Kategorie
- Semena na klíčky
- Podzimní cibulovinyPrávě probíhá předprodej
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinyMacešky různých barev
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
BIO Pelyněk pravý - Artemisia absinthum - bio...
BIO Chrpa červená - Centaurea cyanus - bio...
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.
Chilli Habanero bílé - Capsicum annuum - semena - 6 ks
Chilli Habanero bílé je krémově bílá odrůda. Celkově rostlina dosahuje výšky 50–70 cm.
Má drobné oválné plody menšího vzrůstu, cca 3,5 cm. Jedná se o výnosnou odrůdu a vzhledem k velkému počtu plodů doporučujeme počítat s tím, že bude nutné některé větve vyvažovat.
Toto chilli patří mezi velmi pálivé, obsahuje 300 000 SHU jednotek.
Doba zrání je asi 100 dní.
Jak si vypěstovat chilli?
- S předpěstováním začněte již od února do března.
- Doba klíčení je 2–3 týdny, u vyšlechtěných odrůd až 6 týdnů při teplotě 24 °C a více.
- Hloubka výsevu je 0,3 cm.
- Substrát doporučujeme speciální pro chilli, vždy předem spařený.
- Ven rostliny přesazujte až po posledních mrazech.
- Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C.
- Stanoviště volíme slunečné, vhodné je také pěstování ve skleníku.
- Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní, provzdušněná, vhodné promísit substrát např. s perlitem.
- Rostlině bude vyhovovat použití mykorhizy, přihnojovat ji můžete vermikompostem, slepičinci či kravským hnojem.
Tatsoi, známý též jako Rosetten Pak Choi, je zajímavou odrůdou asijské listové zeleniny.
Má tmavozelené zakulacené listy, které mají jemnou strukturu i chuť. Jsou soustředěny do husté růžice a sklízí se celé.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která je navíc odolná vůči chorobám.
Tatsoi lze připravovat stejně jako špenát a konzumovat v syrovém či tepelně upraveném stavu.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/105-tucnice
Tučnice je pěkná masožravá rostlina. Kořist chytá na četné drobné žláznaté trichomy (tzv. tentakule) na svých listech.
Na jaře vykvétá krásnými fialovými květy. Vyskytuje se v mírném pásu a je schopna vydržet naše mrazivé zimy venku.
Zimu přečkává v přezimovacím pupenu, tzv. hibernaculu.
Ačokča jinak zvaná jako Papriková okurka je velmi podobná okurkám, dokonce se i lépe pěstuje.
Tato tykvovitá polní zelenina se pěstuje především v Jižní a Střední Americe.
Konzumují se plody, které chutnají jako okurky. Nebo listy, které lze připravovat jako špenát.
Plody jsou až 5 cm dlouhé, spotřebovávají se přímo nebo je můžeme vařit, péct i je přidávat do zálivek.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/11-rajcata
Tento druh rajčete je známy svým srdíčkovitým tvarem, ale i svojí sladkou šťávovitou chutí.
Rajče ruské obsahuje jen velmi málo semínek a váží kolem 250 gramů.
Jedná se o tyčkovou odrůdu.
Cymbopogon citratus, v češtině můžeme znát pod názvem Citrónová tráva, Citronela či Voňatka citrónová. Jedná se o rostlinu z oblasti Cejlonu a jihu Indie, která se pěstuje zejména jako pokojová rostlina.
Celá rostlina voní citrónově, a proto se používá k dochucení pokrmů.
Tato západoindická varianta je silnější oproti variantě východoindické Cymbopogon flexuosus, jelikož obsahuje větší množství silic.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/11-rajcata
Rajče černé má mahagonově hnědou barvu. Plody, které jsou svou chutí neobvyklé, rostou do větších rozměrů než obyčejné odrůdy.
Chuť je sladší než jiné odrůdy rajčat. Někteří z těch, kteří tuto odrůdu vyzkoušeli, už nechtějí jinou.
Jedná se o tyčkovou odrůdu.
Meduňka je vytrvalá bylina, která je původem ze Středomoří. Proto se jí nejlépe daří na velmi teplém místě.
Dosahuje výšky 70–150 cm a kvete od července do srpna bílými květy. Ty jsou velmi aromatické a mají příjemnou citrónovou vůni.
Meduňka je oblíbená nejen pro svou chuť, ale také pro své uklidňující účinky, které pomáhají při problémech se spánkem nebo k uvolnění křečí.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/365-chilli-mirne-palive
Chilli Velký Jim má opravdu obrovské plody, které dosahují délky až 25 cm. Je to největší mexická odrůda chilli!
Pálivost je mírná, pouze 1 500–3 000 SHU jednotek. Hodí se na přípravu známého pokrmu - chilli papričky plněné masem.
Rostlina dosahuje výšky až 120 cm.
Doba zrání je 80 dní.
Chilli Habanero pochází z Mexika z oblasti Yucatan. Jedná se o poměrně nenáročnou a velmi výnosnou odrůdu.
Má žluté plody s vrásčitým povrchem o délce 3–5 cm. Mají tropickou chuť a hodí se do každé salsy či omáčky.
Rostlina dosahuje výšky až 100 cm.
Plody jsou velmi pálivé, obsahují 100 000–500 000 SHU.
Doba zrání je přibližně 95–110 dní.
Chilli Habanero Chocolate pochází z Mexika a patří mezi velmi pálivé odrůdy.
Rostlina dorůstá do výšky okolo 70 cm, plody jsou hnědé a jsou velké 4–5 cm.
Tato odrůda dosahuje pálivosti až 425 000 SHU jednotek.
BIO Chilli Habanero Red je velmi výnosná odrůda chilli papriček. Plody jsou až 5 cm dlouhé a v plné zralosti mají jasně červenou barvu. Rostlina dosahuje výšky 50–100 cm.
Jedná se o velmi pálivou papričku, která se hojně využívá zejména v Mexiku, Karibiku a Jižní Americe. Pálivost této odrůdy je 150 000–325 000 SHU jednotek.
Kromě dochucování pokrmů lze papričky využít k sušení a nakládání.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Chilli Habanero Lemon je velmi pálivá odrůda, která vytváří žluté papričky. Jejich chuť má jemné citrónové aroma.
Celková výška rostliny je okolo 100 cm. Vzhledem k tomu, že papričky dozrávají poměrně pozdě, doporučujeme je pěstovat v nádobě.
SHU je 200–300 000 jednotek.
Vegetační doba je přibližně 120 dní.
BIO Chilli Habanero oranžové je oranžová varianta papriček Habanero. Rostlina dorůstá do výšky 50–100 cm a je velice výnosná.
Papričky jsou cca 5 cm dlouhé, sytě oranžové a velice pálivé. SHU je 150 000–325 000 jednotek.
Oblibě se tyto papričky těší zejména v Mexiku a Jižní Americe.
Vegetační doba je přibližně 100 dní.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Chilli Jamaican Hot Red je velmi výnosná odrůda, vhodná k sušení, do omáček, k nakládání či k přímé konzumaci.
Jedná se o lesklou odrůdu s velmi pálivými plody červené barvy o velikosti 5 cm. Plody jsou aromatické a mají výraznou ovocnou chuť.
Rostlina dosahuje výšky okolo 60–80 cm.
Tato odrůda se řadí mezi velmi pálivé odrůdy. Obsahuje 100 000–200 000 SHU jednotek.
Vegetační doba je přibližně 95 dní.
Chilli Habanero je určené pro milovníky velmi pálivých papriček. Je totiž asi 40x pálivější než známé chilli Jalapeno.
Jeho plody jsou až 5 cm dlouhé a dozrávají do sytě oranžové barvy. Rostlina dosahuje výšky 50–100 cm.
Patří k velice pálivým odrůdám, obsahuje 150 000–325 000 SHU jednotek.
Doba zrání je okolo 100 dní.
Chilli Aji Charapita je unikátní rostlina. Při pěstování ve skleníku dorůstá do kompaktního keříku ve tvaru kopule, který může mít až 1 m.
Aji Charapita obsahuje 50 000–100 000 SHU jednotek, tzn. že je velmi pálivá.
Plody jsou malé kuličky o velikosti 1 cm. Mají žlutou barvu a jsou vhodné k zavařování.
Vegetační doba je přibližně 80 dní.