×

Kategorie

Bylinky do kuchyně

S naší širokou nabídkou bylinek dokážete přivést k dokonalosti takřka jakýkoli pokrm a obdiv strávníků vás nemine. Bez obav můžeme říci, že bylinky jsou opravdu kořením života. Polévce bez libečkupetržele bude totiž vždy něco chybět. Rajčata s mozzarellou bez bazalky nejsou tak chutné a koprová omáčka by bez čerstvého kopru nemohla existovat. Dodejte vašemu vaření ještě více chuti i vůně a staňte se mistry kuchyně.

Číst více
  • Majoránka

    Majoránka

    <p><strong>Majoránka</strong> je bylinka s jemně kořeněnou, sladší vůní. Jedná se o typického zástupce bylinek z čeledi hluchavkovitých, bez kterého se v kuchyni neobejdeme. <strong>Dochutí širokou škálu</strong> <strong>pokrmů</strong> od salátů a omáček po bramboráky či polévky.</p>
  • Máta

    Máta

    <p><span style="color: #4a4a4a;">Tato bylina patří do čeledi hluchavkovitých, rodu máta. Kromě silného <strong>mentolového aroma</strong> má <strong>máta</strong> mnoho <strong>léčivých účinků</strong>. V kuchyni používáme její lístky na čaj, přidáváme je do nejrůznějších nápojů, ale můžeme ji zpracovat také do bylinkového dresinku, který se výborně hodí ke steakům. Kromě klasické</span> <span style="color: #7cd320;"><a href="https://www.zesemen.cz/mata/153-mata-peprna-mentha-semena-maty-500-ks.html"><span style="color: #7cd320;">máty peprné</span></a> <span style="color: #4a4a4a;">existuje mnoho dalších variant, například <span style="color: #7cd320;"><a href="https://www.zesemen.cz/mata/1849-mata-jablecna-mentha-rotundifolia-semena-25-ks.html"><span style="color: #7cd320;">máta jablečná</span></a></span>.</span></span></p>
  • Bazalka

    Bazalka

    <p>Aromatická bylina z čeledi hluchavkovitých se používá velmi často v <strong>italské kuchyni</strong>. Původně však pochází z Indie a dalších koutů Asie. Kromě výborné chuti, která doplní takřka každý pokrm, má <strong>bazalka</strong> i mnoho dalších výhod. Nejen, že léčí, ale její silice jsou také výbornými antidepresivy. </p>
  • Kmín

    Kmín

    <p><strong>Kmín</strong> je tradičním <strong>českým kořením</strong>, které se řadí do čeledi miříkovitých. Ročně zde spotřebujeme přibližně 3 tuny kmínu. Může být dvouletou, ale také trvalkovou rostlinou, je <strong>nenáročný na teplo</strong>, ale má rád slunce. Lze z něj vyrobit kmínový olej, čaj nebo ho přidat do různých pokrmů.</p>
  • Libeček

    Libeček

    <p>Velmi aromatická rostlina z čeledi miříkovitých, bez které si nedokážeme představit poctivé vývary nebo omáčky. <strong>Libeček</strong> je močopudný a výborně léčí záněty dolních cest močových. Lze <strong>spotřebovat všechny jeho části</strong>, od listů, přes plody až po oddenky.</p>
  • Kerblík

    Kerblík

    <p>Jedná se o jednoletou rostlinu z čeledi miříkovitých. <strong>Kerblík</strong> u nás není příliš známý, což je škoda, protože v kuchyni má tato <strong>voňavá bylina</strong> široké využití především při přípravě masa, zeleniny nebo třeba omelet. Setkáme se s ním hlavně ve francouzské kuchyni.</p>
  • Oregano

    Oregano

    <p><strong>Oregano</strong> neboli Dobromysl řadíme do čeledi hluchavkovitých. Jeho nejtypičtější využití v kuchyni je při přípravě italské pizzy. Najdeme jej také ve směsi provensálského koření. Není však důležité pouze pro gastronomii a léčitelství. Jedná se totiž o <strong>medonosnou bylinu</strong>, která dodává potřebnou potravu opylovačům.</p>
  • Koriandr

    Koriandr

    <p>Tato jednoletá rostlina z čeledi miříkovitých se využívá jak v gastronomii, tak v léčitelství. Pochází z Indie a Egypta, odkud se rozšířila do Středomoří a dále do vnitrozemí. <strong>Koriandr</strong> příznivě ovlivňuje trávení a kromě dochucení pokrmů se využívá také při přípravě alkoholických nápojů a vína.</p>
  • Tymián

    Tymián

    <p>Tymián nebo-li mateřídouška je bylina z čeledi hluchavkovitých pocházející ze Středomoří. Působí protizánětlivě a je výborná do omáček, polévek, na pečená masa. Kromě gastronomie se využívá i v kosmetickém průmyslu a aromaterapii. </p>
  • Saturejka

    Saturejka

    <p>Saturejka je rod rostlin z čeledi hluchavkovitých. Původně tato bylinka pochází ze Středomoří. V kuchyni jí najdeme ve směsi provensálského koření nebo směsi čubrica, která se používá především v balkánské kuchyni k přípravě mletých mas, různých masových směsí apod. Mimo jiné má také antibakteriální a antiseptické účinky.</p>
  • Fenykl

    Fenykl

    <p>Fenykl je léčivá víceletá rostlina z čeledi miříkovitých používaná v gastronomii. Nejčastější využití má v italské a francouzské kuchyni, kde se zpracovávají listy i plody. Má sladkou chuť, podobnou anýzu. Novopečené maminky jej užívají pro své léčivé účinky, proti nadýmání, křečím v žaludku a střevech, proto je velmi často součástí různých bylinných čajových směsí, kojících čajů a mimo jiné zvyšuje i tvorbu mateřského mléka.</p>
  • Meduňka

    Meduňka

    <p>Léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých se využívá především pro její zklidňující účinky, má blahodárný vliv na kvalitu našeho spánku a pomůže nám zbavit se stresu. V kuchyni se pro svoji citrusovou příchuť používá jako koření do salátů a k dochucení různých nápojů.</p>
  • Kopr

    Kopr

    <p>Kopr se řadí do čeledi miříkovitých. Jedná se o jednoletou bylinu pocházející z východní oblasti Středomoří a ze západní Asie. V gastronomii a léčitelství se využívá celá rostlina kromě kořenů. Vzhledem ke své velmi aromatické chuti se kopr využívá převážně jako koření k rybám, masům a do různých smetanových či mléčných polévek a omáček. </p>
  • Rozmarýn

    Rozmarýn

    <p>Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých. Je ideálním doplňkem k telecímu, skopovému, drůbežímu masu, k pečeným rybám nebo třeba k sýrovým pokrmům. Je součástí provensálského koření.</p>
  • Směsi

    Směsi

    <p>Chcete mít všechny bylinky pohromadě a nemáte chuť ani čas vysévat jednotlivé druhy? Využijte možnosti koupit si již namíchané směsi bylinek a ušetřete čas i peníze.</p>
Zobrazení 1-20 z 91 položek

Nastavení

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se