Kategorie
- Semena na klíčky
- Podzimní cibulovinyPrávě probíhá předprodej
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinyMacešky různých barev
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
BIO Pelyněk pravý - Artemisia absinthum - bio...
BIO Chrpa červená - Centaurea cyanus - bio...
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
Přejete si dostávat jednou měsíčně email s novinkami, slevami a jinými zajímavostmi? Stačí jen zde napsat Váš email.
Pór zimní Carentan - Allium porrum - semena - 200 ks
Pór Carentan je pozdní zimní druh póru, který dorůstá středně dlouhé délky.
Jedná se o mrazuvzdornou odrůdu, která je vysoce výnosná.
Má vynikající chuť, která skvěle doplní rozličné pokrmy.
Jak si vypěstovat pór?
- Semena si lze předpěstovat už v průběhu zimy, přímé výsevy pak můžeme provádět od března do dubna.
- Hloubka výsevu je 0,5 cm.
- Doba klíčení je 2–3 týdny.
- Optimální teplota ke klíčení je 15–20 °C.
- Je nutné počítat s delší vegetační dobou až 200 dní.
- Stanoviště volíme slunečné.
- Půda by měla být dostatečně hluboká, lehká a dostatečně zásobená živinami.
- Zálivka by měla být pravidelná a vydatná, vhodné je také přihnojovat plnými hnojivy.
- Pórek lze přes zimu nechat záhoně a postupně ho spotřebovávat.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/725-bio-listova-zelenina
Rukola setá má spoustu vitamínů. Rozhodně by neměla chybět ve Vašem jídelníčku. Tato salátová rostlina má vynikající chuť.
Můžeme jí přidat do tvarohu či smíchat se salátem.
Salát hlávkový je oblíbený, velmi raný, aromatický druh salátu.
Hlávka je kulatá, středně veliká, žlutozelená.
Hodí se k přímému výsevu, pro skleníkové i fóliovníkové pěstování.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/11-rajcata
Tato odrůda rajčat plodí rychle svá rajčata, takže je vhodná pro zahradníky, kteří nemají moc času na pěstování rajčat.
Plody jsou kulaté, tmavě růžové a mají fantastickou chuť.
Jedná se o keříčkovou odrůdu.
Okurka Hokus je odrůdou okurky nakládačky, vhodnou pro pěstování na venkovních záhonech. Při příznivých klimatických podmínkách a dostatečném oslunění se bujně rozrůstá.
Jedná se o odrůdu odolnou vůči virové mozaice.
Dužina okurek je křupavá a velmi jemná. Hodí se k nakládání i do salátů.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/243-salat
Salát kadeřavý je velice hezký druh salátu díky svému pestrobarevnému zabarvení.
Pěstujeme ho přímo na zahradě či na balkóně v květináčích. Na pěstování je salát kadeřavý nenáročný, jen musíme dát pozor na škůdce.
Okurka nakládačka Corveta F1 je raná hybridní odrůda, kterou lze pěstovat ve skleníku nebo na venkovním záhoně.
Tmavě zelené okurky mají jemně bradavičnatou slupku. Jejich chuť není hořká.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, které je odolná vůči chorobám.
Hodí se pro nakládání či zpracování kvašením.
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.zesemen.cz/206-repa
Řepka italská pochází z Itálie. Tento původně nešlechtěný druh láká svým vzhledem. Její plody tvoří bílé a červené kruhy.
Jíme je především čerstvé.
Třezalka tečkovaná je léčivou mrazuvzdornou trvalkou, která má pozitivní účinky na lidské zdraví.
Rostlina dosahuje výšky 60 cm a kvete od června až do srpna žlutými květy.
Třezalka se používá k přípravě bylinných odvarů. Má uklidňující účinky a je používána při poruchách žlučníku.
Pozor, celá rostlina je toxická! Je nebezpečná je pro všechny druhy zvířat i člověka.
Semena jsou velmi drobná!
Pór Odrín je zimní odrůdou pórku. Jedná se o hybridní odrůdu, u které probíhá sklizeň od října do března.
Rostlina je nižšího, ale za to velmi robustního vzrůstu.
Výhodou této odrůdy je, že velmi dobře a rychle roste i při nízkých teplotách. Navíc má silný kořenový systém a je odolná vůči vykvétání.
Pórek je vhodný jak k přímé konzumaci, tak i pro teplenou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, ty obsahují velké množství vitamínů a minerálů. Hodí se také při dietních režimech, jelikož má minimální kalorickou hodnotu.
Vegetační doba je 100–140 dní.
BIO Pór Hannibal je pozdní odrůdou robustního póru s dlouhými kořeny lesklé zelené barvy.
Hodí se do polévek, omáček, k masu apod.
Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a vlákniny. Působí antibakteriálně a má blahodárný vliv na cévní, trávicí a nervovou soustavu.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.
Pór Herbstriesen 2 je poloranou odrůdou póru, která je vhodná pro podzimní i zimní pěstování.
Lodyha je středně zelená, silná a rovná, u kořene se nerozšiřuje do cibule. Dosahuje do výšky 25–30 cm.
Pór není náročný na čištění a hodí se také ke skladování.
Jedná se o velmi výnosnou odrůdu, která zajišťuje prvotřídní kvalitu.
Pór zimní Titus je vysoce výnosná odrůda póru, kterou lze sklízet na podzim, a to od září do listopadu.
Konzumní část dosahuje délky kolem 20–25 cm. Dlouhé, modrozelené listy rostou vzpřímeně.
Hodí se jak pro přímou konzumaci, tak i pro tepelnou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, které obsahují velké množství vitamínů a minerálů.
Pór Titus je mrazuvzdorný do teploty -12 °C.
Letní pór Bystrýn je ranou hybridní odrůdou póru, která se vyznačuje dlouhou konzumní částí.
Tato odrůda je velmi odolná vůči poléhání a vysokým teplotám. Pór lze rychlit pod netkanou textilií.
Odrůda je vhodná pro polní pěstování a sklizeň od léta až do podzimu.
Hodí se jak pro přímou konzumaci, tak i pro tepelnou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, které obsahují velké množství vitamínů a minerálů.
Díky minimální kalorické hodnotě je pórek vyhledávanou potravinou při dietách.
Vegetační doba je okolo 75 dní.
Pór pravý Starozagorski Kamuš je poloraná odrůda póru, kterou lze sklízet od srpna do října.
Dlouhý vybělený stvol dosahuje délky až 50 cm.
Hodí se jak pro přímou konzumaci, tak i pro tepelnou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, které obsahují velké množství vitamínů a minerálů.
Díky minimální kalorické hodnotě je pórek vyhledávanou potravinou při dietách.
Vegetační doba je okolo 175 dní.
Pór pravý Golem je poloranou odrůdou póru, který je určený jak pro letní, tak i podzimní sklizeň.
Má středně dlouhé zelené listy a konzumní část má délku okolo 35 cm.
Hodí se jak pro konzumaci v čerstvém stavu, tak i pro tepelnou úpravu. Konzumovat lze i zelené části rostliny, které navíc obsahují velké množství vitamínů a minerálů.
Pórek je navíc oblíbený pro svou nízkou kalorickou hodnotu, proto je často konzumován při dietních režimech.
BIO Pór Freezo je tmavě zelená zimní odrůda, která se hodí i k pěstování během zimy a ke sklizni na jaře, je mrazuvzdorná. Konzumní část je asi 17 cm dlouhá.
Pórek je vynikající zelenina, která se hodí do polévek, omáček, k masu apod. Je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu, působí antibakteriálně a má blahodárný vliv na cévní, trávicí a nervovou soustavu.
Semena jsou v bio kvalitě, vypěstována v rámci ekologického zemědělství dle platných norem EU.