×

Kategorie

Exotické plodící

Voňavé a šťavnaté plody exotických rostlin již nemusí být jen otázkou nákupu v supermarketu. Tropické ovoce, které si sami vypěstujete, má mnoho výhod. Není potřeba ho chemicky ošetřovat proti škůdcům a sami si tak určíte, co jíte. Tropické ovoce je v zimním období neodmyslitelným pomocníkem při péči o naše zdraví a hlavním zdrojem vitamínu C. Exotické ovoce, jež najdete v naší nabídce, pochází z tropických nebo subtropických oblastí, kde jsou úplně jiné teploty a jiná intenzita slunečního záření, než máme my zde. Proto je nutné počítat s možností, že plody nebudou mít běžnou velikost nebo se jich neurodí velké množství. Na druhou stranu, nikde nedostanete ovoce čerstvější.

Číst více
  • Banánovník

    Banánovník

    <p>Rostliny Banánovníků pocházejí z jihovýchodní Asie. Rostlina připomíná strom, ale ve skutečnosti je Banánovník víceletá byliny, často dosahující až výšky 10 metrů. Banánovníky a jejich plody patří k milovaným ovocem na celém světě. Některé kultivary Banánovníku jsou vhodné i k pěstování u nás jako pokojové rostliny a můžeme i počítat s vlastními plody. Rostlina Banánovník potřebuje světlé stanoviště. Nedostatek světla způsobuje ztrátu barevnosti listů. Teplota by se měla pohybovat kolem 25 °C. Nižší teploty můžou způsobit opadávání listu.</p>
  • Bobuloviny

    Bobuloviny

    <p>Bobuloviny neboli Bojovníci za naše zdraví! Bobuloviny jsou skutečné léky z přírody, a proto by jsme jich měli konzumovat co nejvíce. Nebudeme pak muset polykat tolik vitamínů v tabletách. Mezi bobuloviny řadíme ovocné stromy, napříklady Borůvky, Rybíz, Angrešt, Brusinky a další. Všechny bobuloviny jsou významné tím, že obsahují mnoho vitamínu C. Dále čistí náš organismus, jelikož obsahují 80 až 90 % vody. Určitě potěší i lidi s nadváhou, pomáhají totiž při spalovnání tuků. Jsou bohaté na draslík, hořčík a mangan. Tyto látky pomáhají stabilizovat krevní tlak.</p>
  • Anona

    Anona

    <p><span>Anona Graviola je nevysoký strom z tropické části Peru s charakteristicky zelenými listy, známý také jako guanabana. Díky složkám obsaženým v listech a plodech byla Anona známa již v předkolumbovské éře a využívána místními obyvateli v etnické medicíně, a její vlastnosti byly předávány z pokolení na pokolení. Momentálně získává popularitu jako doplněk stravy s možnými příznivými účinky na organizmus. </span></p>
  • Guave

    Guave

    <p>Kvajáva (též guave) je ovoce stromu kvajáva hrušková. Pochází z Jižní Ameriky, kde jsou tyto plody velmi oblíbeným ovocem. Dužina plodu je žlutavě bílá až červená, šťavnatá, výrazné vůně. Chutí připomíná fíky a hrušky. Obsahuje množství malých tvrdých semen. Ovoce kvajávy obsahuje asi 15 % cukrů. Má vysoký obsah vitaminu C – asi 5x více než citrony nebo pomeranče – vitaminu A a značné množství vápníku.</p>
  • Papája

    Papája

    <p><span>Papája pochází z vlhkého tropického pásma Střední Ameriky. <span>Papája je vytrvalá dvoudomá rostlina připomínající palmu. Dorůstá až deset metrů. Plodí několik let po sobě. Strukturu stonku papáji vytvářejí jizvy po opadaných listech. Listy jsou dlouze řapíkaté, velké, dlanitodílné, shora lesklé. <span>Papáju jíme hlavně čerstvou. </span></span></span></p>
  • Pitaya

    Pitaya

    <p><span style="background-color:#ffffff;">Pitaya je to plod několika variet kaktusů. Plody jsou bez ostnů, masité, oválné bobule; pokryté třírohými podlouhlými šupinami. Dosahují v průměru až 20 cm. Díky malým černým semínků připomíná dužina kiwi. Semínka jsou jedlá. Dužina je nízkokalorická. Pitaya obsahuje především vodu, množství vlákniny, vitaminu C a minerálů. </span></p>
  • Karambola

    Karambola

    <p><span>Karambola je pěti nebo šesticípý plod, který má ostré hrany a hladkou zelenou, žlutou nebo oranžovou slupku. Plody karamboly jsou velké šest až dvanáct centimetrů a jejich hmotnost se pohybuje mezi 50 až 100 gramy. Uvnitř plodu se ukrývá šťavnatá dřeň jantarové barvy, která má sladkou nebo mírně kyselou chuť. </span><span>Karambola obsahuje řadu vitamínů především vitamín C a minerální látky, zejména vápník, železo, hořčík a fosfor.</span></p>
  • Kiwi

    Kiwi

    <p>Svůj název dostalo ovoce podle národního ptáka Nového Zélandu - kiwi, jehož vzhledově poněkud připomíná. Kiwi má hnědou a chlupatou slupku. Slupka není zdravotně závadná a dá se jíst. Většina lidí však před spotřebou kiwi oloupe. Kiwi je tvrdé a postupem času měkne a zraje. Je citlivé na tlak a mačkání. Mačkáním měknutí kiwi neuspíšíme. Chuť kiwi popisuje každý jinak. Většina lidí je však přirovnává ke kombinaci jahod, ananasu a banánu.</p>
  • Mučenka

    Mučenka

    <p><span style="background-color:#ffffff;">Mučšenka neboli MARACUJA je víceletá rostlina.  Dnes se pěstuje v tropických a subtropických oblastech. Plody mučenky jedlé mají modrou nebo purpurovou barvu, jsou kulaté nebo oválné až 10cm v průměru. <span style="line-height:1.5em;">Maracuju oceníte jako stolní ovoce.  </span><span style="line-height:1.5em;">Často se přidává do tropických džusů.</span></span></p>
  • Citrusy

    Citrusy

    <p>Pomerančovník je citrusová rostlina kvetoucí a plodící, lehce snáší ořezání koruny. Vyhovuje jí přímý sluneční svit i pokojová teplota. Pomerančovník vyžaduje v době aktivního růstu zálivku mírnou, v zimě omezenou. V době květenství je hutné ji jedenkrát až dvakrát do týdne přihnojovat minerálními látkami. Má velice rád vysokou vlhkost vzduchu.</p>
  • Ostatní

    Ostatní

Zobrazení 1-20 z 61 položek

Nastavení

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se