Perila
Typickou vůni i chuť vietnamským pokrmům dodává právě Perila. Vzdáleně připomíná citrónovou trávu, její chuť je jemná, ale zároveň lehce kořeněná. Vyznačuje vysokým obsahem esenciálních mastných kyselin, čím snižuje cholesterol v krvi.
Rostlina se jí hlavně syrová, spolu s koriandrem nebo thajskou bazalkou jsou součástí tradičních vietnamských pochutin.
Perila se může pěstovat spolu s rajčaty, neboť odpuzuje nežádoucí hmyz a naopak přitahuje motýly.
62 Kč
BIO Perilla zelená je jednoletá listová zelenina, původem z Číny a Indie. Ve své domovině se hojně využívá v tradiční medicíně a to díky svým antialergením a antiseptickým vlastnostem. Navíc obsahuje velké množství...
62 Kč
BIO Perilla červená je jednoletá listová zelenina, původem z Číny a Indie. Ve své domovině se hojně využívá v tradiční medicíně a to díky svým antialergením a antiseptickým vlastnostem. Navíc obsahuje velké množství...
39 Kč
Tato křovitá rostlina je pocházející z Indie a Číny, kde nachází výborné využití i v lékařství, neboť disponuje jak antialergenními, tak antiseptickými účinky.
Dále je perila skvělá na snižování cholesterolu. Její...
45 Kč
Jedná se o zeleninu používanou v asijské kuchyni a indické medicíně pro svoje antialergenní a antiseptickými účinky.
Pomáhá také snižovat cholesterol.
Pěstování je nenáročné a výsev se provádí hned z jara do půdy....