ne
Pálivost
Velmi pálivé
BIO zelenina
BIO papriky
  • EKO
4 ostatní produkty ze stejné kategorie:
74 Kč s DPH

BIO Chilli Marseillais je velmi výnosná odrůda chilli papriček. Plody jsou podlouhlé, menší a zrají od zelené po jasně žlutou barvu.

Rostlina dosahuje výšky okolo 70 cm, díky tomu je vhodné ji pěstovat v nádobách. Jedná se o mírně pálivou papričku s SHU 0–500 jednotek.

Jak již název napovídá, odrůda byla vyšlechtěna na jihu Francie v regionu Marseillais.

Kromě dochucování pokrmů lze papričky využít k sušení a nakládání.

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

74 Kč s DPH

BIO chilli Pimientos De Padron je původem z oblasti Maroka a Španělska, kde je velmi oblíbenou odrůdou chilli papriček. 

Rostlina dosahuje výšky cca 100 cm a pěstovat ji lze ve skleníku nebo v květináči na balkoně či terase.

Podlouhlé papričky mají délku 5–10 cm a dozrávají přes zelenou barvu do červené. Konzumace je možná v obou fázích zralosti.

Papričky jsou velmi chutné, mírně pálivé, jejich SHU je okolo 2 500–10 000 jednotek. Odrůda je však známá tím, že nerovnoměrně produkuje capsaicin. Znamená to, že některé z plodů mohou mít pálivost až 80 000 jednotek. Obecně, při pozdější sklizni jsou papričky pálivější. 

Zelené papričky jsou s oblibou využívány ke grilování nebo k plnění sýrovou či masovou směsí. Červené se spíše suší nebo se s nimi dochucují pokrmy.

Vegetační doba je přibližně 80 dní.

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

123 Kč s DPH

BIO Chilli Habanero Red je velmi výnosná odrůda chilli papriček. Plody jsou až 5 cm dlouhé a v plné zralosti mají jasně červenou barvu. Rostlina dosahuje výšky 50–100 cm

Jedná se o velmi pálivou papričku, která se hojně využívá zejména v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe. Pálivost této odrůdy je 150 000–325 000 SHU jednotek.

Kromě dochucování pokrmů lze papričky využít k sušení a nakládání.

Doba zrání je přibližně 100 dní.

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

104 Kč s DPH

BIO Chilli kajenský pepř pochází původně z Jižní Ameriky. Dnes se kajenský pepř používá po celém světě jako koření.

Rostlina dosahuje výšky mezi 40–50 cm. Tato odrůda se hodí pro pěstování jak ve skleníku, tak i ve velkých pěstebních nádobách.

Plody jsou cca 10–15 cm dlouhé s lehce zatočeným tvarem a mají sytě červenou barvu. Díky velmi pevné slupce a správnému skladování vydrží papričky dlouho čerstvé. Odrůda je středně pálivá. Pálivost je 30 000–50 000 SHU jednotek.

Kromě dochucování pokrmů má kajenský pepř i léčivé účinky. Ulevuje při bolestivých stavech, podporuje trávení a působí proti bakteriím.

Doba zrání je přibližně 90 dní.

Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.

Menu

Menu