Kategorie
-
Zelenina a ovocePřes 1000 odrůd semen
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Bylinky a léčivky
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Louky a travní směsiSemena od předních dodavatelů
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Papriky a chilli
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
- RajčataVíce než 150 odrůd
- Nabídka v BIO kvalitě
- Okrasné rostlinySemena, cibulky i sazenice
- Stromy a keře
-
Exotické rostliny
Téměr 300 odrůd semen, wow!
- Masožravé rostliny
- Semena na klíčky
-
SazeniceSleva 20 % na vše
- Pomůcky k pěstování
- Hnojiva, speciální substráty
- Ochrana nejen rostlin
- Dárkové balíčky a vouchery
- Knihy
-
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
Více než 1000 odrůd semen v těchto kategoriích
-
Vybírejte z více než 400 odrůd semínek
-
Zvládnete vybrat z více než 150 druhů?
-
Přes 130 odrůd skladem, není to skvělé?
-
-
-
-
-
Téměr 300 odrůd semen, wow!
-
-
-
-
-
-
-
-
BIO kapucínka Nasturtium - Tropaeolum majus...
BIO Hořčice Wasabina - Brassica juncea - bio...
BIO Mrkev raná Touchon - Daucus carota - bio...
Chilli Bhut Jolokia oranžové - Capsicum chinense - semena - 5 ks
Chilli Bhut Jolokia je velmi výnosnou odrůdou pocházející z Indie, kde se využívá jako homeopatikum či ochrana při extrémně teplém počasí.
Oranžové plody mají nepravidelný tvar a délku 5–8 cm. Rostlina dorůstá výšky 45–120 cm, záleží na pěstebních podmínkách.
Paprička se řadí mezi extrémně pálivé chilli. Obsah SHU je 1 000 000 jednotek. I přesto, že je extrémně pálivá, má aromatickou chuť s ovocným nádechem.
Chilli Bhut Jolokia se nejvíce využívá do indických jídel. Je vhodná jak k sušení, tak k dochucování rozličných jídel.
Doba zrání je přibližně 100 dní.
Jak si vypěstovat chilli?
- S předpěstováním začněte již od února do března.
- Doba klíčení je 2–3 týdny, u vyšlechtěných odrůd až 6 týdnů při teplotě 24 °C a více.
- Hloubka výsevu je 0,3 cm.
- Substrát doporučujeme speciální pro chilli, vždy předem spařený.
- Ven rostliny přesazujte až po posledních mrazech.
- Ideální teplota pro růst je okolo 25 °C.
- Stanoviště volíme slunečné, vhodné je také pěstování ve skleníku.
- Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní, provzdušněná, vhodné promísit substrát např. s perlitem.
- Rostlině bude vyhovovat použití mykorhizy, přihnojovat ji můžete vermikompostem, slepičinci či kravským hnojem.
Parametry
- Stanoviště
- Slunečné
- Výsev / výsadba
- Březen
Únor
- Výška
- 100 - 120 cm
- Barva odrůdy
- Oranžová
- BIO kvalita
- Ne
- Odrůda
- Nehybridní
- Sklizeň
- Listopad
Srpen
Září
Říjen
- Ranost odrůdy
- Polopozdní
Pozdní
- Vegetační doba
- Letničky
- Pěstování
- Doma
Venku
- Mrazuvzdornost
- Ne
- Pálivost
- Extra pálivé
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel je velmi pálivá odrůda chilli vyznačující se především svou příjemnou citrusovou vůní. V pálivosti odrůda nedosahuje tak vysokých hodnot, jako například jeho červená nebo čokoládová verze.
Odrůda plodí až 5 cm velké papričky příjemné chuti, které jsou vhodné k dochucování pokrmů.
Rostlina dosahuje výšky okolo 45–65 cm.
Obsahuje 1 200 000 SHU jednotek.
Brazilský pepř Ghost pepper je hybridní chilli odrůd Trinidad Scorpion, 7 Pot Douhlah a Bhut Jolokia.
Tato exotická rostlina pochází z Brazílie a vyznačuje se vysokým výnosem. Celková výška rostliny bývá 100–120 cm.
Plody střední velikosti jsou tmavě červené až čokoládové a mají nepravidelný tvar.
Paprička se řadí mezi extrémně pálivé chilli. Obsah SHU je 1 400 000 jednotek.
Chilli Bhut Jolokia je extrémně pálivá odrůda chilli. V roce 2007 bylo zapsáno do Guinesovy knihy rekordů jako nejpálivější paprika světa, v současnosti je nejpálivější Carolina Reaper.
Bhut Jolokia obsahuje přes 1 milión jednotek SHU, což je 10x více než známé chilli Habanero.
Ovocné aroma chilli vzdáleně připomíná plody manga. Bhut Jolokia pochází z oblasti Pákistánu, dnes se mu říká také Naga Jolokia.
Rostlina dosahuje výšky okolo 100 cm a plodí podlouhlé červené papriky o délce 5–8 cm.
Využívá se k vaření, do indických jídel, k nakládání či k sušení.
Doba zrání je přibližně 120 dní.
Chilli Apocalypse Red je extrémně pálivou odrůdou chilli, která je původem z Itálie. Má velmi unikátní vzhled, který evokuje kombinaci tří extrémně pálivých druhů – Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.
Oficiálně nebyly pro tuto odrůdy stanoveny Scovilleho jednotky, avšak její pálivost by mohla být srovnatelná s Carolina Reaper, která má průměrnou hodnotu mezi 1,4–2,2 milionu SHU.
Rostliny plodí sytě červené papričky, které mají širokou škálu tvarů, od klasických až po bizarně zkroucené. Typickým rysem chilli Apocalypse Red je ovocná chuť, doplněna intenzivní a dlouhotrvající pálivostí.
Chilli Carolina Reaper je hybridní odrůdou papriček pocházející z Ameriky. Tato odrůda vznikla křížením Habanero Yellow a Naga Moricho chilli.
Paprička se řadí mezi extrémně pálivé chilli. Obsah SHU je 2 000 000 jednotek a proto je tato odrůda jedna z nejpálivějších papriček na světě.
Světle žluté plody mají délku 2–6 cm. Papričky mají zajímavý vzhled a i přesto, že jsou extrémně pálivé, mají svěží citrusovou chuť i vůni.
Díky nízkému vzrůstu lze odrůdu pěstovat v truhlících na balkonech či terasách.
Vegetační doba je přibližně 90 dní.
Chilli Naga Viper je odrůda chilli dosahující výšky až 140 cm. Plodí až 6 cm dlouhé červené plody s výrazným vrásněním.
Odrůda držela krátkou dobu roku 2011 titul nejpálivější chilli světa. Rostlina je vhodná k sušení i dochucování pálivých omáček.
Odrůda patří k extrémně pálivým, obsahuje 1 382 118 SHU jednotek.
Chilli Trinidad Scorpion Butch žluté barvy je přibližně 100–150 cm vysoká extrémně pálivá odrůda chilli obsahující až 1 463 700 SHU jednotek.
Odrůda byla ještě před několika lety považována za nejpálivější odrůdu na světě.
Plody odrůdy jsou v době zralosti zbarveny do krásné žluté barvy a dosahují velikosti 3 x 6 cm.
Chilli Thai Hot Birds Eye je vysoce pálivou a výraznou odrůdou chilli papričky, která se hojně využívá v tradičních receptech thajské a indické kuchyně.
Jedná se o rostlinu kompaktního vzrůstu, na které dozrávají vzpřímené, štíhlé papričky aromatické chuti. Papričky dosahují délky 7,5 cm.
Obsah SHU je mezi 100 000 a 225 000 jednotek.