×

Kategorie

Asijská zelenina

Netradiční chuť, vůně i vzhled, to je zelenina pocházející z Dálného východu. Obyvatelé asijských zemí věnují velkou pozornost dochucování jídel právě různými bylinkami nebo kombinací salátu s výraznými chutěmi. Můžeme se jimi inspirovat a na našich zahrádkách i balkonech začít pěstovat například zelí Pak choi, japonskou hořčici Mizunu nebo Perilu na podporu imunity.

Nejlepší období pro jejich pěstování je letní výsev s podzimní sklizní. Zasadit je však můžete i na jaře, jen mějte na paměti, že horké letní dny jim příliš nesvědčí.

Číst více
  • Pak Choi

    Pak Choi

    <p class="MsoNormal">Vypadá jako zelí, ale není to zelí. <strong>Brukvová zelenina</strong> s bílým silnějším stonkem se zelenými lístky – <strong>pak choi</strong> – je křupavá a chutí zelí opravdu trochu připomíná. Můžete si ji podusit, upéct, uvařit, ale také ugrilovat. Výborná je však i tepelně neupravená, kdy si uchová nejvíce <strong>enzymů a antioxidantů</strong>.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">Některé druhy jsou dobré i po usušení.<o:p></o:p></p>
  • Mizuna

    Mizuna

    <p class="MsoNormal">Zelené, lesklé listy a mnoho vitamínů a minerálů, to je <strong>japonská hořčice Mizuna</strong>. Velmi oblíbená při redukčních dietách a také mezi diabetiky, protože obsahuje málo cukru. Přidat ji můžete do různých <strong>salátů</strong>, <strong>polévek</strong>, nebo ji podusit stejně tak jako špenát.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">Její <strong>pěstování je opravdu snadné</strong>, sklízí se buď pouze listy, nebo i celé růžice. <o:p></o:p></p>
  • Mixy salátů

    Mixy salátů

    <p class="MsoNormal">Pro <strong>netradiční dochucení salátů</strong>, pro jejich šmrnc a vůni si můžete vypěstovat naši směs semen <strong>orientálních</strong>, nebo <strong>aromatických salátů</strong>.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">Směsi se výborně chuťově doplňují a dodají vašim salátům říz.<o:p></o:p></p>
  • Perila

    Perila

    <p class="MsoNormal">Typickou vůni i chuť vietnamským pokrmům dodává právě <strong>Perila</strong>. Vzdáleně připomíná citrónovou trávu, její <strong>chuť je jemná</strong>, ale zároveň lehce kořeněná.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal"><strong>Bylinka se jí hlavně syrová</strong>, spolu s koriandrem nebo thajskou bazalkou jsou součástí tradičních vietnamských pochutin. <o:p></o:p></p>
  • Ostatní

    Ostatní

    <p class="MsoNormal"><strong>Japonský salát Mibuna</strong> nebo <strong>hořčice Wasabina</strong> jsou méně známé druhy asijské zeleniny. Mibunu si můžete vypěstovat v jakýchkoli podmínkách, hodí se do salátů a odmění vás výbornou chutí.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">Jak její název napovídá, Wasabina má jméno odvozené od hořčice Wasabi. Její světle zelené lístky příjemně pálí a dodají vašim pokrmům ten správný říz.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">Vyzkoušet vypěstovat si ale můžete také <strong>Chryzantému jedlou</strong>, kterou se v asijské kuchyni používá od pradávna, nebo třeba <strong>chřestový salát Celtuce</strong>.<o:p></o:p></p>
Zobrazení 1-17 z 17 položek

Nastavení

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se