Kategorie

Newsletter

Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.

Celer řapíkatý Malachit - Apium graveolens - semena - 0,7 g

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/549-celer

Celer řapíkatý Malachit je poloraná odrůda celeru vhodná k přímé konzumaci.

Je zdrojem vitamínů, zejména vitamínu C.

Sklízíme řapík.

Číst víceShow less
22 Kč s DPH
Není skladem
Upozorníme vás, až produkt bude skladem. Vložte váš email.
Kód zboží:
1000308Z
Přidat na seznam přání
Popis

Jak si vypěstovat celer?

  • Semena předpěstováváme od února.
  • Klíčení trvá přibližně 2–4 týdny, i déle, při teplotě 15–20 °C.
  • Důležitá je vydatná zálivka po celou dobu a hnojení.
  • Vypěstované rostliny přesadíme celkem 2x.
  • Poprvé do sponu 2 x 3 cm a podruhé do sadbovačů.
  • Ven přesouváme předpěstované rostliny v druhé polovině května, kdy už nehrozí žádné mrazy.
  • Venkovní teplota by měla být nad 10 °C.
  • Stanoviště volíme slunečné.
  • Půda by měla být hlinitá, humózní, bohatá na živiny a vápno.
  • Ideální spon je 40 x 40 cm.
  • Menší bulvy se sklízí v průběhu července, hlavní sklizeň je v průběhu září.
Číst víceShow less
Detaily produktu
1000308Z

Parametry

Stanoviště
Slunečné
Výsev / výsadba
Únor
Barva odrůdy
Zelená
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Srpen
Září
Červenec
Říjen
Ranost odrůdy
Poloraná
Vegetační doba
Letničky
Pěstování
Venku
Mrazuvzdornost
Ne
Odrůda celeru
Řapíkatý
Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:
54 Kč s DPH

Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/748-bio-cuketa

Cuketa Striato D Italia je ranou keříčkovou odrůdou, která se vyznačuje odolností vůči plísni okurkové.

Plody mohou někdy dorůstat délky až 50 cm, ale nejlepší je sklízet je při délce 20 cm, jelikož jsou nejchutnější. Mají tmavě zelenou barvu se světle zeleným žíháním.

Odrůda je vhodná k přípravě salátů, zapékání, grilování nebo plnění.

Vegetační doba je přibližně 60 dní.

31 Kč s DPH

Bazalka thajská je odrůdou pravé bazalky, ale svým vzhledem a aroma se od této bylinky odlišuje. Chuť a vůně připomíná spíše anýz a je jemně štiplavá.

Tento kultivar byl vyšlechtěn tak, aby její aroma odolávalo i vyšším teplotám při přípravě pokrmů. Své vlastnosti si zachovává i při sušení. Naopak se nehodí pro dlouhé skladování v lednici.

Jak již samotný název napovídá, bazalka thajská je oblíbená v asijské kuchyni

Menu

Menu