×

Kategorie

Asijská zelenina

Netradiční chuť, vůně i vzhled, to je zelenina pocházející z Dálného východu. Obyvatelé asijských zemí věnují velkou pozornost dochucování jídel právě různými bylinkami nebo kombinací salátu s výraznými chutěmi. Můžeme se jimi inspirovat a na našich zahrádkách i balkonech začít pěstovat například zelí Pak choi, japonskou hořčici Mizunu nebo Perilu na podporu imunity.

Nejlepší období pro jejich pěstování je letní výsev s podzimní sklizní. Zasadit je však můžete i na jaře, jen mějte na paměti, že horké letní dny jim příliš nesvědčí.

Číst více
  • Pak Choi

    Pak Choi

    Vypadá jako zelí, ale není to zelí. Brukvová zelenina s bílým silnějším stonkem se zelenými lístky – pak choi – je křupavá a chutí zelí opravdu trochu připomíná. Můžete si ji podusit, upéct, uvařit, ale také ugrilovat. Výborná je však i tepelně neupravená, kdy si uchová nejvíce enzymů a antioxidantů.

    Některé druhy jsou dobré i po usušení.

  • Mizuna

    Mizuna

    Zelené, lesklé listy a mnoho vitamínů a minerálů, to je japonská hořčice Mizuna. Velmi oblíbená při redukčních dietách a také mezi diabetiky, protože obsahuje málo cukru. Přidat ji můžete do různých salátů, polévek, nebo ji podusit stejně tak jako špenát.

    Její pěstování je opravdu snadné, sklízí se buď pouze listy, nebo i celé růžice.

  • Mixy salátů

    Mixy salátů

    Pro netradiční dochucení salátů, pro jejich šmrnc a vůni si můžete vypěstovat naši směs semen orientálních, nebo aromatických salátů.

    Směsi se výborně chuťově doplňují a dodají vašim salátům říz.

  • Perila

    Perila

    Typickou vůni i chuť vietnamským pokrmům dodává právě Perila. Vzdáleně připomíná citrónovou trávu, její chuť je jemná, ale zároveň lehce kořeněná.

    Bylinka se jí hlavně syrová, spolu s koriandrem nebo thajskou bazalkou jsou součástí tradičních vietnamských pochutin.

  • Laskavec

    Laskavec

  • Ostatní

    Ostatní

    Japonský salát Mibuna nebo hořčice Wasabina jsou méně známé druhy asijské zeleniny. Mibunu si můžete vypěstovat v jakýchkoli podmínkách, hodí se do salátů a odmění vás výbornou chutí.

    Jak její název napovídá, Wasabina má jméno odvozené od hořčice Wasabi. Její světle zelené lístky příjemně pálí a dodají vašim pokrmům ten správný říz.

    Vyzkoušet vypěstovat si ale můžete také Chryzantému jedlou, kterou se v asijské kuchyni používá od pradávna, nebo třeba chřestový salát Celtuce.

Zobrazení 1-19 z 19 položek

Nastavení

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se